Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe

Mark Cuban, ameriški poslovnež in investitor, poznan predvsem kot eden izmed investitorjev v televizijski oddaji Shark Tank, je za startupovce, pa tudi za tiste, ki se nameravajo zaposliti v enem izmed takšnih podjetij, pripravil 12 koristnih nasvetov.
Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe

Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe (Vir slike: tv.msn.com)

1. Podjetje ustanovite le, če vas dejavnost, v katero se podajate, zares veseli.

2. Če ste si pripravili izhodno strategijo v primeru neuspeha, si tega najverjetneje ne želite dovolj močno.

3. Zaposlite osebe, za katere menite, da bodo z veseljem delale v podjetju takšnega tipa.

4. Ugotovite, na kakšen način boste realizirali prodajo. Nikar tega ne ugotavljajte šele potem, ko boste že razvili produkt!

5. Ugotovite, katere so vaše ključne prednosti, nato pa storite vse, kar je v vaši moči, da postanete najboljši na tem področju. Zaposlite najboljše med najboljšimi, saj se vam bo takšen denarni vložek kasneje še kako obrestoval.

6. Svojim zaposlenim omogočite možnost, da brez slabe vesti odidejo na odmor. Poskrbite, da se bodo na delovnem mestu počutili kar najbolje, saj bodo tako delo opravljali učinkoviteje in z veliko več motivacije.

7. Izogibajte se pisarnam. V startupu ne bi smelo biti zasebnosti, prav nasprotno – vsi morajo biti na tekočem o tem, kakšna je naslednja poteza mladega podjetja, saj so prav člani ekipe tisti, ki jo bodo realizirali.

8. Uporabljajte tehnologijo, ki jo poznate. To je zagotovo cenovno najugodnejši način poslovanja, ki pa ne predstavlja težav, saj gre za majhno podjetje z zgolj nekaj zaposlenimi. Dovolite svoji ekipi, da delo opravlja tako, kot to najbolje zna.

9. Poslujte vitko. Organizacija startupa naj bo enostavna. Ker gre za razmeroma majhno število ljudi, ne potrebujete naprednih hierarhičnih struktur med njimi. 

10. Ne kupujte stvari, ki jih ne potrebujete. Dragoceni denar lahko porabite koristneje in bolj premišljeno.

11. Ne zapravljajte denarja za najem PR podjetij. Takšno delo raje opravljajte sami, saj se boste pri tem veliko naučili, prav tako boste spoznali nove ljudi, ki lahko morda postanejo vaši novi poslovni partnerji.

12. Ne pozabite na proslavljanje uspehov in nagrajevanje zaposlenih. Na ta način boste motivirali svojo ekipo, da bo delo opravljala še bolj zagreto, vaše podjetje pa bo dosegalo še več uspehov.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje