Majhna podjetja menijo, da se gospodarstvo v ZDA izboljšuje

Mnoga izmed majhnih ameriških podjetij so optimistična o napredku in menijo, da se bodo razmere v gospodarstvu izboljšale v roku treh do šestih mesecev.
Majhna podjetja menijo, da se gospodarstvo v ZDA izboljšuje

Bodo razmere v gospodarstvu končno stopile na prave tirnice (slika: dragonartz.files.wordpress.com)?

Izsledki ankete, ki so jo izvedli pri Chase Card Services, kažejo, da si kar 80 odstotkov vprašanih majhnih podjetij prizadeva za zmerno ali agresivno strategijo razvoja, kar pomeni razširjanje na nova tržišča in povečevanje dohodkov s strani obstoječih potrošnikov. 

Vprašanih je bilo 168 direktorjev podjetij, ki so se znašla na seznamu najhitreje rastočih podjetij med desetim in štirinajstim septembrom letošnjega leta. Le pet odstotkov jih je odgovorilo, da se ne nagibajo h agresivnim strategijam. Kar tri četrtine jih verjame, da si bo gospodarstvo v ZDA v naslednjih treh do šestih mesecih opomoglo. V Združenih državah Amerike sicer deluje kar okrog 27 milijonov podjetij, katera so odgovorna za kar 40 milijonov služb.

Pri Chase Card Services so kontaktirali tretjino od 5.000 podjetij s seznama, odzvalo pa se jih je le okoli 10 odstotkov. Podjetja so se na seznam uvrstila, če je njihov dohodek v letu 2005 znašal vsaj 200.000 dolarjev, v letu 2008 pa vsaj dva milijona dolarjev.

 

Vir: Yahoo News

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje