Milenijci vse bolj samozavestni glede podjetništva

Med ameriškimi podjetniki bi lahko rekli, da samozavest skorajda razsaja. Precej nalezljiva je zlasti med milenijci. Nalezljiva pa ni le v smislu podjetništva, temveč tudi v zasebnem življenju. Milenijci so postali drzni, neustrašni.
Milenijci vse bolj samozavestni glede podjetništva

Milenijci vse bolj samozavestni glede podjetništva (Vir slike: YouTube)

Vse več mladih v ZDA, starih od 25 do 34 let, začenja svoj posel. Poročilo Global Entrepreneurship predstavlja podatke več kot 73 podjetij in 200 tisoč anketirancev iz celega sveta. Leta 2014 je 18 odstotkov Američanov s te starostne skupine začenjalo ali pa že upravljalo svoj lasten posel.

Da je v podjetništvu dobra priložnost, je prepričanih vse več in več Američanov. Leta 2013 se je s to trditvijo strinjalo 47 odstotkov ameriške delovne sile, lani že 55 odstotkov. Vse več ljudi začenja svoj posel zato, ker si tako želijo, ne, ker bi bili prisiljeni v to.

Boljši pogoji za podjetništvo

Je zelo motivirajoče, poleg tega pa se stopnja neuspelih poizkusov nekoliko zmanjšuje, pravi Donna Kelly, profesorica podjetništva na Babson univerzi. K boljši klimi prispevajo tudi banke, ki so vse bolj naklonjene posojilom, poleg tega pa obstaja veliko sistemov pomoči, ki lahko vodijo mladega podjetnika že od začetkov.

Optimistični so tudi ameriški podjetniki: optimizem namreč vse bolj narašča. Mesečni indeks za posel, ki ga vsak mesec razkrije nacionalna federacija, kaže velik napredek. Tolikšen indeks, kot so ga izmerili prejšnji mesec, ni bil od oktobra 2006.

Različne raziskave z različnimi podatki

Klima je torej izredno ugodna za nastanek novih startupov, pa je tako tudi v resnici? Glede na zgornjo raziskavo, ja. Vendar pa bi bilo zagotovo nekaj narobe, če si različne raziskave med seboj ne bi bile nasprotujoče, mar ne? Tako poročilo Kauffman fundacije nakazuje, da je delež mladih Američanov, starih od 20 do 34 let, ki so začenjali s svojim poslom, od leta 1996, ko je bil ta 35-odstotni, precej upadel do danes. Leta 2013 je bil le 23-odstotni. Spet drugi, Babson College ugotavlja, da je lani 18 odstotkov mladih Američanov začenjalo z novim poslom, v primerjavi z letom 2013 se je število teh po njihovih trditvah povečalo.

Večji kot je kredit, manj startupov na leto

Kauffmanova fundacija celo trdi, da obstaja povezava med številom mladih podjetnikov in študijskim kreditom. Vse večji, kot je kredit, tem manj mladih Američanov se odloča za podjetništvo. Tako je po njihovih podatkih kar 40 tisoč manj podjetij nastalo vsak mesec leta 2013 v primerjavi z letom 1996.

Stres, stres in še enkrat stres

Situacija na trgu še zdaleč ni rožnata. Tega se očitno vse bolj in bolj zavedajo tudi milenijci. Letno poročilo Stres v Ameriki namreč razkriva, da so Američani polni stresa. Vse generacije tuhtajo o denarju in finančnih sredstvih.

Je stresno, ampak iz leta v leto manj

»Denar in finance so ostali glavni stresorji od naše prve raziskave leta 2007,« je zapisal Norman B. Anderson, direktor podjetja, ki je izvedlo raziskavo. Stres je sodobni morilec; vpliva namreč na povišan krvni pritisk in druge zdravstvene probleme. Kljub temu, tolažijo v podjetju, stanje ni tako črno kot morda zgleda na prvi pogled. Trend ravni stresa se je namreč znižal v primerjavi z letom 2007.

Najbolj so stresu podvržene ženske, starši in ljudje z nižjimi dohodki. Pri njih opažajo simptome, kot je na primer nespečnost. Visok nivo stresa zaznavajo tudi pri milenijcih in generaciji X.

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

20.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Vse za podjetje