Microsoft odkupil Nokiino mobilno telefonijo

Ameriški gigant Microsoft je včeraj naznanil, da bo odkupil celoten oddelek mobilne telefonije nekdaj zelo uspešnega finskega podjetja. Podjetji sta se za ta korak odločili predvsem zato, ker se zadnje čase soočata s hudimi težavami pri konkuriranju na tržišču pametnih mobilnikov.
Microsoft odkupil Nokiino mobilno telefonijo

Microsoft odkupil Nokiino mobilno telefonijo (Vir slike: techgear.gr)

Microsoft se je z Nokio dogovoril za posel, vreden 5,44 milijarde evrov. V zameno za omenjeni znesek bo ameriški tehnološki gigant v svoje roke pridobil celoten oddelek mobilne tehnologije finskega podjetja, vključno z licencami in patenti.

Nokia je sicer zaradi tehnološke zastarelosti svojih mobilnikov že pred leti izgubila precejšen tržni delež, saj se njihov nekoč paradni operacijski sistem Symbian ni več mogel kosati z veliko bolj zmogljivima operacijskima sistemoma Android in Apple iOS. V začetnih fazah so začasno rešitev našli v Microsoftu in na svoje mobilne naprave leta 2011 namestili operacijski sistem Windows Phone. 

Podjetji, ki sta torej sodelovali že v preteklosti, sta hkrati z včerajšnjo naznanitvijo podpisa pogodbe, ki se naj bi zgodil v naslednjih nekaj mesecih, naznanili tudi odhod sedanjega Nokiinega izvršnega direktorja Stephena Elona, ki je že prestopil k Microsoftu.

Steve Ballmer, izvršni direktor pri Microsoftu, je potezo opisal kot pogumen korak v prihodnost, pri katerem bodo profitirali ne samo potrošniki, temveč tudi delničarji in zaposlenih iz obeh podjetij. Nokia bo namreč ameriškemu podjetju prinesla nove zmožnosti na področju programske in strojne opreme, pa tudi v proizvodnji, marketingu in distribuciji.

Podpis pogodbe ne pomeni konca za finsko Nokio, saj imajo v prihodnosti povsem novo strategijo poslovanja. Risto Siilasmaa, predsednik upravnega odbora Nokie in sedanji namestnik izvršnega direktorja Elopa, pravi, da je Nokia vstopila v novo obdobje. Poudaril je, da bodo odslej dalje storili vse, da bodo z novo strategijo, novim finančnim kapitalom in trdno odločnostjo dosegli uspeh na področju razvoja in prodaje mobilnih tehnologij.

Vir: TechCrunch

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje