Microsoft prehitel Google …

… a le na področju spletnih zdravstvenih kartonov.
Microsoft prehitel Google …

Kako bo Google nadomestil časovni zaostanek?

Redko slišimo za primer, ko Microsoft izda nov »on-line« produkt pred Googlom.  HealthVault je eden izmed njih. To je brezplačni spletni kartotečni list, kjer si lahko uporabniki zapisujejo svoje zdravstvene težave oz. spremembe. V HealthVault lahko prenesete podatke o zdravljenju iz baze vašega osebnega zdravnika, bolnice, laboratorijev, lahko pa tudi vodite evidenco vseh izdanih receptov.

Stran je povezana z spletnimi iskalniki namenjenim le zdravstvenim vprašanjem (Healthline), tako da lahko vsakdo razišče ozadje določene bolezni na spletu, rezultate pa tudi shrani v svoj spletni kartotečni list.

Največji izziv za podjetje predstavlja varovanje osebnih podatkov. Za dostop do zdravstvene baze pa bo posameznik potreboval Windows Live ID in geslo. Microsoft bo služil z oglasi, vezanimi na rezultate iskanj, vendar poudarja, da ne bo ustvarjalo oglase glede na osebne podatke shranjene na spletu.

Očitna prednost modela je ta, da je v kritičnih trenutkih zdravnikom omogočen hiter vpogled v zgodovino pacienta, kar se je v že veliko primerih izkazalo kot ključno.

Google Health še čaka na svojo “splavitev”, razlog za zakasnitev pa je predvsem  izguba idejnega vodje, Adama Boswortha.

Vir:  TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje