Lojalne stranke so najboljše stranke

Na trgu je konkurenca ogromna in v poplavi izdelkov stranke dostikrat svoj nakup opravijo na podlagi lojalnosti in zaupanja v znamko.
Lojalne stranke so najboljše stranke

Povežite se s stranko na čustveni ravni

Pridobitev lojalnosti in zaupanja strank je ena izmed najtežjih nalog v poslovanju. Dejstvo je, da ključna elementa temeljita na čustvih, zato je pametno razmisliti kaj naša znamka ponuja stranki na področju funkcionalnosti in kaj ji nudi na področju čustev (srečo, veselje…). Torej pomembno je, da se s stranko povežemo na čustveni ravni.

Lojalne stranke le redko primerjajo izdelke in premišljujejo o odstopanjih v ceni. Dostikrat so zaradi lojalnosti znamki pripravljene odšteti celo več denarja. Zavedati se moramo, da so stranke pri nakupu racionalne, vendar pa tudi čustvene, torej kombinacija obojega in skoraj nikoli niso samo racionalne ali samo čustvene.

Dobro je, če že pri izbiri imena firme uporabimo besede, ki nakazujejo na čustveno zadovoljitev, v ta namen lahko uporabimo tudi dodatni naziv. Pri promocijskih izdelkih je pomembno, da uporabljamo barve, ki bodo v strankah vzbudile čustva na podlagi katerih želimo, da se stranke povežejo z znamko. Barve so eden najpomembnejših vidikov iz katerih lahko vplivamo na čustva. Pri uporabi izbranih barv bodimo konsistentni.

Vir: Small Business

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje