Microsoftova konkurenca Adobe

Na našem portalu smo zelo veliko pisali o Google in YouTube. V zadnjem času pa se veliko dogaja tudi v zvezi z Microsoftom. Včeraj so napovedali konkurenco Adobe Flash predvajalniku: Silverlight
Microsoftova konkurenca Adobe

Microsoft je zadnje čase dejaven.

Predvajalnik je namenjen predvajanju videoposnetkov na spletnih straneh. Po Microsoftovih napovedih naj bi pomenil veliko konkurenco trenutno najbolj učinkovitemu in uporabnemu Adobovemu Flash Playerju.

Pri Microsoftu so celo okrcali Adobe, saj trdijo, da njihov sicer izredno razširjeni Flash player, zaradi nekaterih pomankljivosti, onemogoča hitrejši razvoj medijev na internetu. Te naj bi v svojem programu odpravili in s tem dali internetnim medijem nov zagon.

Pri Adobe so že reagirali. Dejali so, da sicer monopolista na področju programske opreme in s petdesetimi milijardami dolarjev kapitala jemljejo zelo resno, hkrati pa so opozorili na večne težave Microsofta. Vprašanje je, ali bo novi predvajalnik video posnetkov združljiv z ostalimi operacijskimi sistemi, kot sta OS X in Linux. Trenutni Adobov predvajalnik namreč deluje na kar 98 odstotkih osebnih računalnikov po svetu.

Dodaten minus, ki so ga izpostavili pri Adobe, je DRM zaščita novega Microsoftovega predvajalnika.

Vir: Computer World

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje