LinkedIn presegel pričakovanja za prvo četrtletje

Avtor Nejc Setnikar — 16.05.2013
Komentiraj!
LinkedIn, socialno omrežje namenjeno poslovnim stikom, je v poslovnem izidu za prvo četrtletje letošnjega leta zabeležilo prihodke v višini 325 milijonov ameriških dolarjev (v nadaljevanju $) in 0,45 $ čistega dobička na delnico.
LinkedIn presegel pričakovanja za prvo četrtletje

Rast se upočasnjuje, kljub napovedim investitorjev (Vir slike: Lifeofpix.com).

LinkedIn, socialno omrežje namenjeno poslovnim stikom, je v poslovnem izidu za prvo četrtletje letošnjega leta zabeležil prihodke v višini 325 milijonov ameriških dolarjev in 0,45 $ čistega dobička na delnico, računanega po alternativnih splošno sprejetih računovodskih načelih (v nadaljevanju non-GAAP). Čisti dobiček tega uspešnega ameriškega podjetja, ki je letos praznovalo deseto obletnico obstoja, je v prvem kvartalu letos generiralo 22,6 milijonov $ čistega dobička po GAAP in 52,4 milijona $ po non-GAAP. S tem so presegli napovedi analitikov, ki so pričakovali, da bo LinkedIn v omenjenem času ustvaril 0,31 čistega dobička na delnico in prihodke v višini 318 milijonov $.

Število uporabnikov portala LinkedIn se je v letošnjem letu povečalo na 225 milijonov (LinkedIn v zadnjem poročilu navaja številko 200 milijonov).

Kljub temu, da ima LinkedIn večino svojega tržišča izven meja Združenih držav Amerike, je bil delež zaslužkov pri »neameriških« uporabnikih le 38 %, kar pa je isto kot v prejšnjem zaporednem četrtletju.

Zaznana je bila skromna rast pri prodaji t. i. »Premium subscription« naročnine, in sicer z 59,4 milijona $ (predzadnje četrtletje) na več kot 65 milijonov $ v zadnjem četrtletju.

LinkedIn je zelo visoko ovrednoteno podjetje, ki se lahko pohvali s štirimestno številko v razmerju cena : zaslužek. Investitorji zato napovedujejo hitro rast podjetja v prihodnosti. V letošnjem letu naj bi celoletni prihodki prvič presegli milijardo dolarjev, nekateri napovedujejo celo poldrugo milijardo dolarjev, kar pa je seveda odvisno od pogojev na trgu in uspešnega upravljanja.

Zaradi neujemanja pri napovedih prihodkov za drugo četrtletje (investitorji so pričakovali okoli 360 milijonov $, LinkedIn pa napoveduje med 342 in 347 milijonov $), je vrednost delnice trenutno močno padla. Dejstvo je, da se rast LinkedIna upočasnjuje, kljub napovedim investitorjev.

Vir: thenextweb.com

Vabimo vas na delavnico Trženje preko LinkedIn
Datum: 6. maj 2016
Kraj: MP coworking
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>

Prijavi se na e-novice!