Microsoftovi raziskovalci našli na tisoče neresničnih strani

Na deset tisoče različnih internetnih strani, ki vsebujejo le reklamni material, privabi uporabnike preko internetnih iskalnikov. Gre za t.i. spam strani, pri Microsoftu pa pravijo, da so izsledili podjetja, ki se skrivajo za njimi.
Microsoftovi raziskovalci našli na tisoče neresničnih strani

Se lahko Microsoft bori proti lažnim stranem?

Poročilo pravi, da je večina teh strani izdelek ‘mračnih’ programerjev, ki imajo skrito podporo pri večjih oglaševalcih. Izsledki so zanimivi predvsem zato, ker bi lahko pomenili konec takih strani. Največji problem pri takih straneh je seveda optimizacija strani za spletne iskalnike, znana kot SEO (search engine optimization), saj se le preko pametne rabe SEO lahko povzpnejo med najvišje rezultate iskanja. Iskalniška podjetja že iščejo in izvajajo korake, s katerimi bi ustavili brezpredmetne strani.

Vir: New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje