Microsoftova konkurenca Adobe

Na našem portalu smo zelo veliko pisali o Google in YouTube. V zadnjem času pa se veliko dogaja tudi v zvezi z Microsoftom. Včeraj so napovedali konkurenco Adobe Flash predvajalniku: Silverlight
Microsoftova konkurenca Adobe

Microsoft je zadnje čase dejaven.

Predvajalnik je namenjen predvajanju videoposnetkov na spletnih straneh. Po Microsoftovih napovedih naj bi pomenil veliko konkurenco trenutno najbolj učinkovitemu in uporabnemu Adobovemu Flash Playerju.

Pri Microsoftu so celo okrcali Adobe, saj trdijo, da njihov sicer izredno razširjeni Flash player, zaradi nekaterih pomankljivosti, onemogoča hitrejši razvoj medijev na internetu. Te naj bi v svojem programu odpravili in s tem dali internetnim medijem nov zagon.

Pri Adobe so že reagirali. Dejali so, da sicer monopolista na področju programske opreme in s petdesetimi milijardami dolarjev kapitala jemljejo zelo resno, hkrati pa so opozorili na večne težave Microsofta. Vprašanje je, ali bo novi predvajalnik video posnetkov združljiv z ostalimi operacijskimi sistemi, kot sta OS X in Linux. Trenutni Adobov predvajalnik namreč deluje na kar 98 odstotkih osebnih računalnikov po svetu.

Dodaten minus, ki so ga izpostavili pri Adobe, je DRM zaščita novega Microsoftovega predvajalnika.

Vir: Computer World

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje