Marketinški dogodek leta – Alibaba v Ljubljani!

Avtor — 16.09.2015
Prihaja eden največjih strokovnjakov s področja e-trgovine, ki je pomagal vzpostaviti vodilno kitajsko spletno trgovino Alibaba. Američan Porter Erisman bo 16. oktobra na triurnem seminarju v ljubljanskem Koloseju predaval o razvoju spletne trgovine, razlogih za uspeh Alibabe ter predstavil trende.
Marketinški dogodek leta – Alibaba v Ljubljani!

Marketinški dogodek leta – Alibaba v Ljubljani!

Kitajska spletna trgovina Alibaba je v petnajstih letih delovanja postala največja e-trgovina na svetu, večja od Amazona in eBaya skupaj. Porter Erisman se je Alibabi pridružil leta 2000, v času, ko se je takratni startup ravno postavljal na noge. Do leta 2008 je deloval kot podpredsednik Alibabe.com in skupine Alibabe, pri čemer je bil odgovoren za mednarodne spletne aktivnosti podjetja, mednarodni marketing in korporativno komuniciranje. Porter, ki trenutno živi v Šanghaju, je zdaj svetovalec številnih spletnih podjetij v Indiji, Nigeriji, Mehiki in Vietnamu.

Medtem ko Amazon čaka, je Alibaba že v akciji

Maja letos je izšla Erismanova knjiga Svet Alibabe: kako izjemno kitajsko podjetje spreminja obraz globalnega poslovanja, v kateri opisuje, kako je ustanovitelj Jack Ma Alibabo iz negotovega startupa popeljal do prevladujočega spletnega trgovca na svetu. V knjigi se Erisman posveti tudi dotcom mehurčku, soočanju Alibabe z eBayem in Googlom, pogajanjem z nepredvidljivo kitajsko vlado in vlogi Alibabe kot znanilki nove poslovanje krajine, ki se raje osredotoča na Vzhod kot na Zahod in raje na razvijajoče se trge kot na razvite.

Erisman je tudi avtor, režiser in producent dokumentarnega filma Krokodil iz Jangceja: zgodba o Alibabi, ki si ga bodo po njegovem predavanju ogledali udeleženci ljubljanskega seminarja. Film je prejel številne nagrade in priznanja, med drugim za najboljši dokumentarni film na filmskem festivalu v San Franciscu.

Več informacij o seminarju in prijavah nanj najdete na spletni strani marketingmagazin.si.

Zgodba o Alibabi: Od učitelja angleščine do osvajalca Wall Streeta

Oznake: , ,