Microsoft za 200 milijonov dolarjev prevzema startup Acompli

Microsoft bo še dodatno okrepil svoje mobilne storitve na področju dostopanja do elektronske pošte. V teh dneh je napovedal prevzem startupa Acompli, ki razvija mobilno aplikacijo za dostopanje in upravljanje elektronske pošte tako za napravice, ki jih poganja iOS in OS Android.
Microsoft za 200 milijonov dolarjev prevzema startup Acompli

Na sliki Javier Soltero (Vir slike: YouTube).

Za startup Acompli bo Microsoft odštel kar 200 milijonov dolarjev. O prevzemu se je govorilo že kar nekaj časa, le-tega pa je Microsoft v teh dneh potrdil z objavo na spletu. Kot so zapisali, je to korak naprej v želji združitvi čim več uporabnikov različnih mobilnih napravic. Podpredsednik Microsofta Rajesh Jha je dodal, da vse več ljudi elektronsko pošto najprej prebere na mobilnih napravah, zato jim je treba ponuditi izjemno izkušnjo.

Acompli je aplikacija, ki velja za eno izmed najbolj priljubljenih v svoji kategoriji. Omogoča namreč dostopanje do elektronske pošte, kot je Microsoftova, oblikovana pa je z fokusom na mobilno interakcijo z elektronsko pošto.

Startup, katerega izvršni direktor je Javier Soltero, je star komaj 18 mesecev. »V naslednjih mesecih bomo z vami delili več zanimivih storitev, zdaj, ko smo postali del Microsofta,«je zapisal na blogu Acomplija.

Saltero napoveduje redna izboljšanja aplikacije

»Ostajamo predani originalni Acomplijevi viziji, to je ustvarjanje najboljših mobilnih aplikacij za dostop do elektronske pošte na katerikoli platformi, ne glede na ponudnika. Vaša aplikacija in računi bodo ostali delujoči, ekipa pa bo nadaljevala z izboljšanjem in dodajanjem novih funkcionalnosti vsakih nekdaj tednov,« je še dodal.

Če bi imel dan 25 ur, bi ga izkoristil za spanec

Kdo je Javier Soltero? Soltero, rojen septembra 1974 v Portoriku, je bil pred mestom izvršnega direktorja v Acomplija, izvršni direktor za tehnologijo pri Saas & Application Services. Bil je zadolžen za razvoj in strategijo za aplikacijski nivo oblačnih storitev. Lani je skupaj z Kevinom Henriksonom in J. J. Zhuangom soustanovil startup Acompli. V nekem intervjuju je dejal, da če bi imel dan 25 ur, bi ga izkoristil za spanec. »Ko imaš majhne otroke, spanec postane glavna aktivnosti, ki bi jo človek izbral, če bi imel več časa,« si je zaželel Soltero, ki je razkril tudi, da je njegov način dela najbolj spremenil iPhone.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje