Mame podjetnice in socialna omrežja

Nekatere stvari enostavno spadajo skupaj. Mleko in piškoti, pokovka ob dobrem filmu ter socialna omrežja in mame. V zadnjih letih se na socialnih omrežjih znajde vedno več podjetnic mamic, saj se že po naravi rade družijo in delijo svoje mnenje ter pomagajo drugim.
Mame podjetnice in socialna omrežja

Mame podjetnice in socialna omrežja (slika: sxc.hu).

Primer uspešne mame podjetnice je Scarlet Paollcchi, ki je aktivna na Twitterju in Facebooku, kjer svojim strankam pomaga pri trženju preko socialnih omrežij. „S socialnimi omrežji sem se začela ukvarjati šele, ko sem postala mama,” pravi 34-letna podjetnica.

Še ena izmed mam podjetnic Heather Ziehl, dodaja: „Ženske smo že po naravi tržnice, rade klepetamo in se pogovarjamo s prijatelji ter celo delimo nasvete popolnim tujcem. Dobre smo v trženju od ust do ust, ne da bi se tega sploh zavedale.”

Gospodinje in socialna omrežja

Štiri ameriške gospodinje so ustanovile podjetje True Networkz, ki svojim strankam omogoča povezovanje, sodelovanje in profesionalno razvijanje. Štiri mame so posel začele leta 2010 na Facebooku z zgolj 4 člani in prišle do več kot 1.350 članov ter se med drugim priključile tudi Twitterju in LinkedInu. „Še posebej za manjša podjetja je pomembno, da so vedno dostopna svojim strankam – tovrstne stike pa omogočajo ravno socialna omrežja, kot je Facebook,” pravi ena izmed podjetnic.

Dialog je pomemben

Prav pogovor s strankami je izredno pomemben za mamo podjetnico iz San Diega, ZDA. Podjetje Sign4Baby nudi programe sporazumevanja s simboli za novorojenčke. „Socialna omrežja mi omogočajo da ostanem v stiku in se pogovarjam z ljudmi, kar olajšuje delo, saj se informacije preko socialnih omrežij hitro širijo. S pomočjo Facebooka sem si zgradila dober ugled na področju sporazumevanja z novorojenčki,” priznava 32 letna mama podjetnica.

Torej, če ste mama in imate podjetniško žilico, ali pa se zgolj spogledujete s podjetništvom – morda bo vaš posel zacvetel s pomočjo socialnih omrežij. Nikoli se ne ve, morda bo uspelo ravno vam!

Vir: startupnation.com.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje