Machina Arcana: igra, ki je nikoli ne ponoviš

Poleg številnih slovenskih projektov, ki so izredno uspešni na crowdfunding platformah, se lahko z uspešnimi idejami pohvalijo tudi naši južni sosedje. Med njimi je tudi ekipa, ki je razvila namizno horor igro Machina Arcana.
Machina Arcana: igra, ki je nikoli ne ponoviš

Ekipa Machina Arcana

Svojo srečo so poizkusili na Kickstarterju, kjer so doživeli izjemen in odmeven uspeh. Načrtovano finančno injekcijo, 20 tisoč dolarjev, so zbrali v le nekaj urah, za uspeh pa je bilo odločilnih več dejavnikov, nam je povedala ekipa desetih garačev. Najbolj je k temu – poleg zanimive in oblikovalsko dovršene ideje – prispevala predstavitev projekta še pred samo kampanjo na Kickstarterju. “Sejmi, konvencije in predstavitve so bile oblike direktnega marketinga potencialnih kupcev, pri katerih smo pridobili veliko povratnih informacij in kontaktov,” kontaktirali pa so številne blogerje, forumaše in urednike spletnih strani. “Vse to se je začelo nekaj mesecev preden smo projekt predstavili na Kickstarterju, tako da so ljudje vedeli točen datum za začetek kampanje,” stopili pa so v stik tudi “z najbolj cenjenimi kritiki iz ZDA in Kanade, naredili smo nekaj prototipov in jim jih poslali”. S tem so si, kot pravijo, le še povečali kredibilnost pred svetovno javnostjo.

Prejeli številne pohvale

Odzivi na igro so (bili) izredno dobri. Zaradi vloženega truda še pred začetkom kampanje na Kickstarterju so pričakovali dosego finančnega cilja, številne predhodne pohvale pa so jih prepričale, da so naredili kakovosten izdelek. Pravijo, da je “igra sama po sebi zabavna in vizualno atraktivna”. “V osnovi mora biti igra zabavna in omogočiti igralcem, da se prepustijo atmosferi in užitkom,” bolj kot pa je kompleksna mehanika igre, bolj ljudi mika redno igranje. A igra Machina Arcana je še toliko bolj zanimiva, ker je nikoli ne moremo odigrati na isti način.

Ekipo sestavlja deset članov: Juraj Bilić, ki je idejni začetnik, je dizajner igre in voditelj ekipe, ob njem pa so še umetniška voditeljica projekta Aleksandra Bilić in pet ilustratorjev Kristian Pavlin, Hrvoje Silić, Damir Podhraški, Karin Bodganić in Elwira Pawlikowska. Za glasbo in video je zadolžen Mladen Konecki, glas je posodil Danko Bundalo, urednica teksta pa je Sofia Pavlin. Zaradi izjemnega interesa  se bo ekipa v bodoče menda še povečevala.

Igro lahko podprete tudi na Kickstarterju >>

Horor igra dozorevala več let

Ideja o Machini Arcani je nastajala več let. Elementi igre imajo motive iz zgodbe ameriškega pisca Lovecrafta in drugih horor piscev: “Prevzeli smo nekaj njihovih idej in poskušali ustvariti svoj novi svet. Svet Machine Arcane je nekaj posebnega,” pravi ekipa, ki dodaja, da je igra primerna za vse tiste, ki si želijo raziskovati globlje.

Video predstavitev igre si lahko ogledate spodaj:

YouTube

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje