Microsoft bo odslej vodil Satya Nadella

Microsoft je naznanil prihod svojega novega izvršnega direktorja: to je Satya Nadella, Američan indijskega rodu, ki je pri njihovem podjetju preživel že 22 let in je doslej vodil oddelek za oblačne in poslovne storitve.
Microsoft bo odslej vodil Satya Nadella

Microsoft bo odslej vodil Satya Nadella (Vir slike: hdwallpapersimages.com)

Microsoft je vendarle naznanil tisto, kar so mnogi pričakovali že nekaj časa: da bo Steva Ballmerja, dosedanjega izvršnega direktorja Microsofta, nasledil Satya Nadella, Američan indijskega rodu.

Nadella, ki je pri Microsoftu zaposlen že 22 let, je nazadnje v podjetju vodil oddelek za oblačne in poslovne storitve, kjer je skrbel za izdelke Bing, Skype in Xbox Live, še pred tem pa je bil odgovoren za Microsoftove strežnike in orodja. Microsoft je v času, ko je bil Nadella na vodilnih položajih, močno zrasel, kar mnogi pripisujejo prav njegovemu odličnemu vodenju in preudarnemu sprejemanju poslovnih odločitev.

V pismu, ki ga je poslal zaposlenim, se je Nadella spomnil svojih začetkov v podjetju ter pojasnil svoje načrte in vizije za prihodnost. Kot pravi, je za uspeh Microsofta bistvena inovativnost, kot novi prioriteti podjetja pa je označil oblačno in mobilno računalništvo, saj meni, da bo “v naslednjem desetletju računalništvo prišlo še bolj v ospredje kot danes, digitalizacija pa bo prekrila prav vsa področja poslovanja in tudi ostalih panog. Omrežje povezanih naprav namreč neprestano narašča, izredno hitro pa se razvija tudi računalništvo v oblaku ter področje računalniške inteligence.” 

Microsoft je z iskanjem novega prvega moža sicer začel že avgusta lani, ko je Steve Ballmer, dolgoletni izvršni direktor podjetja, sporočil, da se bo upokojil. Od tedaj so pregledali mnogo potencialnih kandidatov in se na koncu odločili za Nadello, ki podjetje odlično pozna, a do sedaj še nikoli ni vodil tako velikega podjetja.

Vir: TechCrunch

Oznake: , ,