Microsoft je predstavil zasebni oblak Hyper-V Cloud

Microsoft je na prireditvi Tech•Ed Europe 2010 v Berlinu predstavil nabor programov računalništva v zasebnem oblaku Hyper-V Cloud, ki bo podjetjem olajšal vzpostavitev lastnih zasebnih infrastruktur v računalniškem oblaku na temelju platforme Windows Server.
Microsoft je predstavil zasebni oblak Hyper-V Cloud

Računalništvo v oblaku je v vzponu (vir slike: sxc.hu).

Podjetja Dell, Fujitsu, Hitachi, HP, IBM in NEC so že postala partnerji Hyper-V Cloud in bodo z Microsoftom sodelovala pri zagotavljanju predhodno potrjene infrastrukture in storitev za hitrejšo in manj tvegano uvedbo zasebnih oblakov.

Brad Anderson, poslovni podpredsednik Microsoftove enote za upravljavske in varnostne rešitve, je dejal: “Mnogi uporabniki so nam povedali, da želijo prednosti računalništva v oblaku – hitro uvedbo, boljšo odzivnost, nižje stroške, vendar z večjim nadzorom nad stvarmi, kot so fizična infrastruktura in varnostne politike. Naša nova ponudba za zasebni oblak odgovarja na to potrebo na infrastrukturni ravni, hkrati pa nudi jasno pot do storitev v oblaku na ravni platforme.”

 

Hyper-V Cloud Fast Track

Zasebni oblak na temelju Hyper-V Clouda in platforme Windows Server že zagotavlja obsežne virtualizacijske in upravljavske zmožnosti in skupaj s programsko opremo Microsoft System Center nudi organizacijam komponente, potrebne za uvedbo zasebnega oblaka. Z novim programom Hyper-V Cloud Fast Track pa bodo pri Microsoftu zagotovili široko ponudbo prednastavljenih in predhodno potrjenih konfiguracij za uvedbe zasebnega oblaka. Omenjene konfiguracije bodo zajemale računske in omrežne vire, vire za shranjevanje podatkov, virtualizacijo in programsko opremo za upravljanje.

 

Komponente ponudbe Hyper-V Cloud:

  • Referenčna arhitektura HP Cloud Foundation for Hyper-V. Referenčna arhitektura daje strankam preizkušen temelj za izvajanje poslovnih aplikacij v okolju zasebnega oblaka, skrajša čas infrastrukturne uvedbe, omogoča dinamično prilagajanje fizičnih in virtualnih naborov virov ter zagotavlja celovito upravljanje virtualizirane infrastrukture in aplikacij.
  • HP CloudStart for Hyper-V. V 30 dneh zagotovi popolnoma operativno okolje zasebnega oblaka.
  • Hyper-V Cloud Service Provider Program. Servis Provider zagotavlja hitro in stroškovno učinkovito uvedbo javnih in zasebnih storitev v oblaku.
  • Hyper-V Deployment Guide. Vodič je namenjen organizacijam, ki želijo uvesti lastne zasebne oblake na temelju obstoječih infrastrukturnih vlaganj.
  • Hyper-V Cloud Accelerate. Storitve v obliki pomoči strankam bodo na voljo prek organizacije Microsoft Consulting Services in kvalificiranih partnerjev.

 

FlipIT računalništvo v oblaku

Tudi slovensko podjetje NIL že dalj časa trži storitev FlipIT, ki temelji na konceptu računalništva v oblaku in je namenjena predvsem malim in srednje velikim podjetjem. Gre za celovit paket računalniške opreme za podjetja, ki se drži gesla: “Vi skrbite za vaš posel, Flip IT skrbi za vaš IT.”

Več o računalništvu v oblaku si lahko preberete v članku Računalništvo v oblaku: fleksibilnejši dostop do računalniških storitev >>

 

Vir: Agencijanet.si, 9.11.2010

Oznake: ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje