Mark Cuban svetuje mladim podjetnikom

Mark Cuban je ameriški poslovnež, investitor in filantrop, zadnje čase poznan predvsem kot eden izmed investitorjev v oddaji Shark Tank. Mark je tudi lastnik nacionalne košarkarske zveze Dallas Mavericks, Landmark Theatres in Magnolia Pictures ter predsednik HDTV cable network AXS TV.
Mark Cuban svetuje mladim podjetnikom

Mark Cuban svetuje mladim podjetnikom.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, ki jih je Mark Cuban pripravil za vse, ki se podajate v podjetniške vode.

O poslovni ideji …

Vsak podjetnik mora vedeti, da glavna stvar ni genialna poslovna ideja, temveč sposobnost in pripravljenost ponuditi produkt na trg.

O prodaji …

Prodaja je napomembnejša za mikro in majhna podjetja. Brez prodaje ne bo podjetja.

O motivaciji in inspiraciji …

»Imel sem srečo. Odrasel sem z idejo, da sta trdo delo in pametno delo bolj pomembna za rezultat kot pa strast do nečesa,« meni Mark Cuban.

Preberite si tudi: Kaj svetuje investitorka Barbara Corcoran?

O magisteriju na poslovni šoli …

Če želite biti podjetnik, ne potrebujete diplome ali magisterija iz podjetništva ali ekonomije. Mark pove: »Če nimate znanja, si ga lahko pridobite s pomočjo najrazličnejših spletnih seminarjev in tečajev. Pri zaposlovanju nikomur ne dajem prednosti samo zato, ker ima diplomo.«

O visoko tehnoloških startup podjetjih …

Trenutno se preveč ceni visoko tehnološka startup podjetja. Kadar preide ocena vrednosti čez meje realnega, potem se investicije znižajo. Danes se v visoko tehnološka podjetja vlaga ogromno denarja, vendar le redkim podjetjem uspe. Investitorji bodo kmalu dognali, da to ni najbolj vroča panoga.

O oddaji Shark Tank …

Po vsaki oddaji imajo investitorji možnost ponovno podrobneje pregledati poslovno idejo. Takrat se odkrije marsikatera stvar, o kateri v oddaji ni bilo govora, investicija pa se lahko prekine. “Doživel sem že, da so ljudje lagali, nikoli niso plačali nobenega davka, da so ljudje z investiranim denarjem kupovali osebne stvari in še mnogo več,« pravi Mark. Pomen ponovnega pregleda se izkaže za dobro prakso … Na Shark Tanku so podjetniki pod takšnim pritiskom, da marsikdaj rečejo tisto, kar mislijo, da investitorji želijo slišati in ne resnice,« meni Mark.

Shark Tank nima scenarija. Ko podjetnik stopi pred investitorje, ti vedo zgolj njegovo ime in nič več. Vse, kar je vnaprej dogovorjeno je, da producenti investitorjem povedo sledeče: “Če se vam bo zdelo, da bo podjetnik začel jokati, bodite tiho in pustite, da se zjoka …” Mark Cuban dodaja: “Producenti obožujejo solze. To je vse, kar je dogovorjeno vnaprej.”

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje