Lepa gesta Microsofta

Pri največjem svetovnem proizvajalcu programske opreme so napovedali cenejše verzije svojih programov za revnejše predele sveta.
Lepa gesta Microsofta

Microsoft skrbi za revne.

Sicer je eden izmed glavnih motivov v tej gesti razširjanje Microsoftovih produktov po še večjem delu sveta, pa vendarle. Na ta način bodo omogočili nakup Oken veliko posameznikom, ki si dosedaj le teh iz finančnih razlogov niso mogli privoščiti.

Za simbolično ceno 3 dolarje bodo tako na voljo v paketu, sicer nekoliko okleščene verzije Windowsov, Offica in nekaterih drugih programov.

Microsoftova odločitev sledi človekoljubnemu programu ‘One laptop per child.’ Bistvo projekta je izdelovati prenosne računalnike za čim nižjo ceno: trenutno je ta okoli 150 dolarjev. Omenjeni prenosniki bodo opremljeni z brezplačnim operacijskim sistemom Linux.

Microsoftov dolgoročni načrt je, milijardi uporabnikov osebnih računalnikov, kolikor jih je trenutno, dodati še eno milijardo. Subvencionirana cena Microsoftovega kompleta pa ne bo na voljo samo najrevnejšim državam, pač pa tudi najrevnejšim prebivalcem nekaterih najbolj razvitih držav, kot so naprimer Združene države Amerike.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje