LinkedIn izgublja dolgoročno bitko s Facebook

Avtor — 15.07.2007
LinkedIn, družbena mreža koncentrirana na poslovne uporabnike, ima relativno nizko rast v primerjavi z najbolj razširjeno mrežo Facebook. Sicer slednji manjkajo prave sorodnostne povezave med uporabniki, kar je med glavnimi lastnostmi LinkedIn, vendar pri TechCrunch opozarjajo, da vedno ne bo tako in, da so lahko LinkedIn šteti dnevi.
LinkedIn izgublja dolgoročno bitko s Facebook

LinkedIn daleč zaostaja za Facebook po obiskanosti.

Kot je razvidno iz grafa je rast LinkedIn daleč manjša od rasti Facebook, kljub temu, da je znašala 323% lanskega leta. Kot že omenjeno je glavna razlika med konkurentoma, da prvi posveča dosti več pozornosti povezavam med samimi člani družbene mreže. Vendar bo Facebook prej ali slej začel zadovoljevati tudi ta del trga in LinkedIn se bo, če ne bo prišlo do resnih sprememb, znašel v neprijetni situaciji.

LinkedIn je sicer že napovedal, da bodo odprli kodo in tako sprostili dostop za zunanje programerje, vendar bodo to storili šele v nekaj mesecih, kar pa je Facebook že storil v začetku letošnjega leta.

Vir: TechCrunch

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje