Microsoft je predstavil zasebni oblak Hyper-V Cloud

Microsoft je na prireditvi Tech•Ed Europe 2010 v Berlinu predstavil nabor programov računalništva v zasebnem oblaku Hyper-V Cloud, ki bo podjetjem olajšal vzpostavitev lastnih zasebnih infrastruktur v računalniškem oblaku na temelju platforme Windows Server.
Microsoft je predstavil zasebni oblak Hyper-V Cloud

Računalništvo v oblaku je v vzponu (vir slike: sxc.hu).

Podjetja Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM in NEC so že postala partnerji Hyper-V Cloud in bodo z Microsoftom sodelovala pri zagotavljanju predhodno potrjene infrastrukture in storitev za hitrejšo in manj tvegano uvedbo zasebnih oblakov.

Brad Anderson, poslovni podpredsednik Microsoftove enote za upravljavske in varnostne rešitve, je dejal: “Mnogi uporabniki so nam povedali, da želijo prednosti računalništva v oblaku – hitro uvedbo, boljšo odzivnost, nižje stroške, vendar z večjim nadzorom nad stvarmi, kot so fizična infrastruktura in varnostne politike. Naša nova ponudba za zasebni oblak odgovarja na to potrebo na infrastrukturni ravni, hkrati pa nudi jasno pot do storitev v oblaku na ravni platforme.”

 

Hyper-V Cloud Fast Track

Zasebni oblak na temelju Hyper-V Clouda in platforme Windows Server že zagotavlja obsežne virtualizacijske in upravljavske zmožnosti in skupaj s programsko opremo Microsoft System Center nudi organizacijam komponente, potrebne za uvedbo zasebnega oblaka. Z novim programom Hyper-V Cloud Fast Track pa bodo pri Microsoftu zagotovili široko ponudbo prednastavljenih in predhodno potrjenih konfiguracij za uvedbe zasebnega oblaka. Omenjene konfiguracije bodo zajemale računske in omrežne vire, vire za shranjevanje podatkov, virtualizacijo in programsko opremo za upravljanje.

 

Komponente ponudbe Hyper-V Cloud:

  • Referenčna arhitektura HP Cloud Foundation for Hyper-V. Referenčna arhitektura daje strankam preizkušen temelj za izvajanje poslovnih aplikacij v okolju zasebnega oblaka, skrajša čas infrastrukturne uvedbe, omogoča dinamično prilagajanje fizičnih in virtualnih naborov virov ter zagotavlja celovito upravljanje virtualizirane infrastrukture in aplikacij.
  • HP CloudStart for Hyper-V. V 30 dneh zagotovi popolnoma operativno okolje zasebnega oblaka.
  • Hyper-V Cloud Service Provider Program. Servis Provider zagotavlja hitro in stroškovno učinkovito uvedbo javnih in zasebnih storitev v oblaku.
  • Hyper-V Deployment Guide. Vodič je namenjen organizacijam, ki želijo uvesti lastne zasebne oblake na temelju obstoječih infrastrukturnih vlaganj.
  • Hyper-V Cloud Accelerate. Storitve v obliki pomoči strankam bodo na voljo prek organizacije Microsoft Consulting Services in kvalificiranih partnerjev.

 

FlipIT računalništvo v oblaku

Tudi slovensko podjetje NIL že dalj časa trži storitev FlipIT, ki temelji na konceptu računalništva v oblaku in je namenjena predvsem malim in srednje velikim podjetjem. Gre za celovit paket računalniške opreme za podjetja, ki se drži gesla: “Vi skrbite za vaš posel, Flip IT skrbi za vaš IT.”

Več o računalništvu v oblaku si lahko preberete v članku Računalništvo v oblaku: fleksibilnejši dostop do računalniških storitev >>

 

Vir: Agencijanet.si, 9.11.2010

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje