Slovenski Layer prejel 6 milijonov investicije!

Le mesec dni po tem, ko je startup Layer na tekmovanju TechCrunch Disrupt San Francisco pometel s konkurenco in osvojil nagrado za najboljši startup leta 2013, je mlado slovensko podjetje doseglo nov uspeh in pridobilo 6 milijonov dolarjev investicije!
Slovenski Layer prejel 6 milijonov investicije!

Ekipa startupa Layer (Vir slike: Layer.com)

Že obstoječim investitorjem, med njimi so družbe tveganega kapitala CrunchFund, Data Collective in SV Angel, so se zdaj pridružile še družbe AME Cloud Ventures, e.Ventures, Ash Patel, Fuel Capital in Greycroft. Mlado podjetje je do tedaj zbranemu znesku v višini 1,5 milijona dolarjev sedaj prištelo še dodatnih 6 milijonov dolarjev, kar pomeni, da skupni znesek pridobljenih investicij znaša že kar 7,5 milijona dolarjev.

Layer je v marcu 2013 ustanovil izkušeni podjetnik Tomaž Štolfa skupaj z Ronom Palmerijem, podjetnikom iz New Yorka, ki se je tudi že dokazal kot odličen poslovnež. Palmeri ima med drugim izkušnje z delom v podjetjih Minor Ventures, Grand Central (danes Google Voice), OpenDNS, Scout Labs in Swivel ter je ustanovitelj podjetij MkII Ventures in soustanovitelj podjetja Prism Skylabs, Štolfa pa je mednarodne uspehe do nedavnega nizal v podjetju Vox.io. Kot svetovalec pri projetku Layer sodeluje tudi dr. Jure Leskovec, profesor računalništva na Univerzi Stanford v Kaliforniji in raziskovalec v Laboratoriju za umetno inteligenco na Inštitutu Jožef Stefan.

Zaenkrat ima podjetje 18 zaposlenih, že v prihodnjem letu pa se bo njihovo število povečalo na 40. Pred kratkim so odprli tudi nove pisarniške prostore v San Franciscu. Kot je za TechCrunch poudaril Palmeri, Layer potrebuje veliko dodatne infrastrukture, zato jim bo investicija prišla še kako prav. 

Poglejmo si, kaj je tisto, kar navdušuje investitorje iz celega sveta, da investirajo v mlado slovensko podjetje. Layer se ukvarja z razvojem istoimenskega orodja, ki izdelovalcem mobilnih in spletnih aplikacij močno olajša delo, saj omogoča hitro in enostavno izgradnjo aplikacij, ki potrebujejo storitve upravljanja klicev, sporočil, videoposnetkov, telefonskega imenika ipd. Prav hitrost in preprostost pa je njihova ključna prednost: orodje Layer namreč uspešno integrira aplikacije z želenimi storitvami z manj kot 10 vrsticami programske kode. 

Zaenkrat je Layer namenjen za aplikacije z operacijskim sistemom Android in iOS, a ekipa že zbrano dela tudi na izdelavi orodja za spletne aplikacije. Vsem zainteresiranim ponujajo tudi set odprtokodnih komponent, imenovanih Layer UI kit, ki razvijalcem omogoča hitro in enostavno izgrajevanje specifičnih uporabniških vmesnikov za različne potrebe. Do danes so v vpogled prejeli že več kot 3.000 aplikacij od razvijalcev iz celega sveta, toda kot je povedal Palmeri, se bo podjetje zaenkrat moralo omejiti na največ 50 razvijalcev.

Preberite tudi: Slovenski startup Layer zmagovalec TechCrunch Disrupt 2013! 

Kot menijo mnogi, bi Layer lahko imel velik učinek na razvoj interneta, saj ima potencial združiti večje število aplikacij, namenjenih za komunikacijo. Aplikacije, kot so Whatsapp, LINE, WeChat, Viber, MessageMe in mnoge druge, bi lahko komunicirale ena z drugo, uporabnik pa bi lahko platformo izbral glede na svoje preference in ne glede na dejstvo, ali so njegovi prijatelji na izbrani platformi sploh prisotni.

Vir: TechCrunch

Oznake:, , , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje