Microsoftovi raziskovalci našli na tisoče neresničnih strani

Avtor — 20.03.2007
Na deset tisoče različnih internetnih strani, ki vsebujejo le reklamni material, privabi uporabnike preko internetnih iskalnikov. Gre za t.i. spam strani, pri Microsoftu pa pravijo, da so izsledili podjetja, ki se skrivajo za njimi.
Microsoftovi raziskovalci našli na tisoče neresničnih strani

Se lahko Microsoft bori proti lažnim stranem?

Poročilo pravi, da je večina teh strani izdelek ‘mračnih’ programerjev, ki imajo skrito podporo pri večjih oglaševalcih. Izsledki so zanimivi predvsem zato, ker bi lahko pomenili konec takih strani. Največji problem pri takih straneh je seveda optimizacija strani za spletne iskalnike, znana kot SEO (search engine optimization), saj se le preko pametne rabe SEO lahko povzpnejo med najvišje rezultate iskanja. Iskalniška podjetja že iščejo in izvajajo korake, s katerimi bi ustavili brezpredmetne strani.

Vir: New York Times

Iskanje
MP izobraževanja
MP svetovanje

Ste pred ustanovitvijo podjetja, a imate premalo informacij? Ne veste, kateri stroški so povezani z ustanovitvijo? Je za vas bolj primeren s.p. ali d.o.o.? Kako je z obdavčitvijo podjetja? Se vam splača postati normirani s.p.? Kako je s popoldanskim s.p.? Vabljeni na individualno svetovanje.

Preberite več >>
Pravno svetovanje

Imate v svojem podjetju težave pri sestavljanju in pregledu pogodb? Niste prepričani, če so pogoji uporabe na vaši spletni strani ustrezni? Bi radi izboljšali pogodbo o zaposlitvi, poslovodenju ali ostale pogodbe? Imate težave s kršenjem blagovne znamke? Rešitev je pravno svetovanje.

Preberite več >>
Vse za podjetje