Microsoft kupil delež v Facebook

S tem so prehiteli Google, ki je prav tako želel delež v tej družabni mreži. Če upoštevamo lanskoletno zmago Googla ob nakupu YouTube, je rezultat med gigantoma 1 proti 1.
Microsoft kupil delež v Facebook

Facebook je v delni lasti Microsofta.

Za 1,6 odstotni delež je Gatesovo podjetje odštelo 240 milijonov dolarjev. Facebook je sicer trenutno vreden kar okoli 15 milijard ameriških dolarjev. Microsoft, ki že trži oglasni prostor na ameriških straneh te najbolj popularne družabne mreže, je v več tedenskih pogajanjih uspel pridobiti še trženje njihovega oglasnega prostora izven ZDA.

Facebook ima trenutno 50 milijonov uporabnikov, kar mu daje izreden potencial za oglaševanje. Do konca leta ocenjujejo, da bodo dosegli 30 milijonov dolarjev dobička. Če upoštevamo to dejstvo, je trenutna vrednost podjetja precej prenapihnjena.

Vir: BBC News

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje