Microsoft odpira lastne trgovine po zgledu Apple

Avtor — 13.02.2009
Microsoft bo pričel odpirati lastne trgovine, saj želi svoje produkte bolj približati uporabnikom in kupcem. Pri tem se zgleduje po Apple, saj je Microsoft navdušen nad verigo Apple Store.
Microsoft odpira lastne trgovine po zgledu Apple

Bo Microsoftu uspelo?

Microsoft je na spletu objavil načrte in ideje o odprtju verige lastnih trgovin, s
katerimi želi svoje izdelke približati celotnemu svetu. V njih naj bi prodajal programsko opremo, Xbox naprave, glasbene predvajalnike ter lastne tipkovnice in miške.

Poznavalci domnevajo, da želi Microsoft z odprtjem verige trgovin ujeti korak z Applom, ki postaja glede na količino kupljenega vse bolj priljubljen tako med mladimi, kot tudi starejšimi potrošniki. Pomemben delež k priljubljenosti “jabolčne” znamke in izdelkov so prispevale prav trgovine z nazivom Apple Store, ki jih je do sedaj po vsem svetu že preko 200, število pa iz dneva v dan raste.

Ali bo Microsoft z lastnimi trgovinami dejansko uspel svoje produkte bolje približati kupcem in ob tem postati večja konkurenca Applu, pa bo pokazal čas.

Vir: Reuters

Iskanje
MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>

Vse za podjetje