Microsoft razvija nova orodja za iskanje

Microsoft je v torek predstavil svoj napredek v zvezi z razvijanjem orodij za spletno iskanje. Njihov cilj je pri iskanju po spletu prehiteti Google.
Microsoft se bori proti EU

Microsoft se ne da.

Microsoft si je na področju orodij za spletno iskanje nabral precejšen zaostanek za Googlom. Povejmo za primer, da je bilo prejšnji teden kar 53,7 odstotkov vseh iskanj opravljenih prek Googla, Microsoftovi iskalniki pa so opravili le 8,9 odstotka vseh iskanj. V zadnjem letu se je tako Googlov delež povečal za 40 odstotkov, medtem ko je Microsoftov porastel le za 2,5 odstotka.

Zato so pri Microsoftu sklenili, da se lotijo dela in predstavili nekaj novosti, ki bodo prišle v poštev v prihodnosti.

Dejali so, da bodo v prihodnosti stremeli predvsem k izboljšanju kvalitete rezultatov iskanja ter poskušali spremeniti način, na katerega bodo uporabniki iskali informacije.

Prva novost, ki je je Microsoft predstavil je tako imenovani Mix. Gre za orodje, ki bo delovalo v Visti. Njegov namen je uporabnikom iskanja omogočiti urejanje razultatov iskanja ter jih na enostaven način deliti z ostalimi uporabniki. Novost naj bi bila na voljo v devetih mesecih.

Drugo orodje so poimenovali Web Assistant. Njegova naloga je zmanjševati dvoumnosti pri iskanju oziroma zadetke razvrščati po pomembnosti: pričakovati je namreč, da bo geslo George Bush bolj iskano kot naprimer Reggie Bush.

Microsoft bo učinkovitost iskanja izboljšal tudi z analizo podatkov na računalniku. Tako bo lahko na podlagi dokumentov, ki se nahajajo na uporabnikovem računalniku program lahko dognal, da iskalca verjetno bolj zanima Michael Jordan, ki je profesor na neki univerzi in ne slavni športnik.

Google je torej kot kaže precej prestrašil Microsoft. O tem priča Microsoftova nedavna obtožba o nespoštovanju avtorskih pravic Googla. Svoje je naredil tudi izzid Google Apps.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje