Lenovo kmalu tudi z Linuxom

Avtor Jure Forstnerič — 08.08.2007
Komentiraj!
Lenovo se bo v kratkem pridružil proizvajalcu Dell pri ponujanju operacijskega sistema Linux na svojih računalnikih. Dell ponuja že nameščeno distribucijo Linuxa, imenovano Ubuntu, Lenovo pa je podpisal pogodbo s podjetjem Novell in bo na prenosnikih ThinkPad nameščeval SUSE Linux Enterprise Desktop 10.
Lenovo kmalu tudi z Linuxom

Bo Linux končno začel preboj na domače računalnike?

Lenovo pravi da je odločitev o nameščanju Linuxa posledica pritiska s strani poslovnih uporabnikov. Odprto kodni operacijski sistem nameravajo nameščati sprva na prenosnike ThinkPad T-serije, torej serije namenjene predvsem poslovnim in drugih zahtevnim uporabnikom. Prvi tovrstni prenosniki naj bi bili na voljo v zadnji četrtini leta, razen operacijskega sistema naj bi bili identični različicam z Microsoftovimi Okni. Seveda bo na voljo tudi podpora uporabnikom. Dell se je pred časom odločil za podobni korak, razlog je skoraj enak, torej pritisk s strani uporabnikov, čeprav v tem primeru bolj domačih entuziastov.


Predvsem bo zanimivo videti razliko v ceni med prenosniki, na katerih bo nameščena Windows Vista (sploh pri dražjih različicah) in med tistimi, kjer bo Suse Linux.


Vir: Arstehnica.com

Prijavi se na e-novice!