Marissa Mayer: Naredi le nekaj odločitev, a naj bodo te popolne

''Obožujem trdo delo in velike izzive'' je na nedavnem TechCrunch Disruptu v San Franciscu povedala Marissa Mayer, ženska na čelu Yahooja. Ko se v podjetju lotiš velikega preobrata, obnavljanja cen delnic in oživitve produktov so stvari precej bolj razburljive kot si jih predstavlja večina.
Kako pogledati strahu v oči?

Kako pogledati strahu v oči. (Vir slike: sxc.hu)

Nenehni izzivi s katerimi se sooča pri Yahooju svetlolase programerke zato ne utrujajo, temveč ji dajejo le nov zagon. 

Ob prvem pogledu na stanje podjetja se mi je zazdelo, da bi bilo za vzpostavitev želenih ciljev potrebnih vsaj tri leta trdega dela. A zgodila se nam je verižna reakcija.” pojasni. Zaposlitev pravih ljudi, ki so zgradili prave produkte, je vodilo v povečan promet (800 milijonov mesečnih aktivnih uporabnikov, brez vštetega Tumblrja) kar se je seveda izražalo v prihodkih. Ti štirje dejavniki so poleg dobička ustvarili niz preobratov in novih produktov, ki so Yahooju prinesli nove potrošnike – in ne le zveste uporabnike Yahoo Maila. 

Na presenečenje je več kot polovica tehnoloških navdušencev prisotnih v dvorani v zadnjem mesecu uporabljalo Yahoojev izdelek, kar je Mayerjevi ovrglo mit, da kul otroci ne uporabljajo Yahooja. Veliko tega je posledica prenovljenih in novih aplikacij za mobilne platforme, je potrdila. (Vir slike: saphana.com)

Veliko se osredotočam na mobilne telefone. Našo mobilno ekipo smo desetkrat povečali” pravi. ”Vedno smo imeli splet, a hoteli smo ga povečati in vpeljati v telefone… ustvariti hočemo nove primere uporabe mobilnih naprav.

Na vprašanje o Microsoftu, ki je trenutno ladja brez krmarja, pravi, da ne ve, kdo bo prevzel krmilo, a ko pogleda njihovo linijo izdelkov vidi ogromno možnosti za širitev. ”Upam, da iščejo ljudi, ki so zares močni na podjetniškem področju.”

Čeprav Marissi zaradi relativno kratke dobe na čelu vijolčnega podjetja očitajo pomanjkanje izkušenj, sama pravi: “Obstaja skupnost direktorjev in drug drugemo resnično želimo uspeha. Eden izmed njih mi je dejal: “Šokantna stvar vloge generalne direktorice je v tem, kako malo odločitev moraš sprejeti, pa vendar morajo biti vse te popolne.” “

O Marissi Mayer

Mayerjeva je generalna direktorica Yahooja od julija 2012. Pred tem je bila 13 let zaposlena pri Googlu, kjer je zaslužna za njihovo domačo iskalno stran, Gmail, Google news ter Google Image.

Vir: VentureBeat

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje