Microsoft bo otrokom omogočil poceni prenosne računalnike

Po letih dogovarjanj med Microsoftom in računalniško izobraževalnim projektom "One laptop per child," so v torek končno sklenili dogovor, da bo družba organizaciji pomagala pri izdelavi prenosnih računalnikov.
Microsoft bo otrokom omogočil poceni prenosne računalnike

Prenosni računalnik, ki ga projekt “One laptop per child” nudi otrokom za občutno nižjo ceno.

Microsoft se je dolgo upiral ambicioznem projektu, ker so sicer prenosni računalniki, katere je organizacija uporabljala, imeli naložen operacijski sistem Linux in ne Windows.

Gre za majhne, kompaktne računalnike, oblikovane za otroke v razvijajočih se državah. Namen projekta je ponuditi računalnike otrokom, ki si jih sicer ne bi mogli privoščiti. Cena posameznega računalnika zaenkrat znaša 200 dolarjev, njihov cilj pa je prodaja za končnih 100 dolarjev. V jeseni jih je bilo naročenih okoli 600.000 za države Peru, Urugvaj in Mehiko.

Ti prenosniki tehtajo okoli 1,5 kilograma, imajo vgrajeno video kamero, mikrofon, nadzornik za računalniške igre in zaslon, ki se lahko vrti. Računalniki bodo imeli po dogovoru vgrajen operacijski sistem Windows, ki se je tudi po raziskavah prikazal za primernejšega, saj je ciljna skupina bolj seznanjena z njim.

Vir: The New York Times

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje