Microsoft razvija nova orodja za iskanje

Microsoft je v torek predstavil svoj napredek v zvezi z razvijanjem orodij za spletno iskanje. Njihov cilj je pri iskanju po spletu prehiteti Google.
Microsoft se bori proti EU

Microsoft se ne da.

Microsoft si je na področju orodij za spletno iskanje nabral precejšen zaostanek za Googlom. Povejmo za primer, da je bilo prejšnji teden kar 53,7 odstotkov vseh iskanj opravljenih prek Googla, Microsoftovi iskalniki pa so opravili le 8,9 odstotka vseh iskanj. V zadnjem letu se je tako Googlov delež povečal za 40 odstotkov, medtem ko je Microsoftov porastel le za 2,5 odstotka.

Zato so pri Microsoftu sklenili, da se lotijo dela in predstavili nekaj novosti, ki bodo prišle v poštev v prihodnosti.

Dejali so, da bodo v prihodnosti stremeli predvsem k izboljšanju kvalitete rezultatov iskanja ter poskušali spremeniti način, na katerega bodo uporabniki iskali informacije.

Prva novost, ki je je Microsoft predstavil je tako imenovani Mix. Gre za orodje, ki bo delovalo v Visti. Njegov namen je uporabnikom iskanja omogočiti urejanje razultatov iskanja ter jih na enostaven način deliti z ostalimi uporabniki. Novost naj bi bila na voljo v devetih mesecih.

Drugo orodje so poimenovali Web Assistant. Njegova naloga je zmanjševati dvoumnosti pri iskanju oziroma zadetke razvrščati po pomembnosti: pričakovati je namreč, da bo geslo George Bush bolj iskano kot naprimer Reggie Bush.

Microsoft bo učinkovitost iskanja izboljšal tudi z analizo podatkov na računalniku. Tako bo lahko na podlagi dokumentov, ki se nahajajo na uporabnikovem računalniku program lahko dognal, da iskalca verjetno bolj zanima Michael Jordan, ki je profesor na neki univerzi in ne slavni športnik.

Google je torej kot kaže precej prestrašil Microsoft. O tem priča Microsoftova nedavna obtožba o nespoštovanju avtorskih pravic Googla. Svoje je naredil tudi izzid Google Apps.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje