Machina Arcana: igra, ki je nikoli ne ponoviš

Poleg številnih slovenskih projektov, ki so izredno uspešni na crowdfunding platformah, se lahko z uspešnimi idejami pohvalijo tudi naši južni sosedje. Med njimi je tudi ekipa, ki je razvila namizno horor igro Machina Arcana.
Machina Arcana: igra, ki je nikoli ne ponoviš

Ekipa Machina Arcana

Svojo srečo so poizkusili na Kickstarterju, kjer so doživeli izjemen in odmeven uspeh. Načrtovano finančno injekcijo, 20 tisoč dolarjev, so zbrali v le nekaj urah, za uspeh pa je bilo odločilnih več dejavnikov, nam je povedala ekipa desetih garačev. Najbolj je k temu – poleg zanimive in oblikovalsko dovršene ideje – prispevala predstavitev projekta še pred samo kampanjo na Kickstarterju. “Sejmi, konvencije in predstavitve so bile oblike direktnega marketinga potencialnih kupcev, pri katerih smo pridobili veliko povratnih informacij in kontaktov,” kontaktirali pa so številne blogerje, forumaše in urednike spletnih strani. “Vse to se je začelo nekaj mesecev preden smo projekt predstavili na Kickstarterju, tako da so ljudje vedeli točen datum za začetek kampanje,” stopili pa so v stik tudi “z najbolj cenjenimi kritiki iz ZDA in Kanade, naredili smo nekaj prototipov in jim jih poslali”. S tem so si, kot pravijo, le še povečali kredibilnost pred svetovno javnostjo.

Prejeli številne pohvale

Odzivi na igro so (bili) izredno dobri. Zaradi vloženega truda še pred začetkom kampanje na Kickstarterju so pričakovali dosego finančnega cilja, številne predhodne pohvale pa so jih prepričale, da so naredili kakovosten izdelek. Pravijo, da je “igra sama po sebi zabavna in vizualno atraktivna”. “V osnovi mora biti igra zabavna in omogočiti igralcem, da se prepustijo atmosferi in užitkom,” bolj kot pa je kompleksna mehanika igre, bolj ljudi mika redno igranje. A igra Machina Arcana je še toliko bolj zanimiva, ker je nikoli ne moremo odigrati na isti način.

Ekipo sestavlja deset članov: Juraj Bilić, ki je idejni začetnik, je dizajner igre in voditelj ekipe, ob njem pa so še umetniška voditeljica projekta Aleksandra Bilić in pet ilustratorjev Kristian Pavlin, Hrvoje Silić, Damir Podhraški, Karin Bodganić in Elwira Pawlikowska. Za glasbo in video je zadolžen Mladen Konecki, glas je posodil Danko Bundalo, urednica teksta pa je Sofia Pavlin. Zaradi izjemnega interesa  se bo ekipa v bodoče menda še povečevala.

Igro lahko podprete tudi na Kickstarterju >>

Horor igra dozorevala več let

Ideja o Machini Arcani je nastajala več let. Elementi igre imajo motive iz zgodbe ameriškega pisca Lovecrafta in drugih horor piscev: “Prevzeli smo nekaj njihovih idej in poskušali ustvariti svoj novi svet. Svet Machine Arcane je nekaj posebnega,” pravi ekipa, ki dodaja, da je igra primerna za vse tiste, ki si želijo raziskovati globlje.

Video predstavitev igre si lahko ogledate spodaj:

YouTube

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje