Mame podjetnice razkrivajo skrivnost poslovnega uspeha

Sama svoja šefica, delate kar vas veseli in v kar verjamete, zaslužite dovolj, da preživite družino, imate čas zjutraj nahraniti otroka in opoldne iti na kosilo s pomembno stranko, ter popoldne pobrati otroke iz vrtca?
Mame podjetnice razkrivajo skrivnost poslovnega uspeha

Mame podjetnice razkrivajo skrivnost poslovnega uspeha. (Vir slike: sxc.hu)

Sliši se odlično, vendar je to lahko realnost? Sodeč po nekaterih uspešnih mamic podjetnic, da!

Podjetnica Amanda Steinberg: „Ne predstavljam si, da bi morala nazaj v službo – delati za nekoga drugega, pod njegovimi pogoji”. Amanda je uspešna podjetnica, mama 3-letnega sina in 7-mesečne hčerke. Je lastnica kar dveh podjetij, spletno svetovanje Soapbxx.com z 8 zaposlenimi in Dailyworth finančne publikacije za ženske. Njen nasvet je: Potrebujete strast, disciplino in osredotočenost ter uspelo vam bo!

Strast, disciplina in osredotočenost so ključi do uspeha mame podjetnice. V kolikor delate nekaj, kar vas veseli in v kar verjame vam to delo preprosto olajša. Ljubezen do dela je predvsem pomembna za podjetnike, saj tovrstno delo od vas zahteva več časa, energije in kreativnosti, kot normalna služba. Za mame podjetnice je še toliko bolj pomembno, da imajo rade to kar delajo, saj jim delo predstavlja čas, ki ga ne preživijo s svojo družino.

Nekaj nasvetov uspešnih mam podjetnic za tiste, ki boste to še postale:

  • Izberite si posel za katerega vam je mar in v katerem boste uživale. Najboljše delo boste opravljale, če vas le to res zanima in se vam zdi pomembno. Prav tako bodite pozorne, da izberete posel v katerem bodo cenjene vaše individualne sposobnosti.
  • Še preden se podate v posel, se prepričajte, da bo vaša ideja dobičkonosna. Raziščite trg in naredite poslovni načrt. Še preden začnete prodajati morate premišljeno določiti ceno. Že v začetku morate znati odgovoriti na vprašanje: „Kako bom zaslužila denar?”
  • Imejte točno določene ure dela in naj ostali to vedo in spoštujejo. Tudi če so otroci že doma, to še ne pomeni, da morate prenehati z delom. Naj vam ne bo neprijetno zapreti vrat.
  • Priskrbite si varstvo za otroke. Nikar ne mislite, da lahko pazite na otroke in ob enem vodite podjetje. Delo od doma vam daje fleksibilnost in ne obilico prostega časa.
  • V kolikor želite voditi podjetje od doma, biti sama svoja šefica in imeti dovolj prostega časa za družino, potem morate trdo delati, biti strastni in disciplinirani. Naj vas nihče ne odvrne od cilja, ki ste si ga zadali.

Še en primer uspešne mame podetnice

V ZDA je medicinska sestra obupala nad svojo službo, saj je domov prihajala izmučena in popolnoma brez volje, da bi se ukvarjala s svojima dvema sinovoma. Tvegala je in se podala v posel prodajanja spodnjega perila za oblikovanje telesa. Brez izkušenj v prodaji ali v podjetništvu danes zasluži več kot dovolj denarja, da preživlja svojo družino. Poleg tega pa ji ostane konec dneva še dovolj energije za igro s sinovoma.

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje