LinkedIn presegel milijon objav, išče nove trge

Avtor — 17.01.2015
LinkedIn je sporočil, da so presegli milijon objav, ki marsikomu, zlasti podjetnikom na začetku, lahko precej olajšajo poslovno pot. »A naš cilj se ni ustaviti tukaj,« so zapisali. Želimo, da vsaj eden od štirih od skupno 330 miljionov uporabnikov objavlja svoja razmišljanja.
LinkedIn presegel milijon objav, išče nove trge

Kdaj bo LinkedIn ponudil možnost objavljanja Slovencem (Vir slike: YouTube).

Kot so zapisali v nadaljevanju, bodo možnost objavljanja člankov oziroma zapisov na LinkedInu kmalu razširili še na ostale angleško govoreče države. Te združujejo kar 230 milijonov ljudi, tako da si bodo zagotovili še večjo bazo piscev.

Kam se širi LinkedIn?

Vsak teden uporabniki objavijo več kot 40 tisoč objav. »V prihodnjih mesecih bomo dali vsem našim uporabnikom dostop do platforme za objavljanje, s čimer bodo lahko objavljali objave v jezikih, ki jih LinkedIn trenutno podpira,« so še zapisali. Čeprav je prejšnji stavek marsikoga predramil k razmišljanju o objavljanju, pa naj dodamo, da portal Read Write poroča, da bo na voljo le v nekaterih državah, kot na primer Velika Britanija, Kanada, Avstralija in Indija. Na spisku očitno še ne bo Slovenije.

Je to pot do novih uporabnikov?

Koliko so sploh brane vsebine na LinkedInu? LinkedInov tiskovni predstavnik pravi, da podjetje nima dovolj natančnih informacij. Je pa zato znano, da je možnost objavljanja izkoristilo le majhen odstotek uporabnikov. Zato je LinkedInova želja toliko večja: prepričati še večjo množico ljudi k pisanju, k temu pa posledično privabiti še večje število uporabnikov. Kot je znano, se je med družbenimi omrežji vnela velika tekma glede števila uporabnikov, zato je širitev morda pot do novega vala uporabnikov.

Slovenija je aktivna, ste tudi vi?

Če še nimate računa na LinkedInu, vam svetujemo, da si ga ustvarite. Namreč vse več delodajalcev se o kandidatih pozanima na družbenih omrežjih, zlasti na LinkedInu, kjer uporabnik izpostavit svoje izkušnje, reference in znanja. Obenem pa veliko podjetij, tudi slovenskih, prosta delovna mesta objavlja kar na LinkedInu, ki predstavlja nov trend v iskanju kadrov. V Sloveniji naj bi bilo registriranih že več kot 2.200 podjetij.

Profil redno vzdržujte

S profilom na LinkedInu si lahko zagotovite dobre poslovne kontakte v Sloveniji in tujini, mnogi pa vam bodo svetovali, da čim prej prekoračite število 500 kontaktov. S  tem boste drugim dali vedeti, da ste dobro povezani. Svetujemo tudi, da redno spreminjajte svoj profil, predvsem pa dajajte točne informacije o svojih izkušnjah in znanjih.

Vabimo vas na delavnico Trženje preko LinkedIn
Datum: 6. maj 2016
Kraj: MP coworking
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>

Oznake: