Medkulturno vodenje

Zmožnost razvijati multikulturne talente in voditi podjetje z delavci iz različnih držav, različnih celin ali zgolj različnih narodnosti je v današnjem svetu vedno bolj pomembno. Predstavljamo vam 4 nasvete, kako najlažje do znanja o medkulturnem vodenju.
Medkulturno vodenje

Medkulturno vodenje. (Vir slike: sxc.hu)

Potreba po multikulturnih vodjih je vedno večja, tako na nivoju top managementa kot tudi na nižjih managerskih funkcijah. V preteklosti je sposobnost multikulturnega vodenja veljala za srečno naključje in ne nekaj, kar se lahko priuči. Danes je to stvar izobrazbe in izkušenj.

V mnogih državah so podjetja povečala povpraševanje po medkulturnih vodjih, kar spodbuja vodje, da se učenja medkulturnega vodenja lotijo aktivno in si s tem pridobijo sposobnosti voditi tim, ki je sestavljen iz članov, ki prihajajo iz različnih kultur.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako uporabiti oz. pridobiti znanje o medkulturnem vodenju:

1. Poiščite okolje, ki spodbuja globalno rast. Prepričajte se, da vaše podjetje ali izobraževalna ustanova ponujata to kar potrebujete – torej projekte oz. študij v tujini ali na temo različnih geografskih območij izven Slovenije.

2. Ljudem povejte, kako vam lahko pomagajo. Vaši sodelavci, partnerji, profesorji in kolegi vam lahko pomagajo priti do izkušenj medkulturnega vodenja zgolj če vedo, da si to želite.

3. Zagrabite vsako priložnost, ki pride mimo. Izrabiti morate vsako priložnost, tudi projekt, ki zajema zgolj malo medkulturne tematike vam lahko pride prav. In nikar se ne bojte brezplačnega dela – zakaj ne bi delali prostovoljno na projektu, kjer boste sodelovali z drugimi državami?

4. Bodite potrpežljivi in fleksibilni. Kljub temu, da imate že vse natančno začrtano imejte v mislih, da se najboljše priložnosti za učenje in izkušnje pojavijo nepričakovano.

Aktivno iskanje znanja in izkušenj s področja medkulturnega vodenja vam lahko prinese veliko prednost pri gradnji kariere.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje