Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe

Mark Cuban, ameriški poslovnež in investitor, poznan predvsem kot eden izmed investitorjev v televizijski oddaji Shark Tank, je za startupovce, pa tudi za tiste, ki se nameravajo zaposliti v enem izmed takšnih podjetij, pripravil 12 koristnih nasvetov.
Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe

Mark Cuban: 12 nasvetov za startupe (Vir slike: tv.msn.com)

1. Podjetje ustanovite le, če vas dejavnost, v katero se podajate, zares veseli.

2. Če ste si pripravili izhodno strategijo v primeru neuspeha, si tega najverjetneje ne želite dovolj močno.

3. Zaposlite osebe, za katere menite, da bodo z veseljem delale v podjetju takšnega tipa.

4. Ugotovite, na kakšen način boste realizirali prodajo. Nikar tega ne ugotavljajte šele potem, ko boste že razvili produkt!

5. Ugotovite, katere so vaše ključne prednosti, nato pa storite vse, kar je v vaši moči, da postanete najboljši na tem področju. Zaposlite najboljše med najboljšimi, saj se vam bo takšen denarni vložek kasneje še kako obrestoval.

6. Svojim zaposlenim omogočite možnost, da brez slabe vesti odidejo na odmor. Poskrbite, da se bodo na delovnem mestu počutili kar najbolje, saj bodo tako delo opravljali učinkoviteje in z veliko več motivacije.

7. Izogibajte se pisarnam. V startupu ne bi smelo biti zasebnosti, prav nasprotno – vsi morajo biti na tekočem o tem, kakšna je naslednja poteza mladega podjetja, saj so prav člani ekipe tisti, ki jo bodo realizirali.

8. Uporabljajte tehnologijo, ki jo poznate. To je zagotovo cenovno najugodnejši način poslovanja, ki pa ne predstavlja težav, saj gre za majhno podjetje z zgolj nekaj zaposlenimi. Dovolite svoji ekipi, da delo opravlja tako, kot to najbolje zna.

9. Poslujte vitko. Organizacija startupa naj bo enostavna. Ker gre za razmeroma majhno število ljudi, ne potrebujete naprednih hierarhičnih struktur med njimi. 

10. Ne kupujte stvari, ki jih ne potrebujete. Dragoceni denar lahko porabite koristneje in bolj premišljeno.

11. Ne zapravljajte denarja za najem PR podjetij. Takšno delo raje opravljajte sami, saj se boste pri tem veliko naučili, prav tako boste spoznali nove ljudi, ki lahko morda postanejo vaši novi poslovni partnerji.

12. Ne pozabite na proslavljanje uspehov in nagrajevanje zaposlenih. Na ta način boste motivirali svojo ekipo, da bo delo opravljala še bolj zagreto, vaše podjetje pa bo dosegalo še več uspehov.

Vir: Entrepreneur.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Delavnica: Google Analytics in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje