Microsoftove Lumie ne pritegnejo več pozornosti

Avtor — 25.04.2016
Zadnji četrtletni podatki Microsoftovega poslovanja so tu. Ameriško podjetje se je v zadnjih treh mesecih spet soočilo s padcem v prihodkih in dobičku pri mobilni telefoniji. Prisotnost Microsofta na trgu pametnih telefonov tako vztrajno pade.
Microsoftove Lumie ne pritegnejo več pozornosti

Microsoft je v zadnjem četrtletju prodal zgolj 2,3 milijona Lumij (Vir slike: YouTube).

Prodaja Windows Phone naprav je bila slabša tudi v zadnjem četrtletju. Kot so sporočili iz Microsofta, so prihodki od prodaje telefonov padli za 47 odstotkov oziroma za 662 milijonov dolarjev. Natančneje: Microsoft je prodal 2,3 milijona Lumij ter 15,7 milijona drugih naprav. Lani je bila prodaja Lumij boljša, saj so v istem obdobju prodali 8,6 milijona napravic.

Padec v prodaji naj bi bil med drugim tudi rezultat napovedi spremenjene strategije. V začetku so iz podjetja sporočili prihod nove družine pametnih telefonov Windows Phone. Na Surface naj bi čakali mnogi uporabniki.

Lumia ima sicer kar nekaj težav. Tega modela ne boste našli kar na vsakem kotičku. Le malo prodajalcev po svetu prodaja Lumio 950 in 950 XL. Gre za modela višjega cenovnega razreda, zanju je treba odšteti 600 in več dolarjev. To sta tista dva, s katerimi je Microsoft želel želel izriniti osebne računalnike iz našega vsakdana.

Oznake: