Mame podjetnice in socialna omrežja

Nekatere stvari enostavno spadajo skupaj. Mleko in piškoti, pokovka ob dobrem filmu ter socialna omrežja in mame. V zadnjih letih se na socialnih omrežjih znajde vedno več podjetnic mamic, saj se že po naravi rade družijo in delijo svoje mnenje ter pomagajo drugim.
Mame podjetnice in socialna omrežja

Mame podjetnice in socialna omrežja (slika: sxc.hu).

Primer uspešne mame podjetnice je Scarlet Paollcchi, ki je aktivna na Twitterju in Facebooku, kjer svojim strankam pomaga pri trženju preko socialnih omrežij. „S socialnimi omrežji sem se začela ukvarjati šele, ko sem postala mama,” pravi 34-letna podjetnica.

Še ena izmed mam podjetnic Heather Ziehl, dodaja: „Ženske smo že po naravi tržnice, rade klepetamo in se pogovarjamo s prijatelji ter celo delimo nasvete popolnim tujcem. Dobre smo v trženju od ust do ust, ne da bi se tega sploh zavedale.”

Gospodinje in socialna omrežja

Štiri ameriške gospodinje so ustanovile podjetje True Networkz, ki svojim strankam omogoča povezovanje, sodelovanje in profesionalno razvijanje. Štiri mame so posel začele leta 2010 na Facebooku z zgolj 4 člani in prišle do več kot 1.350 članov ter se med drugim priključile tudi Twitterju in LinkedInu. „Še posebej za manjša podjetja je pomembno, da so vedno dostopna svojim strankam – tovrstne stike pa omogočajo ravno socialna omrežja, kot je Facebook,” pravi ena izmed podjetnic.

Dialog je pomemben

Prav pogovor s strankami je izredno pomemben za mamo podjetnico iz San Diega, ZDA. Podjetje Sign4Baby nudi programe sporazumevanja s simboli za novorojenčke. „Socialna omrežja mi omogočajo da ostanem v stiku in se pogovarjam z ljudmi, kar olajšuje delo, saj se informacije preko socialnih omrežij hitro širijo. S pomočjo Facebooka sem si zgradila dober ugled na področju sporazumevanja z novorojenčki,” priznava 32 letna mama podjetnica.

Torej, če ste mama in imate podjetniško žilico, ali pa se zgolj spogledujete s podjetništvom – morda bo vaš posel zacvetel s pomočjo socialnih omrežij. Nikoli se ne ve, morda bo uspelo ravno vam!

Vir: startupnation.com.

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje