Ljubljana Startup v polnem zamahu

Medtem ko nas večina čaka na nedeljsko kosilo, na Ekonomski fakulteti v Ljubljani poteka zadnja faza razvoja podjetniških idej v okviru projekta Ljubljana Startup. Danes ob 17:00 sledi predstavitev projektov pred investitorji.
Ljubljana Startup v polnem zamahu

Pričetek Ljubljana Startup

Na podjetniškem maratonu, na katerem se je izkazalo, da resnično ni časa za spanje, saj je velika večina udeležencev prebedela prvo noč, sodeluje deset ekip. Ekipe so izdelavo prototipov začele v petek ob šesti uri, pred tem pa so zbranim zaželeli uspešno delo predsednik Republike Slovenije, dr. Danilo Turk, minister za gospodarski razvoj Radovan Žerjav, Matevž Klanjšek iz podjetja Celtra ter Andraž Tori iz podjetja Zemanta.

Dogodek poteka v zelo sproščenem in prijetnem vzdušju, udeleženci si med seboj pomagajo, si izmenjujejo predloge in skupaj rešujejo tehnične izzive. Čeprav je na dogodku prisoten tudi tekmovalni naboj, se udeleženci strinjajo, da je bistvo v doživetju ustvarjanja novega podjetja. Delovno vzdušje je izjemno, zato organizatorji pričakujejo, da bo investitorje pričakalo nekaj zares vrhunskih poslovnih zamisli.

Morda je nekoliko presenetljivo veliko število idej, katerih osnovni cilj je družbena korist in ne prihodek. Ena od ekip se je lotila projekta zaokroži za dobrodelnost, ki ustvarja platformo za blagajne v velikih trgovskih verigah, ki omogoča kupcem, da ob plačilu računa znesek zaokrožijo navzgor do prvega celega evra, razliko v centih pa namenijo v dobrodelne namene. Podjetniki in razvijalci se ukvarjajo tudi z idejo banke rabljenih otroških oblačil in pripomočkov, ki omogoča izmenjavo izdelkov za otroke s pomočjo virtualne valute.

Prvi delujoči prototip je v noči iz petka na soboto okoli ene zjutraj uspelo predstaviti ekipi Cyou.si, ki je sestavljena izključno iz dijakov. Razvijajo Facebook in mobilno aplikacijo, ki optikam omogoča, da njihova očala pomerjajo kupci tudi v virtualnem svetu.

Danes dopoldan ekipam pomagajo podjetniški mentorji z vseh področij, ki usmerjajo ekipe do realizacije svojih idej. Obiskali so jih Jan Sibinčič, Aleš Lisac, Štefan Furlan, Jaka Vadnjal in Aljoša Huber.

O Ljubljana Startup

73 udeležencev iz sedmih različnih fakultet ter treh srednjih šol je začelo razvijati pot od poslovne ideje do realizacije v petek dopoldne. Po prvi petkovi neprespani noči so ekipe že predstavile svoje prve prototipe. Javna predstavitev vseh produktov bo v nedeljo ob 17.00. Na njej se bodo ekipe potegovale za investicijo angelskih investitorjev, nagrade za najboljše ekipe pa bodo prispevali tudi Petrol, d.d., Ekonomska fakulteta v Ljubljani, E-Amiga, SAOP…

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

01.03.2018 od 16:00 do 10.03.2017 16:00
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje