LinkedIn z novo aplikacijo mladim pomaga do zaposlitve

Avtor Maja Borštnik — 20.04.2016
Komentiraj!
LinkedIn je odličen spletni pripomoček za podjetnike, ki iščejo nove poslovne priložnosti, potencialne stranke in investitorje, po novem pa bo pri gradnji kariere pomagal tudi študentom - z aplikacijo LinkedIn Students, ki je testno že na voljo za uporabnike iz ZDA.
LinkedIn z novo aplikacijo mladim pomaga do zaposlitve

LinkedIn Students

Poslovno družabno omrežje LinkedIn ima po vsem svetu že več kot 400 milijonov članov, tudi med Slovenci ga uporablja že okoli 241 tisoč poslovneževMed uporabniki LinkedIna se seveda najdejo tudi študentje, a odstotek uporabnikov pri tej starostni kategoriji je precej manjši. 

Toda vse kaže, da se bo to že kmalu spremenilo. Zaživela je namreč nova LinkedInova aplikacija, namenjena prav študentom, ki si želijo zgraditi uspešno kariero v poslovnem svetu. LinkedIn Students, kot so jo poimenovali, bo reševala problematiko mladih, ki po uspešno končanem izobraževanju le stežka pridejo do zaposlitve, kakršno si želijo. 

LinkedIn je za študente pripravil poenostavljeno različico svojega družabnega omrežja

Kot poslovno družabno omrežje LinkedIn deluje predvsem na podlagi preteklih delovnih izkušenj posameznega uporabnika in se mu na ta način tudi prilagaja, kar pa je lahko za mlade, ki tovrstnih izkušenj še nimajo v tolikšni meri, lahko problematično in jih odvrača od uporabe.

Pri LinkedInu so se zato odločili poenostaviti vstopno stran za mlade, ki se želijo priključiti njihovi mreži. Vnesti morajo le nekatere osnovne podatke: ime, univerzo, smer študija ter datum zaključka študija, nato pa lahko že pričnejo z uporabo. Opažajo namreč, da mladi predstavljajo eno izmed najhitreje rastočih demografskih skupin na LinkedInu.

Z aplikacijo LinkedIn Students mladi do novih ponudb za delo

Aplikacija LinkedIn Students mladim omogoča, da na enostaven in pregleden način sledijo podjetjem, ki jih zanimajo, ter ne spregledajo ponudb za delo, ki bi jim utegnile biti pisane na kožo. Podatki, ki so prikazani, so prilagojeni posameznemu študentu in so odvisni od večih faktorjev, kot je na primer lokacija bivanja ter izobrazba. Ponudbe za delo LinkedIn išče v celotni mreži vseh 414 milijonov uporabnikov.

Študentom LinkedIn Students tudi omogoča, da si zgradijo lastno družabno mrežo ter na ta način morda spoznajo svoje bodoče mentorje, sodelavce ter celo delodajalce. Na enostaven način lahko tudi spremljajo zanimive članke in zamisli, ki jih zapišejo njihovi izbrani vzorniki, katerim sledijo. 

Trenutno je aplikacija testno na voljo za uporabnike iz ZDA

Sprva je bila na voljo le študentom iz univerz San Jose State in Central Florida, po novem pa je LinkedIn Students že na voljo za uporabnike iz celotnih Združenih držav Amerike. Aplikacija, ki deluje na napravah z operacijskim sistemom iOS in Android, bo najverjetneje v naših krajih na voljo že čez nekaj mesecev. 

Podjetje je pravkar posodobilo tudi svojo platformo Recruiter

Kot kaže pa aplikacija za študente ni edina novost, ki so jo pripravili zaposleni pri temu ameriškemu podjetju. LinkedIn je namreč pravkar predstavil najnovejšo različico svoje plačljive platforme Recruiter, ki jo uporablja okoli 41 tisoč uporabnikov. Z novimi možnostmi uporabe ciljajo na povečanje števila naročnikov te storitve, s čimer bi povečali tudi svoje prihodke.

Vabimo vas na delavnico Trženje preko LinkedIn
Datum: 6. maj 2016
Kraj: MP coworking
Več o delavnici najdete na povezavi tukaj >>
Želite biti obveščeni o novih datumih in prejemati informativne e-vsebine? Prijavite se tukaj >>

shranjeno pod: ,
Prijavi se na e-novice!