Milijardni nakup za Nokio

Finska Nokia je opravila 8,1 milijarde ameriških dolarjev vreden prijateljski nakup podjetja Navteq.
Milijardni nakup za Nokio

Finski gigant se širi.

Gre za največji nakup kakega podjetja v zadnjem obdobju ter za največji nakup s strani Nokie nasploh. Navteq proizvaja programsko opremo za sisteme GPS, preprosto rečeno, ponujajo zemljevide za sisteme GPS. Ti sistemi se uporabljajo tako v osebnih avtomobilih, pa tudi v mobilnih telefonih, kar je za največjega proizvajalca mobilnih telefonov na svetu še posebej zanimivo.

Nakup bo Nokii omogočal širitev na ponudnika različnih storitev kot so posredovanje slik, video posnetkov, glasbe ter iger. Sama prodaja mobilnih aparatov namreč zaradi velike konkurence in nizkih marž ni najbolj donosna. Pred časom je Nokia že kupila podjetje Gate5, ki se prav tako ukvarja z navigacijo, usmerjeni so predvsem na navigacijo v mobilnih telefonih. Finski gigant je opravil tudi nalup podjetja Enpocket, katerega glavna dejavnost je oglaševanje na mobilnih telefonih.

Vse to priča o veliki razširitvi dejavnosti Nokie, ki se bo očitno poizkusila tudi v oglaševanju ter uvedla sisteme GPS v svoje mobilne telefone.

Nakup bo v celoti opravljen gotovinsko, po besedah Navteqa je ponudba Nokie zelo korektna.

 

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Dan odprtih vrat v MP coworkingu

24.10.2017 od 14:00 do 18:00
Dan odprtih vrat v MP coworkingu

V torek, 24. oktobra 2017, v coworkingu Zavoda mladi podjetnik organiziramo dan odprtih vrat. Vabljeni, da se oglasite in nas spoznate.
Preberite več >>

MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

25.10.2017 od 17:00 do 19:00
MP dogodek: Razvij svojo idejo v donosen posel!

Mnogokrat se na nas obrnejo posameznice in posamezniki z idejo, ki bi jo radi pretvorili v posel. V večini primerov ostane pri poizvedovanju, pa čeprav gre velikokrat za ideje, ki imajo velik potencial.
Preberite več >>

MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

27.10.2017 od 14:00 do 18:00
MP delavnica: Maksimalna Produktivnost

Povečajte svojo produktivnost z naprednimi vitkimi in agilnimi prijemi. V celotni zgodovini človeštva sta predvsem inoviranje in superiorna organiziranost vedno vodili na vrh ter do novih nepričakovanih uspehov - tudi v podjetništvu in poslovnem svetu.
Preberite več >>

MP delavnica: Google Analytics

04.11.2017 od 9:00 do 16:30
MP delavnica: Google Analytics

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 100 ali 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics.
Preberite več >>

MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

10.11.2017 od 14:00 do 17:30
MP dogodek: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

MP delavnica: Trening javnega nastopanja

15.11.2017 od 17:00 do 19:30
MP delavnica: Trening javnega nastopanja

Se vam zatakne v grlu, ko morate stopiti pred občinstvo? Vabimo vas na 4-tedenski trening javnega nastopanja, kjer bomo obdelali prvine dobrega javnega nastopa, pogledali tremi v oči, se ji globoko nasmejali in skupaj izboljšali vaš javni nastop.
Preberite več >>

Vse za podjetje