Microsoft se poskuša prebiti na Android naprave

Microsoft, katerega tržni delež na področju operacijskih sistemov za pametne telefone je v letošnjem drugem četrtletju znašal le 3,7 odstotkov, si močno prizadeva popularizirati svoj telefonski operacijski sistem. V ta namen so ponudili sodelovanje podjetju HTC.
Microsoft se poskuša prebiti na Android naprave

Microsoft se poskuša prebiti na Android naprave. (Vir slike: talkandroid.com)

Pametni telefoni proizvajalca HTC že imajo svoj operacijski sistem Android. Microsoft naj bi jim zato predlagal, da na svojih telefonih omogočijo delovanje obeh operacijskih sistemov (t. i. dual-booting).

Gre za sicer tajne pogovore, ki so v še zelo zgodnjih fazah. Za HTC pa se je Microsoft odločil predvsem iz dveh razlogov: podjetji sta že sodelovali v preteklosti (HTC je že proizvajal telefone za Microsoft), prav tako pa naj bi se finančno stanje podjetja HTC slabšalo (upad prodaje), zaradi česar pri Microsoftu računajo, da bodo bolj odprti za nove in neobičajne rešitve na področju pametnih telefonov, kar dvojni operacijski sistem nedvomno je.

Zanimivo je tudi to, da so pri Microsoftu postali odprti za tako nenavadne ideje. Ta naj bi sicer prišla od mlajših inženirjev v podjetju, starejši člani uprave pa nad njo sprva niso bili navdušeni. A glede na to, da si v naslednjih mesecih pri Microsoftu obetajo kar nekaj kadrovskih menjav v vrhu družbe (tudi CEO Steve Ballmer odhaja prihodnje leto), lahko že ti pogovori s HTC kažejo na miselni in kulturni zasuk, ki bi lahko za Microsoft prinesel veliko kreativnih idej in rešitev v prihodnosti.

Vir: TechCrunch

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje