Matere, velike uporabnice pametnih mobilnih telefonov

Avtor — 09.06.2011
Pametni mobilni telefoni (v nadaljevanju pametni telefoni) navdušujejo mnoge po vsem svetu. Nekatere raziskave predvidevajo, da bo letos v ZDA kar 31 odstotkov uporabnikov vseh mobilnih telefonov uporabljalo pametne telefone. Kaj pa matere v različnih starostnih skupinah?
Matere, velike uporabnice pametnih mobilnih telefonov

Matere, velike uporabnice pametnih mobilnih telefonov (slika: sxc.hu).

Raziskave so pokazale, da se je v ZDA močno povečal odstotek starejših mater, ki so uporabnice pametnih telefonov. V 3. četrtletju leta 2009 je bilo 8% starejših (55 let in več) uporabnic pametnih telefonov, v 1. četrtletju 2011 pa se je ta delež povišal na 26%.

Tako mlajše kot tudi starejše matere enako pogosto uporabljajo pametne telefone za iskanje bližnjih trgovin, za primerjavo cen in za ustvarjanje nakupovalnih seznamov. Do razlike pride pri uporabi pametnih telefonov za nakupovanje, za iskanje digitalnih kuponov in za nabiranje informacij o novih izdelkih, saj so mlajše matere veliko bolj pogoste uporabnice naštetih storitev.

Mlajše matere bolj pogosto kupujejo in uporabljajo aplikacije različnih kategorij, v nasprotju pa starejše  uporabljajo in kupujejo aplikacije v kategorijah, kot so zdravje, rekreacija in novice. Zaenkrat še ni veliko raziskav na temo uporabnosti aplikacij za nakupovanje prek pametnih telefonov, vendar se tudi to področje razvija in ponuja nove poslovne priložnosti.

Vir: Linkedin.com.

Oznake: ,