Med zmagovalci Mini Seedcamp Ljubljana slovensko podjetje Viidea

Avtor Borut Borštnik — 20.05.2009
Komentiraj!
Slovensko podjetje Viidea, ki je na srečanju Mini Seedcamp Ljubljana predstavilo napredno platformo za razširjanje videoposnetkov, je bilo povabljeno v ožji izbor 40 ekip, med katerimi bo 20 izbranih sodelovalo na srečanju Seedcamp v Londonu. Viidea je tako prva ekipa, ki je med vsemi udeleženci regionalnih srečanj prišla korak bližje druženju na tedenskem srečanju Seedcamp v Londonu.
Med zmagovalci Mini Seedcamp Ljubljana slovensko podjetje Viidea

Tehnološki park Ljubljana.

Poleg Viidee sta med zmagovalci Mini Seedcamp Ljubljana še Yasmo Live iz Velike Britanije in Shout'em iz Hrvaške. 15. maja so številni udeleženci srečanja Mini Seedcamp Ljubljana sodelovali še na konferenci BarCamp, ki je potekala na Institutu »Jožef Stefan«.

Osrednji dogodek projekta Mini Seedcamp Ljubljana je potekal 14. maja 2009, v Tehnološkem parku Ljubljana. Srečanja Mini Seedcamp organizirajo skladi za upravljanje semenskega (t.i. »seed«) in tveganega kapitala s sedežem v Londonu. Na ta način želijo pomagati nadarjenim mladim podjetnikom, ki imajo izvirne poslovne ideje, potrebujejo pa pomoč pri zagonu podjetja. Na Mini Seedcamp Ljubljana se je prijavilo 50 ekip iz Slovenije in širše regije, med katerimi so organizatorji izbrali 20 ekip, ki so na osrednjem dogodku svoje ideje predstavile zbranim investitorjem in potencialnim mentorjem.

Med 20 izbranimi ekipami iz Slovenije, Hrvaške, Avstrije, Madžarske, Romunije in Velike Britanije, ki se ponašajo z izvirnimi tehnološkimi rešitvami, jih je bila več kot polovica iz Slovenije. Konferenca je pretežno potekala v obliki individualnih posvetov ekip z mentorji. Na njih je več kot 40 domačih in tujih strokovnjakov z vseh področij, ki so pomembna za uspešno poslovanje podjetja, svetovalo ekipam in jim na ta način pomagalo pri zagonu poslovanja. Ekipe na Mini Seedcamp Ljubljana pa znanja niso bogatile le prek intenzivnega dela z mentorji, ampak tudi skozi pogovore s člani drugih ekip. Z njimi so lahko izmenjevale svoje pozitivne in negativne izkušnje pri prenosu poslovne ideje v prakso ter imele priložnost za iskanje sinergij in sklepanje poslovnih partnerstev, ki bodo uresničitev njihovih idej še pospešila.

Projekt Seedcamp je doslej potekal v okviru letnih, teden dni trajajočih natečajev v Londonu. Letos pa so se organizatorji odločili, da bodo pred osrednjim natečajem Seedcamp septembra v Londonu izvedli še več krajših regionalnih srečanj, med drugim tudi v Ljubljani. Kot zmagovalec Seedcamp 2007 in partner projekta je pokroviteljstvo srečanja in pomoč pri organizaciji Mini Seedcamp Ljubljana prevzela družba Zemanta, dogodek pa so med drugim podprli tudi Tehnološki park Ljubljana, Institut »Jožef Stefan«, SID Banka, SRC, Poslovni angeli Slovenije, RSG Capital, Poteza, Videolectures.net, Futura PR, UK Trade & Investment Global Entrepreneur Programme, Sun Startup Essentials in Eagle Ventures.

 

O programu Seedcamp

Cilj programa Seedcamp je delovati kot katalizator uspeha prihodnjih generacij odličnih podjetnikov s prevzemanjem dela tveganj in osmišljanjem poslovnih idej. Poleg mladih podjetnikov s svežimi poslovnimi idejami v stalno razvijajoči se mreži sodelujejo tudi potencialni investitorji in izkušeni strokovnjaki s področij, povezanih s podjetništvom. Nadarjeni mladi podjetniki imajo tako na srečanju priložnost za širjenje svoje mreže poznanstev, svetovanje in dostop do potencialnih virov kapitala.

Dodatne informacije o projektu Seedcamp in dogodku Mini Seedcamp Ljubljana so dostopne na www.seedcamp.com in www.seedcamp.si, več informacij o konferenci BarCamp pa najdete na www.barcamp.si.

Prijavi se na e-novice!