Microsoftova konkurenca Adobe

Na našem portalu smo zelo veliko pisali o Google in YouTube. V zadnjem času pa se veliko dogaja tudi v zvezi z Microsoftom. Včeraj so napovedali konkurenco Adobe Flash predvajalniku: Silverlight
Microsoftova konkurenca Adobe

Microsoft je zadnje čase dejaven.

Predvajalnik je namenjen predvajanju videoposnetkov na spletnih straneh. Po Microsoftovih napovedih naj bi pomenil veliko konkurenco trenutno najbolj učinkovitemu in uporabnemu Adobovemu Flash Playerju.

Pri Microsoftu so celo okrcali Adobe, saj trdijo, da njihov sicer izredno razširjeni Flash player, zaradi nekaterih pomankljivosti, onemogoča hitrejši razvoj medijev na internetu. Te naj bi v svojem programu odpravili in s tem dali internetnim medijem nov zagon.

Pri Adobe so že reagirali. Dejali so, da sicer monopolista na področju programske opreme in s petdesetimi milijardami dolarjev kapitala jemljejo zelo resno, hkrati pa so opozorili na večne težave Microsofta. Vprašanje je, ali bo novi predvajalnik video posnetkov združljiv z ostalimi operacijskimi sistemi, kot sta OS X in Linux. Trenutni Adobov predvajalnik namreč deluje na kar 98 odstotkih osebnih računalnikov po svetu.

Dodaten minus, ki so ga izpostavili pri Adobe, je DRM zaščita novega Microsoftovega predvajalnika.

Vir: Computer World

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje