Milijarda uporabnikov na Facebooku!

Priljubljeno družabno omrežje Facebook je včeraj doseglo nov rekord, saj je število uporabnikov preseglo novo magično mejo: 1 milijarda uporabnikov! Facebook torej danes uporablja že kar sedmina celotne svetovne populacije.
Blaž Kos: Pravo bistvo podjetništva

Blaž Kos: Pravo bistvo podjetništva (Vir slike: sxc.hu)

Facebook je dosegel neverjeten mejnik – dobil je milijardtega uporabnika, kar je zagotovo izreden uspeh za družabno omrežje, staro nekaj več kot 8 let. Podjetje, ki je v zadnjih štirih mesecih, odkar so delnice uvrstili v javno prodajo, doživljalo težke čase, se zdaj zaveda, da bo odslej rast uporabnikov najverjetneje nekoliko nižja.

Ob mejniku je soustanovitelj in izvršni direktor podjetja Mark Zuckerberg napisal posvetilo vsem uporabnikom, v katerem je izrazil zahvalo in upanje, da mu bo nekega dne morda uspelo povezati tudi preostanek sveta.

Preberite: 10 stvari, zaradi katerih je Facebook tako uspešen

Kljub temu, da je naznanitev milijardtega uporabnika velika novica, pa le-ta ni presenečenje. Po stalni rasti uporabnikov sodeč, so to mnogi napovedovali že za letošnje poletje. Konec junija je Facebook namreč naznanil, da ima že 955 milijonov aktivnih uporabnikov, zato je bil prestop magične meje v bližnji prihodnosti pričakovan. Število registriranih uporabnikov je sicer že pred kratkim doseglo 1 milijardo, a pri Facebooku so se odločili upoštevati zgolj aktivne uporabnike družabnega omrežja.

Poglejmo si, kako je rast v kratki zgodovini priljubljenega omrežja napredovala. Avgusta 2008 je Facebook naznanil, da ima 100 milijonov uporabnikov. Slabo leto kasneje, aprila 2009, se je število uporabnikov še 1x povečalo. Septembra 2009 je imel Facebook 300 milijonov uporabnikov, slabe pol leta kasneje, februarja 2010 že 400 milijonov, julija 2010 pa pol milijarde. Rast se je vztrajno nadaljevala, saj so januarja 2011 imeli že prek 600 milijonov, maja 2011 700, septembra 2011 pa več kot 800 milijonov.

Poglejmo si še nekaj zanimive statistike na Facebooku:

  • povprečna starost uporabnikov je 22 let;
  • največ uporabnikov prihaja iz Brazilije, Indije, Indonezije, Mehike in ZDA;
  • Facebook ima prek 600 tisoč mobilnih uporabnikov;
  • od februarja 2009 je bilo na strani več kot 1,3 bilijonov klikov “všeč mi je“;
  • povezalo se je že več kot 140,3 milijard prijateljev;
  • od pomladi 2005 je bilo dodanih že prek 219 milijard fotografij;
  • od avgusta 2012 je svojo lokacijo označilo že 17 milijard uporabnikov;
  • od septembra 2011 so uporabniki delili 62,6 milijonov glasbenih posnetkov, ki so bili skupno predvajani 22 milijard-krat. Skupno torej za 210.000 let poslušanja glasbe!

Vir: Facebook in TheNextWeb

Oznake: , ,
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

30.03.2018 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje