Microsoft bo odslej vodil Satya Nadella

Microsoft je naznanil prihod svojega novega izvršnega direktorja: to je Satya Nadella, Američan indijskega rodu, ki je pri njihovem podjetju preživel že 22 let in je doslej vodil oddelek za oblačne in poslovne storitve.
Microsoft bo odslej vodil Satya Nadella

Microsoft bo odslej vodil Satya Nadella (Vir slike: hdwallpapersimages.com)

Microsoft je vendarle naznanil tisto, kar so mnogi pričakovali že nekaj časa: da bo Steva Ballmerja, dosedanjega izvršnega direktorja Microsofta, nasledil Satya Nadella, Američan indijskega rodu.

Nadella, ki je pri Microsoftu zaposlen že 22 let, je nazadnje v podjetju vodil oddelek za oblačne in poslovne storitve, kjer je skrbel za izdelke Bing, Skype in Xbox Live, še pred tem pa je bil odgovoren za Microsoftove strežnike in orodja. Microsoft je v času, ko je bil Nadella na vodilnih položajih, močno zrasel, kar mnogi pripisujejo prav njegovemu odličnemu vodenju in preudarnemu sprejemanju poslovnih odločitev.

V pismu, ki ga je poslal zaposlenim, se je Nadella spomnil svojih začetkov v podjetju ter pojasnil svoje načrte in vizije za prihodnost. Kot pravi, je za uspeh Microsofta bistvena inovativnost, kot novi prioriteti podjetja pa je označil oblačno in mobilno računalništvo, saj meni, da bo “v naslednjem desetletju računalništvo prišlo še bolj v ospredje kot danes, digitalizacija pa bo prekrila prav vsa področja poslovanja in tudi ostalih panog. Omrežje povezanih naprav namreč neprestano narašča, izredno hitro pa se razvija tudi računalništvo v oblaku ter področje računalniške inteligence.” 

Microsoft je z iskanjem novega prvega moža sicer začel že avgusta lani, ko je Steve Ballmer, dolgoletni izvršni direktor podjetja, sporočil, da se bo upokojil. Od tedaj so pregledali mnogo potencialnih kandidatov in se na koncu odločili za Nadello, ki podjetje odlično pozna, a do sedaj še nikoli ni vodil tako velikega podjetja.

Vir: TechCrunch

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje