Mame podjetnice in socialna omrežja

Avtor — 15.07.2011
Nekatere stvari enostavno spadajo skupaj. Mleko in piškoti, pokovka ob dobrem filmu ter socialna omrežja in mame. V zadnjih letih se na socialnih omrežjih znajde vedno več podjetnic mamic, saj se že po naravi rade družijo in delijo svoje mnenje ter pomagajo drugim.
Mame podjetnice in socialna omrežja

Mame podjetnice in socialna omrežja (slika: sxc.hu).

Primer uspešne mame podjetnice je Scarlet Paollcchi, ki je aktivna na Twitterju in Facebooku, kjer svojim strankam pomaga pri trženju preko socialnih omrežij. „S socialnimi omrežji sem se začela ukvarjati šele, ko sem postala mama,” pravi 34-letna podjetnica.

Še ena izmed mam podjetnic Heather Ziehl, dodaja: „Ženske smo že po naravi tržnice, rade klepetamo in se pogovarjamo s prijatelji ter celo delimo nasvete popolnim tujcem. Dobre smo v trženju od ust do ust, ne da bi se tega sploh zavedale.”

Gospodinje in socialna omrežja

Štiri ameriške gospodinje so ustanovile podjetje True Networkz, ki svojim strankam omogoča povezovanje, sodelovanje in profesionalno razvijanje. Štiri mame so posel začele leta 2010 na Facebooku z zgolj 4 člani in prišle do več kot 1.350 članov ter se med drugim priključile tudi Twitterju in LinkedInu. „Še posebej za manjša podjetja je pomembno, da so vedno dostopna svojim strankam – tovrstne stike pa omogočajo ravno socialna omrežja, kot je Facebook,” pravi ena izmed podjetnic.

Dialog je pomemben

Prav pogovor s strankami je izredno pomemben za mamo podjetnico iz San Diega, ZDA. Podjetje Sign4Baby nudi programe sporazumevanja s simboli za novorojenčke. „Socialna omrežja mi omogočajo da ostanem v stiku in se pogovarjam z ljudmi, kar olajšuje delo, saj se informacije preko socialnih omrežij hitro širijo. S pomočjo Facebooka sem si zgradila dober ugled na področju sporazumevanja z novorojenčki,” priznava 32 letna mama podjetnica.

Torej, če ste mama in imate podjetniško žilico, ali pa se zgolj spogledujete s podjetništvom – morda bo vaš posel zacvetel s pomočjo socialnih omrežij. Nikoli se ne ve, morda bo uspelo ravno vam!

Vir: startupnation.com.

Oznake: ,
Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje