Mačke del najbolj uspešnega Kickstarter projekta

Ko je Matthew Inman, sicer znan kot kreator spletnega stripa The Oatmeal, začel s Kickstarter kampanjo za igro s kartami, imenovano Exploding Kittens, si je zastavil skromen cilj 10 tisoč dolarjev. Zagotovo si ni predstavljal, kako navdušeno bo svet sprejel njegov projekt.
Mačke del najbolj uspešnega Kickstarter projekta

Exploding Kittens še vedno lahko podprete! (Vir slike: Kickstarter)

Cilj so dosegli v nekaj minutah, drugi pomembnejši mejnik, milijon dolarjev, pa v 7 urah. V manj kot enem dnevu je kampanja presegla cilj kar za 180-krat! Po 22 dneh kampanje in več kot 115 tisoč podpornikov, ki so duhoviti igri namenili kar 4,5 milijonov dolarjev, je ta projekt postal najbolj uspešen projekt v zgodovini Kickstarterja. Mimogrede, do konca kampanje je še ostalo še kar nekaj časa. Projekt lahko podprete do 20. februarja.

Kaj je Exploding Kittens?

Gre za igro s kartami, nekakšno kvartopirsko različico ruske rulete. Igralci jemljejo karte s kupčka, igra pa je zasnovana tako, da tisti, ki izvleče karto, na kateri je prikazana mačka, ki je eksplodirala, pomeni, da je umrl in je izločen iz igre. Igra omogoča tudi dodatne dimenzije, s katerimi je možno »smrt« tudi preprečiti. Primerna je za vse starostne skupine.

Mačke privabile največ podpornikov

V čem se Exploding Kittens razlikuje od drugih kampanj? Ostale kampanje so sicer zbrale več finančnih sredstev, a Exploding Kittens se je vpisal v zgodovino z največjim številom podpornikov.

Kako je “mačkam” uspelo? >>

Igra, ki je primerna za ljudi, ki imajo radi mačke, eksplozije in laserske žarke, vsebuje 56 kart. Na Kickstarterju jo je možno dobiti že s podporo v višini 20 dolarjev.

Igro so zasnovali Elan Lee, Matthew Inman in Shane Small. Kot so zapisali ob projektu, menijo, da ta igra vključuje vse tiste stvari, pri katerih so najboljši, pri tem pa so se zahvalili tudi vsem podpornikom. Število le-teh še vedno vztrajno narašča.

Oznake:, ,

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje