Microsoftova konkurenca Adobe

Na našem portalu smo zelo veliko pisali o Google in YouTube. V zadnjem času pa se veliko dogaja tudi v zvezi z Microsoftom. Včeraj so napovedali konkurenco Adobe Flash predvajalniku: Silverlight

Predvajalnik je namenjen predvajanju videoposnetkov na spletnih straneh. Po Microsoftovih napovedih naj bi pomenil veliko konkurenco trenutno najbolj učinkovitemu in uporabnemu Adobovemu Flash Playerju.

Pri Microsoftu so celo okrcali Adobe, saj trdijo, da njihov sicer izredno razširjeni Flash player, zaradi nekaterih pomankljivosti, onemogoča hitrejši razvoj medijev na internetu. Te naj bi v svojem programu odpravili in s tem dali internetnim medijem nov zagon.

Pri Adobe so že reagirali. Dejali so, da sicer monopolista na področju programske opreme in s petdesetimi milijardami dolarjev kapitala jemljejo zelo resno, hkrati pa so opozorili na večne težave Microsofta. Vprašanje je, ali bo novi predvajalnik video posnetkov združljiv z ostalimi operacijskimi sistemi, kot sta OS X in Linux. Trenutni Adobov predvajalnik namreč deluje na kar 98 odstotkih osebnih računalnikov po svetu.

Dodaten minus, ki so ga izpostavili pri Adobe, je DRM zaščita novega Microsoftovega predvajalnika.

 

Vir: Computer World

Brezplačne e-novice!
Vse za podjetje