Ljubezen in posel?

Ljubezensko razmerje nam lahko ponudi tako najlepše kot tudi najslabše trenutke v življenju. Ne glede na vse zgodbe, ki se niso končale srečno, pa je še vedno možno, da vam posel in ljubezen cvetita hkrati.
Ljubezen in posel?

Ljubezen in posel? (Vir slike: sxc.hu)

Kljub temu, da je ljubezen slepa, morate ob zagonu startupa imeti na široko odprte oči. Če razmišljate, da bi se podali v posel s svojo ljubljeno osebo, vam predstavljamo 5 nasvetov, da boste pri tem kar se da uspešni.

1. Posel ne bo rešil vaše zveze.

Kljub temu, da je to vprašanje lahko boleče, si ga morate zastaviti – še preden se podate v posel s svojim življenjskim partnerjem/partnerico: “Ali to počneva zato, ker sva mnenja, da bo to rešilo ali utrdilo najino zvezo?” Če je vaš odgovor “da”, potem imate težave, ki vam jih posel ne bo nikoli rešil.

2. Potrebujete partnerja, ki mu zaupate.

Kako deluje vaša zveza na vsakodnevni ravni? Eden od vaju vedno naredi več, medtem ko drugi na vseh nivojih k zvezi doprinese manj? To morda do sedaj ni povzročalo težav, vendar se bo v poslu sprevrglo v velik problem.

3. Določite vloge.

Ne glede na to, da se vloge partnerjev v poslu spreminjajo z rastjo posla, jih morate imeti že od vsega začetka jasno določene. Slednje določite glede na sposobnosti, znanja in spretnosti posameznika.

4. Nikar naj denar ne pride med vaju.

Vse se začne in konča pri denarju. Če boste posel pričeli z manj kot 1-letno zalogo za preživetje, lahko stres povzroči propad posla, zveze ali obojega.

Po drugi strani pa se morate že predhodno dogovoriti, kaj boste naredili z denarjem, ki ga boste zaslužili. Investirali? Najeli delavce? Odšli na dopust? Ne glede na to, kakšno pot boste izbrali, se morate o denarju pogovoriti še preden pride do težav zaradi pomanjkanja ali viška.

5. Vaša zveza mora imeti prednost.

Posel bo od vas zahteval ogromno energije – o tem ni dvoma. Kljub temu si morate vzeti čas in se posvetiti vajini zvezi. Ena izmed največjih ovir bo ločitev med poslovnim in zasebnim odnosom, zato se že v naprej pripravite na to, kako boste to ločevali.

Vir: entrepreneur.com

Oznake:, , ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje