Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe

Mark Cuban, ameriški poslovnež in investitor, poznan predvsem kot eden izmed investitorjev v televizijski oddaji Shark Tank, je za startupovce, pa tudi za tiste, ki se nameravajo zaposliti v enem izmed takšnih podjetij, pripravil 12 koristnih nasvetov.
Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe

Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe (Vir slike: tv.msn.com)

1. Podjetje ustanovite le, če vas dejavnost, v katero se podajate, zares veseli.

2. Če ste si pripravili izhodno strategijo v primeru neuspeha, si tega najverjetneje ne želite dovolj močno.

3. Zaposlite osebe, za katere menite, da bodo z veseljem delale v podjetju takšnega tipa.

4. Ugotovite, na kakšen način boste realizirali prodajo. Nikar tega ne ugotavljajte šele potem, ko boste že razvili produkt!

5. Ugotovite, katere so vaše ključne prednosti, nato pa storite vse, kar je v vaši moči, da postanete najboljši na tem področju. Zaposlite najboljše med najboljšimi, saj se vam bo takšen denarni vložek kasneje še kako obrestoval.

6. Svojim zaposlenim omogočite možnost, da brez slabe vesti odidejo na odmor. Poskrbite, da se bodo na delovnem mestu počutili kar najbolje, saj bodo tako delo opravljali učinkoviteje in z veliko več motivacije.

7. Izogibajte se pisarnam. V startupu ne bi smelo biti zasebnosti, prav nasprotno – vsi morajo biti na tekočem o tem, kakšna je naslednja poteza mladega podjetja, saj so prav člani ekipe tisti, ki jo bodo realizirali.

8. Uporabljajte tehnologijo, ki jo poznate. To je zagotovo cenovno najugodnejši način poslovanja, ki pa ne predstavlja težav, saj gre za majhno podjetje z zgolj nekaj zaposlenimi. Dovolite svoji ekipi, da delo opravlja tako, kot to najbolje zna.

9. Poslujte vitko. Organizacija startupa naj bo enostavna. Ker gre za razmeroma majhno število ljudi, ne potrebujete naprednih hierarhičnih struktur med njimi. 

10. Ne kupujte stvari, ki jih ne potrebujete. Dragoceni denar lahko porabite koristneje in bolj premišljeno.

11. Ne zapravljajte denarja za najem PR podjetij. Takšno delo raje opravljajte sami, saj se boste pri tem veliko naučili, prav tako boste spoznali nove ljudi, ki lahko morda postanejo vaši novi poslovni partnerji.

12. Ne pozabite na proslavljanje uspehov in nagrajevanje zaposlenih. Na ta način boste motivirali svojo ekipo, da bo delo opravljala še bolj zagreto, vaše podjetje pa bo dosegalo še več uspehov.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje