Microsoft se bori proti EU

Gigant na področju programske opreme ne popušča zahtevam Evropske unije. Še več, ne samo, da se poskušajo izogniti globi zaradi nespoštovanja pravil o konkurenčnosti, želijo celo neskromno plačilo za razkritje kode Windowsov svojim konkurentom.
Microsoft se bori proti EU

Microsoft se ne da.

Prvega marca letos je Evropska Unija Microsoftu ponovno ukazala naj pod sprejemljivimi pogoji deli kodo operacijskega sistema Windows s svojimi konkurenti oziroma izdelovalci programske opreme. S tem bi omogočili večjo kompatibilnost njihovih programov z Windowsi. Ta zahteva je bila sicer prvič postavljena že leta 2004, izpolnjena pa le delno.

Microsoft je namreč izdal zahtevano verzijo brez predvajalnika glasbe Media Player (verzija N), vendar pa je ta doživela velik neuspeh, prodajala pa se je po isti ceni kot verzija z Media Playerjem.

Microsoft je danes Evropski uniji poslal dokument, v katerem nasprotujejo plačilu globe Evropski Uniji, prav tako pa zahtevajo denarno nadomestilo v primeru, da razkrijejo svojo kodo. Ostalih podrobnosti dokumenta zaenkrat še niso razkrili.

Naj za konec še omenimo, da je Microsoft edino podjetje v petdesetletni zgodovini protikartelnega boja v Evropski uniji, ki se ni uklonilo neposrednim zahtevam te organizacije.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje