Microsoft se bori proti EU

Gigant na področju programske opreme ne popušča zahtevam Evropske unije. Še več, ne samo, da se poskušajo izogniti globi zaradi nespoštovanja pravil o konkurenčnosti, želijo celo neskromno plačilo za razkritje kode Windowsov svojim konkurentom.
Microsoft se bori proti EU

Microsoft se ne da.

Prvega marca letos je Evropska Unija Microsoftu ponovno ukazala naj pod sprejemljivimi pogoji deli kodo operacijskega sistema Windows s svojimi konkurenti oziroma izdelovalci programske opreme. S tem bi omogočili večjo kompatibilnost njihovih programov z Windowsi. Ta zahteva je bila sicer prvič postavljena že leta 2004, izpolnjena pa le delno.

Microsoft je namreč izdal zahtevano verzijo brez predvajalnika glasbe Media Player (verzija N), vendar pa je ta doživela velik neuspeh, prodajala pa se je po isti ceni kot verzija z Media Playerjem.

Microsoft je danes Evropski uniji poslal dokument, v katerem nasprotujejo plačilu globe Evropski Uniji, prav tako pa zahtevajo denarno nadomestilo v primeru, da razkrijejo svojo kodo. Ostalih podrobnosti dokumenta zaenkrat še niso razkrili.

Naj za konec še omenimo, da je Microsoft edino podjetje v petdesetletni zgodovini protikartelnega boja v Evropski uniji, ki se ni uklonilo neposrednim zahtevam te organizacije.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje