Medkulturno vodenje

Zmožnost razvijati multikulturne talente in voditi podjetje z delavci iz različnih držav, različnih celin ali zgolj različnih narodnosti je v današnjem svetu vedno bolj pomembno. Predstavljamo vam 4 nasvete, kako najlažje do znanja o medkulturnem vodenju.
Medkulturno vodenje

Medkulturno vodenje. (Vir slike: sxc.hu)

Potreba po multikulturnih vodjih je vedno večja, tako na nivoju top managementa kot tudi na nižjih managerskih funkcijah. V preteklosti je sposobnost multikulturnega vodenja veljala za srečno naključje in ne nekaj, kar se lahko priuči. Danes je to stvar izobrazbe in izkušenj.

V mnogih državah so podjetja povečala povpraševanje po medkulturnih vodjih, kar spodbuja vodje, da se učenja medkulturnega vodenja lotijo aktivno in si s tem pridobijo sposobnosti voditi tim, ki je sestavljen iz članov, ki prihajajo iz različnih kultur.

Predstavljamo vam nekaj nasvetov, kako uporabiti oz. pridobiti znanje o medkulturnem vodenju:

1. Poiščite okolje, ki spodbuja globalno rast. Prepričajte se, da vaše podjetje ali izobraževalna ustanova ponujata to kar potrebujete – torej projekte oz. študij v tujini ali na temo različnih geografskih območij izven Slovenije.

2. Ljudem povejte, kako vam lahko pomagajo. Vaši sodelavci, partnerji, profesorji in kolegi vam lahko pomagajo priti do izkušenj medkulturnega vodenja zgolj če vedo, da si to želite.

3. Zagrabite vsako priložnost, ki pride mimo. Izrabiti morate vsako priložnost, tudi projekt, ki zajema zgolj malo medkulturne tematike vam lahko pride prav. In nikar se ne bojte brezplačnega dela – zakaj ne bi delali prostovoljno na projektu, kjer boste sodelovali z drugimi državami?

4. Bodite potrpežljivi in fleksibilni. Kljub temu, da imate že vse natančno začrtano imejte v mislih, da se najboljše priložnosti za učenje in izkušnje pojavijo nepričakovano.

Aktivno iskanje znanja in izkušenj s področja medkulturnega vodenja vam lahko prinese veliko prednost pri gradnji kariere.

Vir: blogs.hbr.org

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje