Milijardni nakup za Nokio

Finska Nokia je opravila 8,1 milijarde ameriških dolarjev vreden prijateljski nakup podjetja Navteq.
Milijardni nakup za Nokio

Finski gigant se širi.

Gre za največji nakup kakega podjetja v zadnjem obdobju ter za največji nakup s strani Nokie nasploh. Navteq proizvaja programsko opremo za sisteme GPS, preprosto rečeno, ponujajo zemljevide za sisteme GPS. Ti sistemi se uporabljajo tako v osebnih avtomobilih, pa tudi v mobilnih telefonih, kar je za največjega proizvajalca mobilnih telefonov na svetu še posebej zanimivo.

Nakup bo Nokii omogočal širitev na ponudnika različnih storitev kot so posredovanje slik, video posnetkov, glasbe ter iger. Sama prodaja mobilnih aparatov namreč zaradi velike konkurence in nizkih marž ni najbolj donosna. Pred časom je Nokia že kupila podjetje Gate5, ki se prav tako ukvarja z navigacijo, usmerjeni so predvsem na navigacijo v mobilnih telefonih. Finski gigant je opravil tudi nalup podjetja Enpocket, katerega glavna dejavnost je oglaševanje na mobilnih telefonih.

Vse to priča o veliki razširitvi dejavnosti Nokie, ki se bo očitno poizkusila tudi v oglaševanju ter uvedla sisteme GPS v svoje mobilne telefone.

Nakup bo v celoti opravljen gotovinsko, po besedah Navteqa je ponudba Nokie zelo korektna.

 

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

24.03.2018 od 9:00 do 30.03.2018 17:00
Delavnica: Google Adwords oglaševanje in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, vas vabimo na delavnico, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Delavnica: Optimizacija spletnih strani

06.04.2018 od 14:00 do 18:00
Delavnica: Optimizacija spletnih strani

Klasična trgovina z odličnimi izdelki in nizkimi cenami ni vredna veliko, če se nahaja na odročni lokaciji, kjer je nihče ne obišče. Podobno velja za spletne strani in spletne trgovine. Če vas obiskovalci ne najdejo, potem tudi nakupa ne morejo opraviti. Zato je tu optimizacija spletnih strani.
Preberite več >>

Delavnica: Prodajni lijak

13.04.2018 od 14:00 do 17:00
Delavnica: Prodajni lijak

Uspešno postavljen prodajni lijak je eno izmed najpomembnejših marketinških orodij tega časa. Žalosti nas ugotovitev, da ga marsikatero slovensko podjetje bežno pozna, kaj šele uporablja v praksi. To želimo spremeniti, zato bomo na predavanju govorili o tem, zakaj bi moral biti prodajni lijak fokus vsakega posla.
Preberite več >>

Vse za podjetje