Microsoft uboga Google

Microsoft je nekoliko presenetljivo odgovoril na nedavno Googlovo pritožbo v zvezi z njihovim novim operacijskim sistemom. Vista naj bi namreč oteževala delo s programi, ki niso iz Microsoftove družine.
Microsoft uboga Google

Google skrbno nadzoruje Microsoft.

Gre predvsem za iskalnik po datotekah na trdem disku. Google namreč trdi, da Microsoft uporabnikom vsiljuje uporabo privzetega brskalnika in otežuje uporabo kateregakoli drugega. Natančneje, druge iskalnike se sicer lahko uporablja, vendar pa povzročajo počasnejše delovanje računalnika. Z Googlom se strinja tudi ameriška vlada, zato se je Microsoft z njo pogodil, da spremenijo del sistema Vista in sporni iskalnik prilagodijo. Microsoft bo tako ponudil možnost izbire konkurenčnega iskalnika.

Pogoditve pa morda ne bodo sprejele vse ameriške zvezne države. Nekatere so se tako pridružile agresivnemu odzivu Googla in zahtevajo bolj stroge ukrepe. Ponovno gre namreč za precej sporno početje Microsofta v zvezi z omejevanjem konkurence, oziroma preprečitvijo razvoja le te. Pred petimi leti je namreč Microsoft podpisal protikartelsko pogodbo s katero se je zavezal, da v svojih operacijskih sistemih ne bo onemogočal delovanja programov konkurenčnih podjetij.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

21.11.2017 od 16:30 do 08.12.2017 18:00
Udeležite se dogodkov Blockchain Roadshowa!

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo številne kraje v Sloveniji - toplo vabljeni, da preverite program in se nam pridružite.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Trbovlje

21.11.2017 od 16:30 do 19:00
Blockchain Roadshow: Trbovlje

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Obiskali bomo tudi Trbovlje, kjer nas bodo prijazno gostili v Katapultu.
Preberite več >>

Blockchain Roadshow: Ljubljana

07.12.2017 od 10:00 do 08.12.2017 20:00
Blockchain Roadshow: Ljubljana

Blockchain Think Tank, Tehnološki park Ljubljana in Zavod mladi podjetnik pripravljamo serijo brezplačnih izobraževanj o tehnologiji blockchain, kriptovalutah in z njimi povezanimi tematikami. Serijo bomo zaključili v Ljubljani, in sicer s kar dvodnevnim dogodkom (7. in 8. december). Obiščite nas v Tehnološkem parku Ljubljana!
Preberite več >>

Delavnica: Google Adwords

07.12.2017 od 16:30 do 08.12.2017 19:30
Delavnica: Google Adwords

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno upoštevanje splošnih smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Prav zato vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti.
Preberite več >>

Vse za podjetje