Mark Cuban svetuje mladim podjetnikom

Mark Cuban je ameriški poslovnež, investitor in filantrop, zadnje čase poznan predvsem kot eden izmed investitorjev v oddaji Shark Tank. Mark je tudi lastnik nacionalne košarkarske zveze Dallas Mavericks, Landmark Theatres in Magnolia Pictures ter predsednik HDTV cable network AXS TV.
Mark Cuban svetuje mladim podjetnikom

Mark Cuban svetuje mladim podjetnikom.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, ki jih je Mark Cuban pripravil za vse, ki se podajate v podjetniške vode.

O poslovni ideji …

Vsak podjetnik mora vedeti, da glavna stvar ni genialna poslovna ideja, temveč sposobnost in pripravljenost ponuditi produkt na trg.

O prodaji …

Prodaja je napomembnejša za mikro in majhna podjetja. Brez prodaje ne bo podjetja.

O motivaciji in inspiraciji …

»Imel sem srečo. Odrasel sem z idejo, da sta trdo delo in pametno delo bolj pomembna za rezultat kot pa strast do nečesa,« meni Mark Cuban.

Preberite si tudi: Kaj svetuje investitorka Barbara Corcoran?

O magisteriju na poslovni šoli …

Če želite biti podjetnik, ne potrebujete diplome ali magisterija iz podjetništva ali ekonomije. Mark pove: »Če nimate znanja, si ga lahko pridobite s pomočjo najrazličnejših spletnih seminarjev in tečajev. Pri zaposlovanju nikomur ne dajem prednosti samo zato, ker ima diplomo.«

O visoko tehnoloških startup podjetjih …

Trenutno se preveč ceni visoko tehnološka startup podjetja. Kadar preide ocena vrednosti čez meje realnega, potem se investicije znižajo. Danes se v visoko tehnološka podjetja vlaga ogromno denarja, vendar le redkim podjetjem uspe. Investitorji bodo kmalu dognali, da to ni najbolj vroča panoga.

O oddaji Shark Tank …

Po vsaki oddaji imajo investitorji možnost ponovno podrobneje pregledati poslovno idejo. Takrat se odkrije marsikatera stvar, o kateri v oddaji ni bilo govora, investicija pa se lahko prekine. “Doživel sem že, da so ljudje lagali, nikoli niso plačali nobenega davka, da so ljudje z investiranim denarjem kupovali osebne stvari in še mnogo več,« pravi Mark. Pomen ponovnega pregleda se izkaže za dobro prakso … Na Shark Tanku so podjetniki pod takšnim pritiskom, da marsikdaj rečejo tisto, kar mislijo, da investitorji želijo slišati in ne resnice,« meni Mark.

Shark Tank nima scenarija. Ko podjetnik stopi pred investitorje, ti vedo zgolj njegovo ime in nič več. Vse, kar je vnaprej dogovorjeno je, da producenti investitorjem povedo sledeče: “Če se vam bo zdelo, da bo podjetnik začel jokati, bodite tiho in pustite, da se zjoka …” Mark Cuban dodaja: “Producenti obožujejo solze. To je vse, kar je dogovorjeno vnaprej.”

Vir: entrepreneur.com

Oznake: , , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje