Medkulturno vodenje

Zmožnost razvijati multikulturne talente in voditi podjetje z delavci iz različnih držav, različnih celin ali zgolj različnih narodnosti je v današnjem svetu vedno bolj pomembno. Predstavljamo vam 4 nasvete, kako najlažje do znanja o medkulturnem vodenju.
Medkulturno vodenje

Medkulturno vodenje. (Vir slike: sxc.hu)

Potreba po multikulturnih vodjih je vedno večja, tako na nivoju top managementa kot tudi na nižjih managerskih funkcijah. V preteklosti je sposobnost multikulturnega vodenja veljala za srečno naključje in ne nekaj, kar se lahko priuči. Danes je to stvar izobrazbe in izkušenj.

V mnogih državah so podjetja povečala povpraševanje po medkulturnih vodjih, kar spodbuja vodje, da se učenja medkulturnega vodenja lotijo aktivno in si s tem pridobijo sposobnosti voditi tim, ki je sestavljen iz članov, ki prihajajo iz različnih kultur.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako uporabiti oz. pridobiti znanje o medkulturnem vodenju:

1. Poiščite okolje, ki spodbuja globalno rast. Prepričajte se, da vaše podjetje ali izobraževalna ustanova ponujata to kar potrebujete – torej projekte oz. študij v tujini ali na temo različnih geografskih območij izven Slovenije.

2. Ljudem povejte, kako vam lahko pomagajo. Vaši sodelavci, partnerji, profesorji in kolegi vam lahko pomagajo priti do izkušenj medkulturnega vodenja zgolj če vedo, da si to želite.

3. Zagrabite vsako priložnost, ki pride mimo. Izrabiti morate vsako priložnost, tudi projekt, ki zajema zgolj malo medkulturne tematike vam lahko pride prav. In nikar se ne bojte brezplačnega dela – zakaj ne bi delali prostovoljno na projektu, kjer boste sodelovali z drugimi državami?

4. Bodite potrpežljivi in fleksibilni. Kljub temu, da imate že vse natančno začrtano imejte v mislih, da se najboljše priložnosti za učenje in izkušnje pojavijo nepričakovano.

Aktivno iskanje znanja in izkušenj s področja medkulturnega vodenja vam lahko prinese veliko prednost pri gradnji kariere.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje