Lepa gesta Microsofta

Pri največjem svetovnem proizvajalcu programske opreme so napovedali cenejše verzije svojih programov za revnejše predele sveta.
Lepa gesta Microsofta

Microsoft skrbi za revne.

Sicer je eden izmed glavnih motivov v tej gesti razširjanje Microsoftovih produktov po še večjem delu sveta, pa vendarle. Na ta način bodo omogočili nakup Oken veliko posameznikom, ki si dosedaj le teh iz finančnih razlogov niso mogli privoščiti.

Za simbolično ceno 3 dolarje bodo tako na voljo v paketu, sicer nekoliko okleščene verzije Windowsov, Offica in nekaterih drugih programov.

Microsoftova odločitev sledi človekoljubnemu programu ‘One laptop per child.’ Bistvo projekta je izdelovati prenosne računalnike za čim nižjo ceno: trenutno je ta okoli 150 dolarjev. Omenjeni prenosniki bodo opremljeni z brezplačnim operacijskim sistemom Linux.

Microsoftov dolgoročni načrt je, milijardi uporabnikov osebnih računalnikov, kolikor jih je trenutno, dodati še eno milijardo. Subvencionirana cena Microsoftovega kompleta pa ne bo na voljo samo najrevnejšim državam, pač pa tudi najrevnejšim prebivalcem nekaterih najbolj razvitih držav, kot so naprimer Združene države Amerike.

Vir: The New York Times