Microsoft se je znova pripravljen pogajati o nakupu Yahoo

Avtor — 07.07.2008
Microsoft želi obnoviti pogajanja o nakupu Yahoo, a le pod pogojem, da ta zamenja svoj pravni odbor.
Microsoft se je znova pripravljen pogajati o nakupu Yahoo

Bo Microsoft tokrat zares kupil Yahoo?

Prvega avgusta bo Yahoo pripravil srečanje delničarjev in Microsoft zahteva, da takrat izberejo nov upravni odbor. V tem primeru bo pripravljen ponovno razmisliti o nakupu spletnega podjetja.

Icahn, eden izmed večjih delničarjev Yahooja, se je že dogovarjal z Ballmerjem, izvršnim direktorjem Microsofta. Odkupiti so pripravljeni kar celo podjetje ali pa vsaj Yahoojevo iskalno tehnologijo. Microsoft je spletno podjetje sicer želel odkupiti že maja za 47,5 milijard dolarjev.

Zaenkrat podrobnosti še niso znane, tudi o ceni, ki jo bo Microsoft ponudil, se še dogovarjajo. Yahoo je nazadnje zahteval 37 dolarjev za delnico, Microsoft pa jih je ponudil 33. Cene Yahoojevih delnic so po objavi novice poskočile za 10 odstotkov in sedaj stanejo 23,57 dolarja.

Vir: Reuters

MP izobraževanja

MP dogodek Facebook oglaševanjeFacebook oglaševanje je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za izboljšanje prodaje. Na tokratnem dogodku se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. Preberite več o delavnici >>