Ljubezen in posel?

Ljubezensko razmerje nam lahko ponudi tako najlepše kot tudi najslabše trenutke v življenju. Ne glede na vse zgodbe, ki se niso končale srečno, pa je še vedno možno, da vam posel in ljubezen cvetita hkrati.
Ljubezen in posel?

Ljubezen in posel? (Vir slike: sxc.hu)

Kljub temu, da je ljubezen slepa, morate ob zagonu startupa imeti na široko odprte oči. Če razmišljate, da bi se podali v posel s svojo ljubljeno osebo, vam predstavljamo 5 nasvetov, da boste pri tem kar se da uspešni.

1. Posel ne bo rešil vaše zveze.

Kljub temu, da je to vprašanje lahko boleče, si ga morate zastaviti – še preden se podate v posel s svojim življenjskim partnerjem/partnerico: “Ali to počneva zato, ker sva mnenja, da bo to rešilo ali utrdilo najino zvezo?” Če je vaš odgovor “da”, potem imate težave, ki vam jih posel ne bo nikoli rešil.

2. Potrebujete partnerja, ki mu zaupate.

Kako deluje vaša zveza na vsakodnevni ravni? Eden od vaju vedno naredi več, medtem ko drugi na vseh nivojih k zvezi doprinese manj? To morda do sedaj ni povzročalo težav, vendar se bo v poslu sprevrglo v velik problem.

3. Določite vloge.

Ne glede na to, da se vloge partnerjev v poslu spreminjajo z rastjo posla, jih morate imeti že od vsega začetka jasno določene. Slednje določite glede na sposobnosti, znanja in spretnosti posameznika.

4. Nikar naj denar ne pride med vaju.

Vse se začne in konča pri denarju. Če boste posel pričeli z manj kot 1-letno zalogo za preživetje, lahko stres povzroči propad posla, zveze ali obojega.

Po drugi strani pa se morate že predhodno dogovoriti, kaj boste naredili z denarjem, ki ga boste zaslužili. Investirali? Najeli delavce? Odšli na dopust? Ne glede na to, kakšno pot boste izbrali, se morate o denarju pogovoriti še preden pride do težav zaradi pomanjkanja ali viška.

5. Vaša zveza mora imeti prednost.

Posel bo od vas zahteval ogromno energije – o tem ni dvoma. Kljub temu si morate vzeti čas in se posvetiti vajini zvezi. Ena izmed največjih ovir bo ločitev med poslovnim in zasebnim odnosom, zato se že v naprej pripravite na to, kako boste to ločevali.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje