Menjava blaga in storitev kot poslovna praksa

Trenutne gospodarske razmere zahtevajo za ohranjanje in širjenje poslovnih mrež ter za zmanjševanje denarnih odlivov precejšnjo mero kreativnosti, fleksibilnosti in strateški pristop.
Menjava blaga in storitev kot poslovna praksa

Menjava blaga in storitev (slika: smallbizbee.com)

Pri tem na veljavi ponovno pridobiva tudi poslovna praksa menjave blaga in storitev, ki so jo poznali že Mezopotamci 6000 let pred našim štetjem.

Menjava blaga in storitev je nedenarna menjava, ki mnogim omogoča širitev mreže sodelavcev, sklepanje poslovnih partnerstev in dostop do virov, ki jim jih proračun sicer ne dopušča ter hkrati ponuditi lastne vire drugim, ki so jim zaradi njihovih finančnih omejitev sicer nedostopne.

Z menjavo blaga in storitev je torej možno privarčevati denar, vendar kot vsaka poslovna transakcija ima tudi menjava blaga in storitev slabosti. Upoštevanje spodnjih nasvetov vam omogoča večjo verjetnost za uspeh, korist in zadovoljstvo pri menjavi:
1.
Poskrbite za zapis dogovora. Kljub dolgotrajnemu sodelovanju in dobrim poslovnim odnosom se lahko zgolj z ustnim dogovorom pojavijo nejastnosti in nesporazumi.
2.
Ne dogovarjajte se za menjavo blaga ali storitev z nekom, s katerim sicer ne bi sklepali poslovnih odnosov, saj boste na izgubi.
3.  Natančno določite željene rezultate, terminske plane in dogovornsti posameznikov.
4. Ocenite, ali sta vrednosti blaga ali storitve, ki bosta izmenjani, enakovredni. Primerjajte zahtevani čas za izdelavo blaga ali opravilo storitve oz. primerjajte tržni vrednosti blaga ali storitve.  
5. Za primer nezadovoljstva z blagom ali storitvijo predhodno določite ukrepe za reševanje konfliktov.

 

Vir: Smallbizbee

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje