Menjava blaga in storitev kot poslovna praksa

Trenutne gospodarske razmere zahtevajo za ohranjanje in širjenje poslovnih mrež ter za zmanjševanje denarnih odlivov precejšnjo mero kreativnosti, fleksibilnosti in strateški pristop.
Menjava blaga in storitev kot poslovna praksa

Menjava blaga in storitev (slika: smallbizbee.com)

Pri tem na veljavi ponovno pridobiva tudi poslovna praksa menjave blaga in storitev, ki so jo poznali že Mezopotamci 6000 let pred našim štetjem.

Menjava blaga in storitev je nedenarna menjava, ki mnogim omogoča širitev mreže sodelavcev, sklepanje poslovnih partnerstev in dostop do virov, ki jim jih proračun sicer ne dopušča ter hkrati ponuditi lastne vire drugim, ki so jim zaradi njihovih finančnih omejitev sicer nedostopne.

Z menjavo blaga in storitev je torej možno privarčevati denar, vendar kot vsaka poslovna transakcija ima tudi menjava blaga in storitev slabosti. Upoštevanje spodnjih nasvetov vam omogoča večjo verjetnost za uspeh, korist in zadovoljstvo pri menjavi:
1.
Poskrbite za zapis dogovora. Kljub dolgotrajnemu sodelovanju in dobrim poslovnim odnosom se lahko zgolj z ustnim dogovorom pojavijo nejastnosti in nesporazumi.
2.
Ne dogovarjajte se za menjavo blaga ali storitev z nekom, s katerim sicer ne bi sklepali poslovnih odnosov, saj boste na izgubi.
3.  Natančno določite željene rezultate, terminske plane in dogovornsti posameznikov.
4. Ocenite, ali sta vrednosti blaga ali storitve, ki bosta izmenjani, enakovredni. Primerjajte zahtevani čas za izdelavo blaga ali opravilo storitve oz. primerjajte tržni vrednosti blaga ali storitve.  
5. Za primer nezadovoljstva z blagom ali storitvijo predhodno določite ukrepe za reševanje konfliktov.

 

Vir: Smallbizbee

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje