Zvišali so se prispevki za socialno varnost samozaposlenih

Microsoft razvija nova orodja za iskanje

Microsoft je v torek predstavil svoj napredek v zvezi z razvijanjem orodij za spletno iskanje. Njihov cilj je pri iskanju po spletu prehiteti Google.

Microsoft si je na področju orodij za spletno iskanje nabral precejšen zaostanek za Googlom. Povejmo za primer, da je bilo prejšnji teden kar 53,7 odstotkov vseh iskanj opravljenih prek Googla, Microsoftovi iskalniki pa so opravili le 8,9 odstotka vseh iskanj. V zadnjem letu se je tako Googlov delež povečal za 40 odstotkov, medtem ko je Microsoftov porastel le za 2,5 odstotka.

Zato so pri Microsoftu sklenili, da se lotijo dela in predstavili nekaj novosti, ki bodo prišle v poštev v prihodnosti.

Dejali so, da bodo v prihodnosti stremeli predvsem k izboljšanju kvalitete rezultatov iskanja ter poskušali spremeniti način, na katerega bodo uporabniki iskali informacije.

Prva novost, ki je je Microsoft predstavil je tako imenovani Mix. Gre za orodje, ki bo delovalo v Visti. Njegov namen je uporabnikom iskanja omogočiti urejanje razultatov iskanja ter jih na enostaven način deliti z ostalimi uporabniki. Novost naj bi bila na voljo v devetih mesecih.

Drugo orodje so poimenovali Web Assistant. Njegova naloga je zmanjševati dvoumnosti pri iskanju oziroma zadetke razvrščati po pomembnosti: pričakovati je namreč, da bo geslo George Bush bolj iskano kot naprimer Reggie Bush.

Microsoft bo učinkovitost iskanja izboljšal tudi z analizo podatkov na računalniku. Tako bo lahko na podlagi dokumentov, ki se nahajajo na uporabnikovem računalniku program lahko dognal, da iskalca verjetno bolj zanima Michael Jordan, ki je profesor na neki univerzi in ne slavni športnik.

Google je torej kot kaže precej prestrašil Microsoft. O tem priča Microsoftova nedavna obtožba o nespoštovanju avtorskih pravic Googla. Svoje je naredil tudi izzid Google Apps.

 

Vir: The New York Times

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje