Mama, ki šiva že celo življenje, je dopolnila njihov posel

Ležišča Berni, primerna za pse in mačke, so na slovenskem trgu na voljo od lanskega leta. Ročno izdelana ležišča so plod štiričlanske ekipe, v kateri je tudi Bernarda, mama, tašča in prijateljica. Gre za povečano ekipo Etuizamobi, ki ste jo lahko spoznali v prispevku v preteklih tednih.
Mama, ki šiva že celo življenje, je dopolnila njihov posel

Se spomnite ekipe Etuizamobi? Njeni člani so vpeti tudi v spletno trgovino Berni (Vir slike: Etuizamobi).

Zgodba Berni sega v čas, ko je Tina, ena od članic ekipe, dobila psičko Lucy. Ko se je odpravila v trgovino za male živali, jo je pričakal cel kup različnih ponudnikov ležišč. Prevelika ponudba jo je zmedla in ni vedela, kaj izbrati. Imela pa je le eno željo, da izbere čim bolj naravno in koristno ležišče za svojo novo članico.

Ni je stvari, ki je ne zna sešiti

Berni je nastal v času, ko se je ekipa že malce spoznala s podjetništvom prek Etuizamobi. Iskali so idejo, ki bi bila sprva primena za dodatno (popoldansko) dejavnost in morda kasneje za samostojno podjetje. Skupaj z Bernardo, Aleksovo mami, torej Ninino taščo, so razvili naravno ležišče Berni. Bernarda se s šiviljstvom ukvarja že celo življenje, je velika ljubiteljica vseh živali in je ni stvari, ki je ne zna sešiti, pravi ekipa.

Podjetništvo ni skok v neznano

»Za marsikoga bi bilo podjetništvo skok v neznano in veliko tveganje, zato Bernardi želimo pokazati, da temu ni tako. Naučili smo se, da vsako težavo, problem ali oviro jemljejo kot izziv. Tako je vse veliko lažje,« dodajajo.

Kaj je Berni? Berni so ležišča za pse in mačke, proizvedena v Sloveniji, katerih posebnost je naravno polnilo iz ajdovih luščin in blaga iz večinskega deleža bombaža. Gre za ležišča po meri, na katerih je izvezeno ime ljubljenčka. Bernarda jih nato sešije in ustvari tako, da so enostavna za vzdrževanje. »Pralno je na 30 stopinj vse, razen luščin,« ki se enostavno vzamejo iz notranje prevleke. Lahko se tudi suši v sušilnem stroju.

Lady in Zgaga prihajata

Masovne proizvodnje si ne želijo, saj bi tako izgubili nadzor nad kakovostjo, obenem pa s tem lahko ohranijo nekakšno intimnost, oseben pristop in personalizacijo izdelkov. V prihodnosti bodo morda ponudili predizdelana ležišča z bolj splošnimi napisi, kot so Lady, Zgaga. Takšne so že izdelali za razne dogodke in sejme.

Njihov primarni cilj je vstop na tuje trge, kot so avstrijski, nemški in danski trg (Vir slike: Berni).

Eno ležišče, na primer tisto v velikosti S (v ponudbi lahko najdete več velikosti) nastaja 2,5 uri. Gre za čas same izdelave, brez vezenja. Za to imajo zunanjega sodelavca.

Sprva domači, zdaj ostali

Z izdelkom so komajda vstopili na trg, zato še niso uspeli prodati veliko posteljic, so pa naredili kar precej testnih. Največ Berni ležišč je za zdaj romalo v roke domačim, poznanim lastnikom psov in mačk. Od zadnjega meseca pa je na voljo še preostalim ljubiteljem živali in naravnih izdelkov.

»Nismo v službi, ampak produktivno koristimo prosti čas«

Berni na voljo le preko spleta

V Sloveniji ležišč ne nameravajo prodajati v fizičnih trgovinah. »Za zdaj so fiksni stroški izdelave previsoki, da bi bil prostor še za rabat posrednika. Je pa to nek cilj za tujino,« a pred tem se morajo še dogovoriti in premisliti o načinu prodaje po trgovinah, saj gre za prednaročilo personalizirane posteljice.

Načrti za tujino so že tu

Njihov primarni cilj je vstop na tuje trge, »kjer sta zaščita in ozaveščenost glede ravnanja z ljubljenčki bolj razvita«. Med te države se uvrščajo Avstrija, Nemčija in Danska, čeprav ne izključujejo nobene evropske države. Omejitev si tukaj ne postavljajo. Za vsak trg, na katerega bodo vstopali, bodo potrebovali nek vir, posrednika, ki bo zastopal Berni in iskal primerne tržne poti.

Izpopolnjujejo ponudbo

Poleg načrtovanja širitve v tujine, načrtujejo tudi širitev ponudbe z različnimi naravnimi in unikatnimi tekstilnimi izdelki. »Trenutno že delamo tudi čohalnike za morske prašičke, ki so poželi veliko odobravanja in pozitivnega odziva, unikatne dekice za ljubljenčke, ter dodajamo druge oblike in dizajne ležišč«

Berni z dobrodelno noto

Berni nosi še eno posebnosti, in to je dobrodelnosti. Odločili so se, da delijo dobroto tudi tistim, ki jo potrebujejo še najbolj. En evro od prodane posteljice bodo darovali zavetiščem za živali. »Podjetništvo ti da možnost, da zaslužek deliš s tistimi, ki ga potrebujejo. Letos smo že izbrali društvo, kateremu bomo znesek namenili,« dodajajo.

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje