Manjša in srednje velika podjetja raje uporabljajo digitalne medije

V avgustu 2009 so, kot kažejo raziskave, manjša in srednje velika podjetja v Združenih državah Amerike bolj nagnjena k spletnemu oglaševanju kot oglaševanju preko tradicionalnih medijev.
Manjša in srednje velika podjetja raje uporabljajo digitalne medije

Kje pa vi oglašujete svoje podjetje? (vir slike: brmads.com)

77 odstotkov ameriških majhnih in srednje velikih podjetij je avgusta oglaševalo na spletu, le 69 odstotkov podjetij pa je uporabljalo tradicionalne medije. To je sploh prvič, da je uporaba interneta, na področju oglaševanja, prekosila uporabo tradicionalnih medijev. V enakem obdobju lani je 73 odstotkov podjetij oglaševalo preko spleta, 74 odstotkov pa je še vedno raje ubralo klasične načine. 

Uporaba tradicionalnih medijev torej upada, kar je dober pokazatelj, da podjetja počasi prehajajo na spletne platforme. Vseeno pa je vredno omeniti, da čeprav podjetja za oglaševanje vse bolj uporabljajo splet, je večina njihovih proračunov še vedno namenjena tradicionalnim kanalom. Pri Kelsey Group so ugotovili, da je 36,8 odstotka majhnih in srednje velikih podjetij oglaševalski proračun namenilo spletu, kar je 14 odstotkov več kot prejšnje leto.

Med temi podjetji so letni stroški, namenjeni oglaševanju, padli iz 2.734 dolarjev iz avgusta 2008 na 2.092 dolarjev v avgustu 2009. So pa pozornost očitno bolj usmerili na spletne strani in spletne strani s profili, saj so za njih v povprečju zapravili 769 dolarjev, kar je za 26 odstotkov več kot v enakem obdobju lani.

 

Vir: eMarketer

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje