Microsoft je predstavil zasebni oblak Hyper-V Cloud

Microsoft je na prireditvi Tech•Ed Europe 2010 v Berlinu predstavil nabor programov računalništva v zasebnem oblaku Hyper-V Cloud, ki bo podjetjem olajšal vzpostavitev lastnih zasebnih infrastruktur v računalniškem oblaku na temelju platforme Windows Server.
Microsoft je predstavil zasebni oblak Hyper-V Cloud

Računalništvo v oblaku je v vzponu (vir slike: sxc.hu).

Podjetja Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM in NEC so že postala partnerji Hyper-V Cloud in bodo z Microsoftom sodelovala pri zagotavljanju predhodno potrjene infrastrukture in storitev za hitrejšo in manj tvegano uvedbo zasebnih oblakov.

Brad Anderson, poslovni podpredsednik Microsoftove enote za upravljavske in varnostne rešitve, je dejal: “Mnogi uporabniki so nam povedali, da želijo prednosti računalništva v oblaku – hitro uvedbo, boljšo odzivnost, nižje stroške, vendar z večjim nadzorom nad stvarmi, kot so fizična infrastruktura in varnostne politike. Naša nova ponudba za zasebni oblak odgovarja na to potrebo na infrastrukturni ravni, hkrati pa nudi jasno pot do storitev v oblaku na ravni platforme.”

 

Hyper-V Cloud Fast Track

Zasebni oblak na temelju Hyper-V Clouda in platforme Windows Server že zagotavlja obsežne virtualizacijske in upravljavske zmožnosti in skupaj s programsko opremo Microsoft System Center nudi organizacijam komponente, potrebne za uvedbo zasebnega oblaka. Z novim programom Hyper-V Cloud Fast Track pa bodo pri Microsoftu zagotovili široko ponudbo prednastavljenih in predhodno potrjenih konfiguracij za uvedbe zasebnega oblaka. Omenjene konfiguracije bodo zajemale računske in omrežne vire, vire za shranjevanje podatkov, virtualizacijo in programsko opremo za upravljanje.

 

Komponente ponudbe Hyper-V Cloud:

  • Referenčna arhitektura HP Cloud Foundation for Hyper-V. Referenčna arhitektura daje strankam preizkušen temelj za izvajanje poslovnih aplikacij v okolju zasebnega oblaka, skrajša čas infrastrukturne uvedbe, omogoča dinamično prilagajanje fizičnih in virtualnih naborov virov ter zagotavlja celovito upravljanje virtualizirane infrastrukture in aplikacij.
  • HP CloudStart for Hyper-V. V 30 dneh zagotovi popolnoma operativno okolje zasebnega oblaka.
  • Hyper-V Cloud Service Provider Program. Servis Provider zagotavlja hitro in stroškovno učinkovito uvedbo javnih in zasebnih storitev v oblaku.
  • Hyper-V Deployment Guide. Vodič je namenjen organizacijam, ki želijo uvesti lastne zasebne oblake na temelju obstoječih infrastrukturnih vlaganj.
  • Hyper-V Cloud Accelerate. Storitve v obliki pomoči strankam bodo na voljo prek organizacije Microsoft Consulting Services in kvalificiranih partnerjev.

 

FlipIT računalništvo v oblaku

Tudi slovensko podjetje NIL že dalj časa trži storitev FlipIT, ki temelji na konceptu računalništva v oblaku in je namenjena predvsem malim in srednje velikim podjetjem. Gre za celovit paket računalniške opreme za podjetja, ki se drži gesla: “Vi skrbite za vaš posel, Flip IT skrbi za vaš IT.”

Več o računalništvu v oblaku si lahko preberete v članku Računalništvo v oblaku: fleksibilnejši dostop do računalniških storitev >>

 

Vir: Agencijanet.si, 9.11.2010

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje