Microsoft razvija nova orodja za iskanje

Microsoft je v torek predstavil svoj napredek v zvezi z razvijanjem orodij za spletno iskanje. Njihov cilj je pri iskanju po spletu prehiteti Google.
Microsoft se bori proti EU

Microsoft se ne da.

Microsoft si je na področju orodij za spletno iskanje nabral precejšen zaostanek za Googlom. Povejmo za primer, da je bilo prejšnji teden kar 53,7 odstotkov vseh iskanj opravljenih prek Googla, Microsoftovi iskalniki pa so opravili le 8,9 odstotka vseh iskanj. V zadnjem letu se je tako Googlov delež povečal za 40 odstotkov, medtem ko je Microsoftov porastel le za 2,5 odstotka.

Zato so pri Microsoftu sklenili, da se lotijo dela in predstavili nekaj novosti, ki bodo prišle v poštev v prihodnosti.

Dejali so, da bodo v prihodnosti stremeli predvsem k izboljšanju kvalitete rezultatov iskanja ter poskušali spremeniti način, na katerega bodo uporabniki iskali informacije.

Prva novost, ki je je Microsoft predstavil je tako imenovani Mix. Gre za orodje, ki bo delovalo v Visti. Njegov namen je uporabnikom iskanja omogočiti urejanje razultatov iskanja ter jih na enostaven način deliti z ostalimi uporabniki. Novost naj bi bila na voljo v devetih mesecih.

Drugo orodje so poimenovali Web Assistant. Njegova naloga je zmanjševati dvoumnosti pri iskanju oziroma zadetke razvrščati po pomembnosti: pričakovati je namreč, da bo geslo George Bush bolj iskano kot naprimer Reggie Bush.

Microsoft bo učinkovitost iskanja izboljšal tudi z analizo podatkov na računalniku. Tako bo lahko na podlagi dokumentov, ki se nahajajo na uporabnikovem računalniku program lahko dognal, da iskalca verjetno bolj zanima Michael Jordan, ki je profesor na neki univerzi in ne slavni športnik.

Google je torej kot kaže precej prestrašil Microsoft. O tem priča Microsoftova nedavna obtožba o nespoštovanju avtorskih pravic Googla. Svoje je naredil tudi izzid Google Apps.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje