Mednarodna delavnica Bytes of Banking

Avtor — 20.07.2015
Podjetje Halcom skupaj z društvom študentov elektrotehnike in računalništva EESTEC LC Ljubljana ter ob podpori partnerjev, od 17. do 26. julija, v prostorih podjetja Halcom organizira mednarodno delavnico za študente z naslovom Bytes of Banking.
Mednarodna delavnica Bytes of Banking

Mednarodna delavnica Bytes of Banking (Vir: FreeFoto.com)

Osrednja tema letošnje strokovne delavnice je bančništvo preko družbenih medijev (ang. social media banking).

Na letošnjo delavnico Bytes of Banking so prejeli 41 prijav in izbrali 24 študentov iz različnih držav: Kitajske, Nemčije, Poljske, Španije, Albanije, Grčije, Srbije, Bosne in Hercegovine, Makedonije ter Slovenije. Te dni študentje na delavnici s pomočjo bančnih strokovnjakov iščejo inovativne rešitve in soustvarjajo trende digitalnega bančništva. Razdeljeni so v interdisciplinarne ekipe, njihov glavni izziv pa je kot skupina razviti tehnični pristop in poslovni model svoje ideje, ki rešuje konkreten izziv s področja bančništva preko družabnih omrežij.

Denar bomo pošiljali tudi prek Facebooka

Na zaključni prireditvi, ki bo potekala v prostorih Centra inovativnega podjetništva, NLB, v petek, 24. julija in se bo začela ob 16.00 uri, bodo študentje pred žirijo tekmovali v kategorijah “Best pitch” in “Best prototype”. Najboljši posamezniki bodo nagrajeni tudi s plačanim pripravništvom v študijskem letu 2015/16.

Google v vojno proti Applu tudi pri mobilnem plačevanju

Na tej prireditvi bodo zbrane nagovorili tudi Ministrica za izobraževanje, znanost in šport, dr. Maja Makovec Brenčič, Rektor Univerze v Ljubljani, dr. Ivan Svetlik, Glavni izvršni direktor podjetja Halcom d.d., g. Marko Valjavec in Predsednik Uprave NLB d.d., g. Janko Medja. 


Oznake: , ,