Milijarderji, ki so to postali šele kasneje v življenju

Zadnjih 8 let je povprečna starost novincev milijarderjev na Forbes-ovi lestvici 54 let.
Milijarderji, ki so to postali šele kasneje v življenju

Zadnjih 8 let je povprečna starost novincev milijarderjev na Forbes-ovi lestvici 54 let. (Vir slike: http://buvesz.blog.hu/)

Obstajajo podjetniki, ki jim je uspelo že v mladih letih. Sledi pa seznam tajkunov, ki jim je uspelo šele kasneje v življenju, po mnogih letih trdega dela, neuspehov in eni dobri poslovni priložnosti.

Davidu Duffieldu je uspelo šele v četrto, po treh neuspelih startup-ih, z ustanovitvijo podjetja PeopleSoft. Za zagon podjetja je moral vzeti hipoteko na hišo, vendar ga to ni skrbelo, saj je bil prepričan v uspeh. Danes je Duffieldovo premoženje ocenjeno na 1,2 milijarde dolarjev. Za začetni neuspeh Duffield krivi napačen pristop vodenja, saj se ni osredotočil na želje strank in pravo ozračje v svojem timu (po njegovih besedah je pomembno, da se zaposleni zavedajo, da so cenjeni). Duffield dodaja: »Uspeh je prišel s časom. Na poti sem naredil veliko napak.«

John Sperling je pri svojih 50ih imel noro idejo zaradi katere je kasneje postal milijarder. Ustanovil je privatno univerzo. Sperling je v svoji avto biografiji zapisal: »…nenamerno sem postal podjetnik in direktor uspešnega podjetja … tveganje je bilo v mojem primeru ključnega pomena.«

Dietrich Mateschitz je, preden je postal milijarder, kar 10 let študiral. Med potovanjem po Aziji je opazil, kako popularne so sladke gazirane pijače, ki jih tržijo kot energijske napitke. Mateschitz je bil v Aziji poslovno, v imenu kozmetičnega podjetja Blendax. Po srečnem naključju je bil na Tajskem lastnik licence za Blendax tudi lastnik podjetja z gaziranimi pijačami. Pri 48ih letih je Mateschitz začel prodajati Red Bull na zahodu.

Kot navdušen športnik, je Mateschitz tržil Red Bull, kot adrenalinski napitek in začel sponzorirati adrenalinske športne dogodke, kot so deskanje na snegu in BMX kolesarjenje. Uspeh pri trženju Red Bulla je bil zaslužen za to, da je Mateschitz postal milijarder pri 59ih letih. Danes dela le še tri dni v tednu, je lastnik otoka na Fijiju, lastnik ekipe Formula 1 in lastnik dveh nogometnih ekip.

Vir: Forbes.com

Oznake:
Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
MP dogodek: Koliko me stane podjetje?

Pred odpiranjem podjetja se bodočemu podjetniku poraja mnogo vprašanj. Postopek odprtja, prispevki, davki, oblika... Na podlagi desetletnih izkušenj smo zbrali najpogostejša vprašanja in jih zapakirali v izobraževanje, na katerem bo tudi možnost za vaša vprašanja.
Preberite več >>

Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

27.09.2017 od 13:00 do 16:00
Delavnica: Razkrite skrivnosti s.p. in d.o.o. za začetnike

Vstop v svet podjetništva je za posameznika zelo velik korak. Za razliko od zaposlitve je namreč odgovoren tako za razvoj produkta in marketing kot tudi za celotno birokracijo.
Preberite več >>

Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

13.10.2017 od 9:00 do 17:00
Delavnica: Z blog marketingom do novih strank na spletu

Sanjate, da stranke pridejo k vam same od sebe? Želite prevzeti vodilno pozicijo na spletu in prehiteti konkurente? Pridružite se nam na delavnici, na kateri se boste naučili, kako z blog marketingom priti do novih strank, močnejše blagovne znamke in dodatnega prihodka.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje ter superiorna organiziranost vedno vodili na vrh in do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

Vse za podjetje