Microsoft potrdil govorice: “Minecraft bo naš!”

Microsoft je potrdil govorice, da bo odkupil mlado švedsko igričarsko podjetje Mojang. Gre za startup, ki je ustvaril kultno videoigrico Minecraft, zanj pa bo tehnološki gigant moral odšteti vrtoglavi znesek: 2,5 milijarde dolarjev.
Microsoft potrdil govorice: "Minecraft bo naš!"

Microsoft potrdil govorice: “Minecraft bo naš!” (Vir slike: geekwire.com)

Poteza Microsofta je razumljiva: Minecraft predstavlja izjemno priljubljeno platformo, ki z več kot 100 milijoni registriranih uporabnikov tehnološkemu gigantu odpira številne nove možnosti za širjenje priljubljenosti svojih mobilnih in tabličnih naprav z operacijskim sistemom Windows Phone ter igralnih konzol Xbox. 

Igra, ki ljudem omogoča, da za hip pozabijo na vsakdanje težave in se podajo v virtualni svet, v katerem je vse mogoče, zaenkrat sicer še ni na voljo v Microsoftovem Windows Store.

In kaj menijo uporabniki? Ti poteze Microsofta niso pozdravili, ravno nasprotno – mnogi so zaskrbljeni, saj do igre dostopajo preko konkurenčnih iPadov, iPhonov ali Sonyjevega PlayStationa, ob tem pa se pojavljajo ugibanja, ali bo Microsoft preprosto prenehal z nadgrajevanjem iger na preostalih platformah. To bi lahko odvrnilo številne uporabnike, ki zaradi ene igre, ki sicer predstavlja velik del življenja mnogih posameznikov, zagotovo ne bodo pripravljeni zamenjati svojih mobilnih in tabličnih naprav. 

Veliko je ugibanj, ali bo Microsoft zmožen nadaljevati uspešno taktiko startupa Mojang, saj je ta zaradi majhnosti deloval na povsem drugačen način, kot delujejo velike korporacije. V preteklosti se je namreč že izkazalo, da se tovrstna povezovanja vedno ne obnesejo. Spomnimo se videoigre Halo, ki jo je Microsoft odkupil leta 2000, a je ta zaradi napačne strategije Microsofta hitro izgubila svojo prepoznavnost.

Kot so zapisali na spletnih straneh podjetja Mojang, se lastniki za prodajo niso odločili zaradi denarja. Minecraft je v zadnjih nekaj letih postal ogromen projekt, česar preprosto niso načrtovali. “Takšen projekt zahteva od nas veliko odgovornosti in pritisk, ki ga takšna odgovornost prinaša s seboj, je preprosto prevelik,” se glasi zapis, ki narekuje njihovo slovo iz podjetja Mojang. Markus Persson, Carl Manneh in Jakob Porser namreč ne nameravajo prestopiti v Microsoft.

Vir: Wired.com in Mojang.com

Oznake: , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje