Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe

Avtor — 19.03.2014
Mark Cuban, ameriški poslovnež in investitor, poznan predvsem kot eden izmed investitorjev v televizijski oddaji Shark Tank, je za startupovce, pa tudi za tiste, ki se nameravajo zaposliti v enem izmed takšnih podjetij, pripravil 12 koristnih nasvetov.
Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe

Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe (Vir slike: tv.msn.com)

1. Podjetje ustanovite le, če vas dejavnost, v katero se podajate, zares veseli.

2. Če ste si pripravili izhodno strategijo v primeru neuspeha, si tega najverjetneje ne želite dovolj močno.

3. Zaposlite osebe, za katere menite, da bodo z veseljem delale v podjetju takšnega tipa.

4. Ugotovite, na kakšen način boste realizirali prodajo. Nikar tega ne ugotavljajte šele potem, ko boste že razvili produkt!

5. Ugotovite, katere so vaše ključne prednosti, nato pa storite vse, kar je v vaši moči, da postanete najboljši na tem področju. Zaposlite najboljše med najboljšimi, saj se vam bo takšen denarni vložek kasneje še kako obrestoval.

6. Svojim zaposlenim omogočite možnost, da brez slabe vesti odidejo na odmor. Poskrbite, da se bodo na delovnem mestu počutili kar najbolje, saj bodo tako delo opravljali učinkoviteje in z veliko več motivacije.

7. Izogibajte se pisarnam. V startupu ne bi smelo biti zasebnosti, prav nasprotno – vsi morajo biti na tekočem o tem, kakšna je naslednja poteza mladega podjetja, saj so prav člani ekipe tisti, ki jo bodo realizirali.

8. Uporabljajte tehnologijo, ki jo poznate. To je zagotovo cenovno najugodnejši način poslovanja, ki pa ne predstavlja težav, saj gre za majhno podjetje z zgolj nekaj zaposlenimi. Dovolite svoji ekipi, da delo opravlja tako, kot to najbolje zna.

9. Poslujte vitko. Organizacija startupa naj bo enostavna. Ker gre za razmeroma majhno število ljudi, ne potrebujete naprednih hierarhičnih struktur med njimi. 

10. Ne kupujte stvari, ki jih ne potrebujete. Dragoceni denar lahko porabite koristneje in bolj premišljeno.

11. Ne zapravljajte denarja za najem PR podjetij. Takšno delo raje opravljajte sami, saj se boste pri tem veliko naučili, prav tako boste spoznali nove ljudi, ki lahko morda postanejo vaši novi poslovni partnerji.

12. Ne pozabite na proslavljanje uspehov in nagrajevanje zaposlenih. Na ta način boste motivirali svojo ekipo, da bo delo opravljala še bolj zagreto, vaše podjetje pa bo dosegalo še več uspehov.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
MP izobraževanja

MP svetovanje

MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje. Preberite več >>

Pravno svetovanje

Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje. Preberite več >>

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Vabljeni na MP delavnico: Facebook oglaševanje

Tokrat se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje, Juretom Knehtlom, osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane le pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo s pravim pristopom velik potencial. Preberite več >>

Vse za podjetje