Lepa gesta Microsofta

Pri največjem svetovnem proizvajalcu programske opreme so napovedali cenejše verzije svojih programov za revnejše predele sveta.
Lepa gesta Microsofta

Microsoft skrbi za revne.

Sicer je eden izmed glavnih motivov v tej gesti razširjanje Microsoftovih produktov po še večjem delu sveta, pa vendarle. Na ta način bodo omogočili nakup Oken veliko posameznikom, ki si dosedaj le teh iz finančnih razlogov niso mogli privoščiti.

Za simbolično ceno 3 dolarje bodo tako na voljo v paketu, sicer nekoliko okleščene verzije Windowsov, Offica in nekaterih drugih programov.

Microsoftova odločitev sledi človekoljubnemu programu ‘One laptop per child.’ Bistvo projekta je izdelovati prenosne računalnike za čim nižjo ceno: trenutno je ta okoli 150 dolarjev. Omenjeni prenosniki bodo opremljeni z brezplačnim operacijskim sistemom Linux.

Microsoftov dolgoročni načrt je, milijardi uporabnikov osebnih računalnikov, kolikor jih je trenutno, dodati še eno milijardo. Subvencionirana cena Microsoftovega kompleta pa ne bo na voljo samo najrevnejšim državam, pač pa tudi najrevnejšim prebivalcem nekaterih najbolj razvitih držav, kot so naprimer Združene države Amerike.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje