Microsoft prehitel Google …

… a le na področju spletnih zdravstvenih kartonov.
Microsoft prehitel Google …

Kako bo Google nadomestil časovni zaostanek?

Redko slišimo za primer, ko Microsoft izda nov »on-line« produkt pred Googlom.  HealthVault je eden izmed njih. To je brezplačni spletni kartotečni list, kjer si lahko uporabniki zapisujejo svoje zdravstvene težave oz. spremembe. V HealthVault lahko prenesete podatke o zdravljenju iz baze vašega osebnega zdravnika, bolnice, laboratorijev, lahko pa tudi vodite evidenco vseh izdanih receptov.

Stran je povezana z spletnimi iskalniki namenjenim le zdravstvenim vprašanjem (Healthline), tako da lahko vsakdo razišče ozadje določene bolezni na spletu, rezultate pa tudi shrani v svoj spletni kartotečni list.

Največji izziv za podjetje predstavlja varovanje osebnih podatkov. Za dostop do zdravstvene baze pa bo posameznik potreboval Windows Live ID in geslo. Microsoft bo služil z oglasi, vezanimi na rezultate iskanj, vendar poudarja, da ne bo ustvarjalo oglase glede na osebne podatke shranjene na spletu.

Očitna prednost modela je ta, da je v kritičnih trenutkih zdravnikom omogočen hiter vpogled v zgodovino pacienta, kar se je v že veliko primerih izkazalo kot ključno.

Google Health še čaka na svojo “splavitev”, razlog za zakasnitev pa je predvsem  izguba idejnega vodje, Adama Boswortha.

Vir:  TechCrunch

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje