Microsoft prehitel Google …

… a le na področju spletnih zdravstvenih kartonov.
Microsoft prehitel Google …

Kako bo Google nadomestil časovni zaostanek?

Redko slišimo za primer, ko Microsoft izda nov »on-line« produkt pred Googlom.  HealthVault je eden izmed njih. To je brezplačni spletni kartotečni list, kjer si lahko uporabniki zapisujejo svoje zdravstvene težave oz. spremembe. V HealthVault lahko prenesete podatke o zdravljenju iz baze vašega osebnega zdravnika, bolnice, laboratorijev, lahko pa tudi vodite evidenco vseh izdanih receptov.

Stran je povezana z spletnimi iskalniki namenjenim le zdravstvenim vprašanjem (Healthline), tako da lahko vsakdo razišče ozadje določene bolezni na spletu, rezultate pa tudi shrani v svoj spletni kartotečni list.

Največji izziv za podjetje predstavlja varovanje osebnih podatkov. Za dostop do zdravstvene baze pa bo posameznik potreboval Windows Live ID in geslo. Microsoft bo služil z oglasi, vezanimi na rezultate iskanj, vendar poudarja, da ne bo ustvarjalo oglase glede na osebne podatke shranjene na spletu.

Očitna prednost modela je ta, da je v kritičnih trenutkih zdravnikom omogočen hiter vpogled v zgodovino pacienta, kar se je v že veliko primerih izkazalo kot ključno.

Google Health še čaka na svojo “splavitev”, razlog za zakasnitev pa je predvsem  izguba idejnega vodje, Adama Boswortha.

Vir:  TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje