Lestvica najpremožnejših Slovencev 2013

Revija Manager je v tem tednu objavila seznam 100 Slovencev in Slovenk, ki imajo v letu 2013 največ pod palcem. Sandi Češko je še vedno na prvem mestu, sledita mu Tatjana in Albin Doberšek, na tretjem mestu pa se je znašel Joc Pečečnik.
Lestvica najpremožnejših Slovencev 2013

Lestvica najpremožnejših 2013 (Vir slike: sxc.hu)

Premoženje Sandija Češka, ki si lasti 60-odstotni delež Studia Moderna, je ocenjeno na 460,4 milijone EUR, kar predstavlja 12-odstotno rast glede na leto 2012. Na prvem mestu lestvice se je tokrat znašel že tretjič.

Na drugem mestu sta pristala zakonca Tatjana in Albin Doberšek, lastnika podjetja Engineering Dobersek. Podjetje sta ustanovila v Nemčiji leta 1983, do danes pa se je že dodobra uveljavilo kot eno vodilnih inženirskih podjetij. Kot je zapisano v reviji Manager, je to podjetje v Sloveniji že poslovno sodelovalo s termoelektrarnami Šoštanj in Trbovlje, prav tako pa sta postala svetovalca pri gradnji šestega bloka Termoelektrarne Šoštanj (TEŠ 6). Njuno premoženje je ocenjeno na 274,3 milijone EUR, a prav Tatjana in Albin Doberšek sta napravila največji skok navzgor – njuno premoženje se je od leta 2012 do 2013 povečalo za kar 118 odstotkov.

Na tretjem mestu je letos Joc Pečečnik, katerega premožnje je ocenjeno na 188,4 milijone EUR. Njegovo premoženje se je v enem letu povečalo za 3 odstotke. Na četrtem mestu sta pristala Samo in Iza Login, do nedavnega lastnika podjetja Outfit7, ki se ukvarja z razvojem mobilnih aplikacij. Njuno premoženje se je v enem letu povečalo za 16%. Na lestvici najpremožnejših je mogoče najti še tri družbenike podjetja Outfit7: Marko Pistotnik (12. mesto; 45,7 milijona EUR) naj bi si lastil 17-odstotni delež tega podjetja, Simon Rade (31. mesto; 23 milijonov EUR) ter Rok in Nina Zorko (68. mesto; 14,4 milijone EUR), ki si lastita 5,4-odstotni delež podjetja.

Peto mesto najpremožnejših zaseda novinec na lestvici, Zoltan Varga. Varga je CEO v Och-Ziff Capital Management, petem največjem hedge skladu na svetu. Delnice sklada, ki jih ima v lasti, so ocenje na 110,1 milijon EUR.

Do 10. mesta si nato sledijo Igor Lah (še vedno ima 104,5 milijone EUR), Darko Horvat (80,4 milijonov EUR), Mirko Tuš (73,7 milijonov EUR), Petra in Gabrijel Rejc (72,1 milijonov EUR), na desetem mestu pa se je znašel Herman Zupan (69,9 milijonov EUR).

Čigavo premoženje je v enem letu najbolj zrastlo in čigavo skopnelo?

Zakonca Doberšek sta bila že omenjena in sta tokrat zabeležila največjo rast premoženja. Za 75 odstotkov se je povečalo tudi premoženje družine Jager (17. mesto; 35,6 milijonov EUR), premoženje Bogomirja Straška pa se je povečalo za 51 odstotkov (29. mesto; 24,8 milijonov EUR).

Največji padec je glede na lansko leto zabeležil Uroš Merc, katerega premoženje se je zmanjšalo za kar 45 odstotkov (88. mesto; 12,3 milijonov EUR). Padec so med drugim zabeležili tudi družina Albreht (za 34 odstotkov), Marko in Aleksander Saša Arsenovič (32 odstotkov) in Otmar Zorn.

Skupno premoženje stotih najpremožnejših je sicer v enem letu zraslo iz 2.920,1 milijona EUR na 3.337,5 milijonov EUR.

Vir: Revija Manager

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

30.03.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje