Microsoft uboga Google

Microsoft je nekoliko presenetljivo odgovoril na nedavno Googlovo pritožbo v zvezi z njihovim novim operacijskim sistemom. Vista naj bi namreč oteževala delo s programi, ki niso iz Microsoftove družine.
Microsoft uboga Google

Google skrbno nadzoruje Microsoft.

Gre predvsem za iskalnik po datotekah na trdem disku. Google namreč trdi, da Microsoft uporabnikom vsiljuje uporabo privzetega brskalnika in otežuje uporabo kateregakoli drugega. Natančneje, druge iskalnike se sicer lahko uporablja, vendar pa povzročajo počasnejše delovanje računalnika. Z Googlom se strinja tudi ameriška vlada, zato se je Microsoft z njo pogodil, da spremenijo del sistema Vista in sporni iskalnik prilagodijo. Microsoft bo tako ponudil možnost izbire konkurenčnega iskalnika.

Pogoditve pa morda ne bodo sprejele vse ameriške zvezne države. Nekatere so se tako pridružile agresivnemu odzivu Googla in zahtevajo bolj stroge ukrepe. Ponovno gre namreč za precej sporno početje Microsofta v zvezi z omejevanjem konkurence, oziroma preprečitvijo razvoja le te. Pred petimi leti je namreč Microsoft podpisal protikartelsko pogodbo s katero se je zavezal, da v svojih operacijskih sistemih ne bo onemogočal delovanja programov konkurenčnih podjetij.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Trendi digitalnega marketinga 2018

02.02.2018 od 15:00 do 19:00
Trendi digitalnega marketinga 2018

Pridružite se nam na letnem dogodku Trendi digitalnega marketinga in spoznajte napredne tehnike in uporabne trike s ključnih področij digitalnega marketinga - od vsebinskega marketinga, spletne analitike in družabnih omrežij do mobilnega marketinga, optimizacije prodajnega lijaka ter izboljšanja uporabniške izkušnje. Če iščete napredno znanje, kako na spletu prodati več, tega dogodka preprosto ne smete zamuditi.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

09.02.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Facebook oglaševanje

23.02.2018 od 9:00 do 16:00
MP delavnica: Facebook oglaševanje

Facebook je koristno orodje tako za grajenje blagovne znamke kot tudi za povečanje prodaje. Na tokratni delavnici se bomo s strokovnjakom za Facebook oglaševanje osredotočili na prodajni del: Facebook oglase. S pomočjo Jureta Knehtla iz Adstar boste izvedeli, kako svoje oglase kar najbolje optimizirati za doseganje nadpovprečnih prodajnih rezultatov.
Preberite več >>

Vse za podjetje