Microsoft zahteva revizijo Googlovega zadnjega nakupa

Microsoft je pozval pristojne naj preučijo Googlov napovedan nakup podjetja DoubleClick.
Microsoft zahteva revizijo Googlovega zadnjega nakupa

Microsoft proti Google.

Giganta na področju programske opreme, namreč skrbi, da se Google razvija v (pre)vplivnega igralca na internetu. Z nakupom DoubleClicka bi se združili dve največji podjetji na področju internetnega oglaševanja. Nastal bi torej ogromen oglaševalski gigant in ostala podjetja na tem področju bi se znašla v neenakovrednem položaju. Še več Microsoft trdi, da bi z združitvijo nastal celo kartel in zahtevajo revizijo posla s strani proti-kartelnih organov.

Naj dodam, da se je tudi Microsoft, poleg Yahoo in Time Warner zanimal za nakup DoubleClicka, vendar je bil Google pri nakupu uspešnejši.

Zanimivo, kdo se kar naenkrat ‘boji za neenakovredne položaje manjših podjetij’.

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje