Microsoft potrdil govorice: “Minecraft bo naš!”

Microsoft je potrdil govorice, da bo odkupil mlado švedsko igričarsko podjetje Mojang. Gre za startup, ki je ustvaril kultno videoigrico Minecraft, zanj pa bo tehnološki gigant moral odšteti vrtoglavi znesek: 2,5 milijarde dolarjev.
Microsoft potrdil govorice: "Minecraft bo naš!"

Microsoft potrdil govorice: “Minecraft bo naš!” (Vir slike: geekwire.com)

Poteza Microsofta je razumljiva: Minecraft predstavlja izjemno priljubljeno platformo, ki z več kot 100 milijoni registriranih uporabnikov tehnološkemu gigantu odpira številne nove možnosti za širjenje priljubljenosti svojih mobilnih in tabličnih naprav z operacijskim sistemom Windows Phone ter igralnih konzol Xbox. 

Igra, ki ljudem omogoča, da za hip pozabijo na vsakdanje težave in se podajo v virtualni svet, v katerem je vse mogoče, zaenkrat sicer še ni na voljo v Microsoftovem Windows Store.

In kaj menijo uporabniki? Ti poteze Microsofta niso pozdravili, ravno nasprotno – mnogi so zaskrbljeni, saj do igre dostopajo preko konkurenčnih iPadov, iPhonov ali Sonyjevega PlayStationa, ob tem pa se pojavljajo ugibanja, ali bo Microsoft preprosto prenehal z nadgrajevanjem iger na preostalih platformah. To bi lahko odvrnilo številne uporabnike, ki zaradi ene igre, ki sicer predstavlja velik del življenja mnogih posameznikov, zagotovo ne bodo pripravljeni zamenjati svojih mobilnih in tabličnih naprav. 

Veliko je ugibanj, ali bo Microsoft zmožen nadaljevati uspešno taktiko startupa Mojang, saj je ta zaradi majhnosti deloval na povsem drugačen način, kot delujejo velike korporacije. V preteklosti se je namreč že izkazalo, da se tovrstna povezovanja vedno ne obnesejo. Spomnimo se videoigre Halo, ki jo je Microsoft odkupil leta 2000, a je ta zaradi napačne strategije Microsofta hitro izgubila svojo prepoznavnost.

Kot so zapisali na spletnih straneh podjetja Mojang, se lastniki za prodajo niso odločili zaradi denarja. Minecraft je v zadnjih nekaj letih postal ogromen projekt, česar preprosto niso načrtovali. “Takšen projekt zahteva od nas veliko odgovornosti in pritisk, ki ga takšna odgovornost prinaša s seboj, je preprosto prevelik,” se glasi zapis, ki narekuje njihovo slovo iz podjetja Mojang. Markus Persson, Carl Manneh in Jakob Porser namreč ne nameravajo prestopiti v Microsoft.

Vir: Wired.com in Mojang.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje