Microsoft bo odslej vodil Satya Nadella

Microsoft je naznanil prihod svojega novega izvršnega direktorja: to je Satya Nadella, Američan indijskega rodu, ki je pri njihovem podjetju preživel že 22 let in je doslej vodil oddelek za oblačne in poslovne storitve.
Microsoft bo odslej vodil Satya Nadella

Microsoft bo odslej vodil Satya Nadella (Vir slike: hdwallpapersimages.com)

Microsoft je vendarle naznanil tisto, kar so mnogi pričakovali že nekaj časa: da bo Steva Ballmerja, dosedanjega izvršnega direktorja Microsofta, nasledil Satya Nadella, Američan indijskega rodu.

Nadella, ki je pri Microsoftu zaposlen že 22 let, je nazadnje v podjetju vodil oddelek za oblačne in poslovne storitve, kjer je skrbel za izdelke Bing, Skype in Xbox Live, še pred tem pa je bil odgovoren za Microsoftove strežnike in orodja. Microsoft je v času, ko je bil Nadella na vodilnih položajih, močno zrasel, kar mnogi pripisujejo prav njegovemu odličnemu vodenju in preudarnemu sprejemanju poslovnih odločitev.

V pismu, ki ga je poslal zaposlenim, se je Nadella spomnil svojih začetkov v podjetju ter pojasnil svoje načrte in vizije za prihodnost. Kot pravi, je za uspeh Microsofta bistvena inovativnost, kot novi prioriteti podjetja pa je označil oblačno in mobilno računalništvo, saj meni, da bo “v naslednjem desetletju računalništvo prišlo še bolj v ospredje kot danes, digitalizacija pa bo prekrila prav vsa področja poslovanja in tudi ostalih panog. Omrežje povezanih naprav namreč neprestano narašča, izredno hitro pa se razvija tudi računalništvo v oblaku ter področje računalniške inteligence.” 

Microsoft je z iskanjem novega prvega moža sicer začel že avgusta lani, ko je Steve Ballmer, dolgoletni izvršni direktor podjetja, sporočil, da se bo upokojil. Od tedaj so pregledali mnogo potencialnih kandidatov in se na koncu odločili za Nadello, ki podjetje odlično pozna, a do sedaj še nikoli ni vodil tako velikega podjetja.

Vir: TechCrunch

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje