Microsoft za 200 milijonov dolarjev prevzema startup Acompli

Microsoft bo še dodatno okrepil svoje mobilne storitve na področju dostopanja do elektronske pošte. V teh dneh je napovedal prevzem startupa Acompli, ki razvija mobilno aplikacijo za dostopanje in upravljanje elektronske pošte tako za napravice, ki jih poganja iOS in OS Android.
Microsoft za 200 milijonov dolarjev prevzema startup Acompli

Na sliki Javier Soltero (Vir slike: YouTube).

Za startup Acompli bo Microsoft odštel kar 200 milijonov dolarjev. O prevzemu se je govorilo že kar nekaj časa, le-tega pa je Microsoft v teh dneh potrdil z objavo na spletu. Kot so zapisali, je to korak naprej v želji združitvi čim več uporabnikov različnih mobilnih napravic. Podpredsednik Microsofta Rajesh Jha je dodal, da vse več ljudi elektronsko pošto najprej prebere na mobilnih napravah, zato jim je treba ponuditi izjemno izkušnjo.

Acompli je aplikacija, ki velja za eno izmed najbolj priljubljenih v svoji kategoriji. Omogoča namreč dostopanje do elektronske pošte, kot je Microsoftova, oblikovana pa je z fokusom na mobilno interakcijo z elektronsko pošto.

Startup, katerega izvršni direktor je Javier Soltero, je star komaj 18 mesecev. »V naslednjih mesecih bomo z vami delili več zanimivih storitev, zdaj, ko smo postali del Microsofta,«je zapisal na blogu Acomplija.

Saltero napoveduje redna izboljšanja aplikacije

»Ostajamo predani originalni Acomplijevi viziji, to je ustvarjanje najboljših mobilnih aplikacij za dostop do elektronske pošte na katerikoli platformi, ne glede na ponudnika. Vaša aplikacija in računi bodo ostali delujoči, ekipa pa bo nadaljevala z izboljšanjem in dodajanjem novih funkcionalnosti vsakih nekdaj tednov,« je še dodal.

Če bi imel dan 25 ur, bi ga izkoristil za spanec

Kdo je Javier Soltero? Soltero, rojen septembra 1974 v Portoriku, je bil pred mestom izvršnega direktorja v Acomplija, izvršni direktor za tehnologijo pri Saas & Application Services. Bil je zadolžen za razvoj in strategijo za aplikacijski nivo oblačnih storitev. Lani je skupaj z Kevinom Henriksonom in J. J. Zhuangom soustanovil startup Acompli. V nekem intervjuju je dejal, da če bi imel dan 25 ur, bi ga izkoristil za spanec. »Ko imaš majhne otroke, spanec postane glavna aktivnosti, ki bi jo človek izbral, če bi imel več časa,« si je zaželel Soltero, ki je razkril tudi, da je njegov način dela najbolj spremenil iPhone.

Oznake: , , , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje