Machina Arcana: igra, ki je nikoli ne ponoviš

Poleg številnih slovenskih projektov, ki so izredno uspešni na crowdfunding platformah, se lahko z uspešnimi idejami pohvalijo tudi naši južni sosedje. Med njimi je tudi ekipa, ki je razvila namizno horor igro Machina Arcana.
Machina Arcana: igra, ki je nikoli ne ponoviš

Ekipa Machina Arcana

Svojo srečo so poizkusili na Kickstarterju, kjer so doživeli izjemen in odmeven uspeh. Načrtovano finančno injekcijo, 20 tisoč dolarjev, so zbrali v le nekaj urah, za uspeh pa je bilo odločilnih več dejavnikov, nam je povedala ekipa desetih garačev. Najbolj je k temu – poleg zanimive in oblikovalsko dovršene ideje – prispevala predstavitev projekta še pred samo kampanjo na Kickstarterju. “Sejmi, konvencije in predstavitve so bile oblike direktnega marketinga potencialnih kupcev, pri katerih smo pridobili veliko povratnih informacij in kontaktov,” kontaktirali pa so številne blogerje, forumaše in urednike spletnih strani. “Vse to se je začelo nekaj mesecev preden smo projekt predstavili na Kickstarterju, tako da so ljudje vedeli točen datum za začetek kampanje,” stopili pa so v stik tudi “z najbolj cenjenimi kritiki iz ZDA in Kanade, naredili smo nekaj prototipov in jim jih poslali”. S tem so si, kot pravijo, le še povečali kredibilnost pred svetovno javnostjo.

Prejeli številne pohvale

Odzivi na igro so (bili) izredno dobri. Zaradi vloženega truda še pred začetkom kampanje na Kickstarterju so pričakovali dosego finančnega cilja, številne predhodne pohvale pa so jih prepričale, da so naredili kakovosten izdelek. Pravijo, da je “igra sama po sebi zabavna in vizualno atraktivna”. “V osnovi mora biti igra zabavna in omogočiti igralcem, da se prepustijo atmosferi in užitkom,” bolj kot pa je kompleksna mehanika igre, bolj ljudi mika redno igranje. A igra Machina Arcana je še toliko bolj zanimiva, ker je nikoli ne moremo odigrati na isti način.

Ekipo sestavlja deset članov: Juraj Bilić, ki je idejni začetnik, je dizajner igre in voditelj ekipe, ob njem pa so še umetniška voditeljica projekta Aleksandra Bilić in pet ilustratorjev Kristian Pavlin, Hrvoje Silić, Damir Podhraški, Karin Bodganić in Elwira Pawlikowska. Za glasbo in video je zadolžen Mladen Konecki, glas je posodil Danko Bundalo, urednica teksta pa je Sofia Pavlin. Zaradi izjemnega interesa  se bo ekipa v bodoče menda še povečevala.

Igro lahko podprete tudi na Kickstarterju >>

Horor igra dozorevala več let

Ideja o Machini Arcani je nastajala več let. Elementi igre imajo motive iz zgodbe ameriškega pisca Lovecrafta in drugih horor piscev: “Prevzeli smo nekaj njihovih idej in poskušali ustvariti svoj novi svet. Svet Machine Arcane je nekaj posebnega,” pravi ekipa, ki dodaja, da je igra primerna za vse tiste, ki si želijo raziskovati globlje.

Video predstavitev igre si lahko ogledate spodaj:

YouTube

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje