Menjava blaga in storitev kot poslovna praksa

Trenutne gospodarske razmere zahtevajo za ohranjanje in širjenje poslovnih mrež ter za zmanjševanje denarnih odlivov precejšnjo mero kreativnosti, fleksibilnosti in strateški pristop.
Menjava blaga in storitev kot poslovna praksa

Menjava blaga in storitev (slika: smallbizbee.com)

Pri tem na veljavi ponovno pridobiva tudi poslovna praksa menjave blaga in storitev, ki so jo poznali že Mezopotamci 6000 let pred našim štetjem.

Menjava blaga in storitev je nedenarna menjava, ki mnogim omogoča širitev mreže sodelavcev, sklepanje poslovnih partnerstev in dostop do virov, ki jim jih proračun sicer ne dopušča ter hkrati ponuditi lastne vire drugim, ki so jim zaradi njihovih finančnih omejitev sicer nedostopne.

Z menjavo blaga in storitev je torej možno privarčevati denar, vendar kot vsaka poslovna transakcija ima tudi menjava blaga in storitev slabosti. Upoštevanje spodnjih nasvetov vam omogoča večjo verjetnost za uspeh, korist in zadovoljstvo pri menjavi:
1.
Poskrbite za zapis dogovora. Kljub dolgotrajnemu sodelovanju in dobrim poslovnim odnosom se lahko zgolj z ustnim dogovorom pojavijo nejastnosti in nesporazumi.
2.
Ne dogovarjajte se za menjavo blaga ali storitev z nekom, s katerim sicer ne bi sklepali poslovnih odnosov, saj boste na izgubi.
3.  Natančno določite željene rezultate, terminske plane in dogovornsti posameznikov.
4. Ocenite, ali sta vrednosti blaga ali storitve, ki bosta izmenjani, enakovredni. Primerjajte zahtevani čas za izdelavo blaga ali opravilo storitve oz. primerjajte tržni vrednosti blaga ali storitve.  
5. Za primer nezadovoljstva z blagom ali storitvijo predhodno določite ukrepe za reševanje konfliktov.

 

Vir: Smallbizbee

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje