Milijardni nakup za Nokio

Finska Nokia je opravila 8,1 milijarde ameriških dolarjev vreden prijateljski nakup podjetja Navteq.
Milijardni nakup za Nokio

Finski gigant se širi.

Gre za največji nakup kakega podjetja v zadnjem obdobju ter za največji nakup s strani Nokie nasploh. Navteq proizvaja programsko opremo za sisteme GPS, preprosto rečeno, ponujajo zemljevide za sisteme GPS. Ti sistemi se uporabljajo tako v osebnih avtomobilih, pa tudi v mobilnih telefonih, kar je za največjega proizvajalca mobilnih telefonov na svetu še posebej zanimivo.

Nakup bo Nokii omogočal širitev na ponudnika različnih storitev kot so posredovanje slik, video posnetkov, glasbe ter iger. Sama prodaja mobilnih aparatov namreč zaradi velike konkurence in nizkih marž ni najbolj donosna. Pred časom je Nokia že kupila podjetje Gate5, ki se prav tako ukvarja z navigacijo, usmerjeni so predvsem na navigacijo v mobilnih telefonih. Finski gigant je opravil tudi nalup podjetja Enpocket, katerega glavna dejavnost je oglaševanje na mobilnih telefonih.

Vse to priča o veliki razširitvi dejavnosti Nokie, ki se bo očitno poizkusila tudi v oglaševanju ter uvedla sisteme GPS v svoje mobilne telefone.

Nakup bo v celoti opravljen gotovinsko, po besedah Navteqa je ponudba Nokie zelo korektna.

 

Vir: The New York Times

Iskanje
↓ Pomagamo vam pri rasti ↓

Google Analytics delavnica in Marko Penko

31.05.2018 od 16:00 do 01.06.2018 19:30
Google Analytics delavnica in Marko Penko

Imate spletno stran oziroma trgovino ter za oglaševanje vašega produkta ali storitve zapravite več 1000 evrov mesečno, pa se to pri prodaji ne pozna dovolj? Kaže, da imate težave pri učinkovitosti oglasov. Obstaja rešitev, ki se ji reče Google Analytics delavnica, ki jo za nas pripravlja Marko Penko.
Preberite več >>

NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

01.06.2018 od 8:30 do 12:00
NOVO! Delavnica Kako pravilno pisati za splet?

Ali se besedila na spletu razlikujejo od tistih v časopisih, revijah, knjigah? Seveda se, bi se glasil odgovor slehernega avtorja, ki svoje misli objavlja na spletu. Kaj pa če bi vrtali še globlje in vprašali, v čem se besedila razlikujejo, zakaj se razlikujejo in - najpomembneje - ali vse te specifike kot pisci besedil upoštevajo ob njihovi pripravi? Prepričani smo, da odgovor ne bi bil tako suveren.
Preberite več >>

Google AdWords delavnica in Marko Penko

07.06.2018 od 9:00 do 17:00
Google AdWords delavnica in Marko Penko

Pri oglaševanju na Googlu je zelo pomembno poznavanje navodil, trikov in smernic za uspešno postavitev in vodenje AdWords kampanje. Da boste svoje oglaševanje vzpostavili kar se da učinkovito, je tu Google AdWords delavnica, v okviru katere boste spoznali Google AdWords: od osnov do potankosti. Z nami bo izkušeni Google AdWords mojster Marko Penko, ki je v svoji karieri upravljal na milijone evrov oglaševalskih proračunov.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

08.06.2018 od 16:00 do 18:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve polfinalistov

Letos bomo četrtič v okviru izbora Mladi podjetnik leta organizirali dogodek, ki je namenjen zgolj predstavitvam kandidatov. Predstavilo se bo 10 polfinalistov, ki jih bomo izbrali med vsemi prijavljenimi kandidati na izbor Mladi podjetnik leta 2018.
Preberite več >>

Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

15.06.2018 od 18:10 do 20:00
Izbor MP leta 2018: Predstavitve finalistov in razglasitev zmagovalca

V petek, 15. 06. 2018, bo v okviru konference Mladi podjetnik? Zakaj pa ne! potekalo sklepno dejanje letošnjega izbora Mladi podjetnik leta. Na sporedu bodo javne predstavitve finalistov, ki jih je komisija izbrala izmed vseh prijavljenih kandidatov, in razglasitev Mladega podjetnika leta 2018.
Preberite več >>

Vse za podjetje