Microsoft in Yahoo ponovno pri dogovoru?

Spletna različica britanskega časopisa Time poroča, da se Microsoft ponovno pogaja za pridobitev Yahoo-jevega spletnega iskalnega posla za 20 milijard dolarjev. Poročilo navaja kar nekaj sočnih podrobnosti, ki pa po temeljitem premisleku niso preveč smiselne.
Microsoft in Yahoo ponovno pri dogovoru?

Sumljive napovedi dogovora

V prejšnem neuspešnem dogovoru naj bi šlo za popolno prodajo Yahoo-jevega posla Microsoftu, v primeru, ki ga sedaj navaja Time naj bi šlo za dolgoročni poslovni dogovor o obratovanju. Microsoft naj bi angažiral novo menedžersko ekipo, ki naj bi jo sestavljala Jonathan Miller in Ross Levinsohn, vendar je slednji te govorice zanikal.

Dvojici Miller-Levinsohn naj bi Microsoft omogočil 5 milijard dolarjev, dodatnih 5 milijard pa naj bi duo priskrbel preko zunanjih investitorjev. Microsoftova sredstva bi se porabila za nakup prednostnih delnic in poroštev. Microsoft naj bi si tako zagotovil 30 odstotni delež Yahoo-ja in 10 letno upravljanje Yahoo-jevega iskalnega posla. 

Zunanji investitorji naj bi imeli pravico določiti 3 izmed 11 članov uprave Yahoo-ja. Prav tako bi obstajala možnost odkupa posla za 20 milijard v roku dveh let. Yahoo bi še naprej lahko upravljal s področjem elektronske pošte, messengerjem in dejavnostmi, ki zadevajo vsebino. Dogovor naj bi pospešil dobiček Yahoo-ja za 2 milijardi letno.

Vse to pa se zelo razlikuje od predhodnega dogovora v katerem se je predvidevala 8 milijardna direktna investicija v Yahoo. Microsoft naj bi s tem pridobil 16 odstotni delež podjetja, Yahoo pa bi prejel še 1 milijardo čistega denarja. To naj bi dodatno generiralo še milijardo obratovalnega prihodka. Torej postavlja se vprašanje resničnosti teh navedb, saj je vprašljiva višina napovedanih prihodkov, glede na trenutno krizo in prav tako se postavlja vprašanje kako je sploh možno, da Yahoo-jevemu poslu naraste vrednost iz 1 milijarde na 20 milijard v samo dveh letih?

Vir: Techcrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

06.12.2017 od 15:00 do 17:00
MP dogodek: KingsBox: Od študentskega dela do milijona evrov prometa – Luka Železnik in Dejan Kobal

Luka Železnik in Dejan Kobal sta mlada podjetnika, ki sta med študijem vzpostavila blagovno znamko Kingsbox in hitro opozorila nase. Hitro rastoče podjetje se ukvarja s spletno prodajo opreme za funkcionalno vadbo.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje