Microsoft za 200 milijonov dolarjev prevzema startup Acompli

Microsoft bo še dodatno okrepil svoje mobilne storitve na področju dostopanja do elektronske pošte. V teh dneh je napovedal prevzem startupa Acompli, ki razvija mobilno aplikacijo za dostopanje in upravljanje elektronske pošte tako za napravice, ki jih poganja iOS in OS Android.
Microsoft za 200 milijonov dolarjev prevzema startup Acompli

Na sliki Javier Soltero (Vir slike: YouTube).

Za startup Acompli bo Microsoft odštel kar 200 milijonov dolarjev. O prevzemu se je govorilo že kar nekaj časa, le-tega pa je Microsoft v teh dneh potrdil z objavo na spletu. Kot so zapisali, je to korak naprej v želji združitvi čim več uporabnikov različnih mobilnih napravic. Podpredsednik Microsofta Rajesh Jha je dodal, da vse več ljudi elektronsko pošto najprej prebere na mobilnih napravah, zato jim je treba ponuditi izjemno izkušnjo.

Acompli je aplikacija, ki velja za eno izmed najbolj priljubljenih v svoji kategoriji. Omogoča namreč dostopanje do elektronske pošte, kot je Microsoftova, oblikovana pa je z fokusom na mobilno interakcijo z elektronsko pošto.

Startup, katerega izvršni direktor je Javier Soltero, je star komaj 18 mesecev. »V naslednjih mesecih bomo z vami delili več zanimivih storitev, zdaj, ko smo postali del Microsofta,«je zapisal na blogu Acomplija.

Saltero napoveduje redna izboljšanja aplikacije

»Ostajamo predani originalni Acomplijevi viziji, to je ustvarjanje najboljših mobilnih aplikacij za dostop do elektronske pošte na katerikoli platformi, ne glede na ponudnika. Vaša aplikacija in računi bodo ostali delujoči, ekipa pa bo nadaljevala z izboljšanjem in dodajanjem novih funkcionalnosti vsakih nekdaj tednov,« je še dodal.

Če bi imel dan 25 ur, bi ga izkoristil za spanec

Kdo je Javier Soltero? Soltero, rojen septembra 1974 v Portoriku, je bil pred mestom izvršnega direktorja v Acomplija, izvršni direktor za tehnologijo pri Saas & Application Services. Bil je zadolžen za razvoj in strategijo za aplikacijski nivo oblačnih storitev. Lani je skupaj z Kevinom Henriksonom in J. J. Zhuangom soustanovil startup Acompli. V nekem intervjuju je dejal, da če bi imel dan 25 ur, bi ga izkoristil za spanec. »Ko imaš majhne otroke, spanec postane glavna aktivnosti, ki bi jo človek izbral, če bi imel več časa,« si je zaželel Soltero, ki je razkril tudi, da je njegov način dela najbolj spremenil iPhone.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje