Ljubezen in posel?

Ljubezensko razmerje nam lahko ponudi tako najlepše kot tudi najslabše trenutke v življenju. Ne glede na vse zgodbe, ki se niso končale srečno, pa je še vedno možno, da vam posel in ljubezen cvetita hkrati.
Ljubezen in posel?

Ljubezen in posel? (Vir slike: sxc.hu)

Kljub temu, da je ljubezen slepa, morate ob zagonu startupa imeti na široko odprte oči. Če razmišljate, da bi se podali v posel s svojo ljubljeno osebo, vam predstavljamo 5 nasvetov, da boste pri tem kar se da uspešni.

1. Posel ne bo rešil vaše zveze.

Kljub temu, da je to vprašanje lahko boleče, si ga morate zastaviti – še preden se podate v posel s svojim življenjskim partnerjem/partnerico: “Ali to počneva zato, ker sva mnenja, da bo to rešilo ali utrdilo najino zvezo?” Če je vaš odgovor “da”, potem imate težave, ki vam jih posel ne bo nikoli rešil.

2. Potrebujete partnerja, ki mu zaupate.

Kako deluje vaša zveza na vsakodnevni ravni? Eden od vaju vedno naredi več, medtem ko drugi na vseh nivojih k zvezi doprinese manj? To morda do sedaj ni povzročalo težav, vendar se bo v poslu sprevrglo v velik problem.

3. Določite vloge.

Ne glede na to, da se vloge partnerjev v poslu spreminjajo z rastjo posla, jih morate imeti že od vsega začetka jasno določene. Slednje določite glede na sposobnosti, znanja in spretnosti posameznika.

4. Nikar naj denar ne pride med vaju.

Vse se začne in konča pri denarju. Če boste posel pričeli z manj kot 1-letno zalogo za preživetje, lahko stres povzroči propad posla, zveze ali obojega.

Po drugi strani pa se morate že predhodno dogovoriti, kaj boste naredili z denarjem, ki ga boste zaslužili. Investirali? Najeli delavce? Odšli na dopust? Ne glede na to, kakšno pot boste izbrali, se morate o denarju pogovoriti še preden pride do težav zaradi pomanjkanja ali viška.

5. Vaša zveza mora imeti prednost.

Posel bo od vas zahteval ogromno energije – o tem ni dvoma. Kljub temu si morate vzeti čas in se posvetiti vajini zvezi. Ena izmed največjih ovir bo ločitev med poslovnim in zasebnim odnosom, zato se že v naprej pripravite na to, kako boste to ločevali.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje