Microsoft uboga Google

Microsoft je nekoliko presenetljivo odgovoril na nedavno Googlovo pritožbo v zvezi z njihovim novim operacijskim sistemom. Vista naj bi namreč oteževala delo s programi, ki niso iz Microsoftove družine.
Microsoft uboga Google

Google skrbno nadzoruje Microsoft.

Gre predvsem za iskalnik po datotekah na trdem disku. Google namreč trdi, da Microsoft uporabnikom vsiljuje uporabo privzetega brskalnika in otežuje uporabo kateregakoli drugega. Natančneje, druge iskalnike se sicer lahko uporablja, vendar pa povzročajo počasnejše delovanje računalnika. Z Googlom se strinja tudi ameriška vlada, zato se je Microsoft z njo pogodil, da spremenijo del sistema Vista in sporni iskalnik prilagodijo. Microsoft bo tako ponudil možnost izbire konkurenčnega iskalnika.

Pogoditve pa morda ne bodo sprejele vse ameriške zvezne države. Nekatere so se tako pridružile agresivnemu odzivu Googla in zahtevajo bolj stroge ukrepe. Ponovno gre namreč za precej sporno početje Microsofta v zvezi z omejevanjem konkurence, oziroma preprečitvijo razvoja le te. Pred petimi leti je namreč Microsoft podpisal protikartelsko pogodbo s katero se je zavezal, da v svojih operacijskih sistemih ne bo onemogočal delovanja programov konkurenčnih podjetij.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

11.05.2018 od 14:00 do 17:30
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Vse za podjetje